reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Ja juz po pracy. Alanek dostal troche kaszki, reszte dojadl cycem.
W kuchni mam taki syf ze az strach tam wchodzic :wściekła/y:

Nikuss powodzenia i daj nam znac po rozmowie.

reklama
ja tak na szybko- właśńie wróciliśmy z urodzin babci- zjawiło sie paru niezapowiedzianych gości i trzeba było organizowac na szybko miejsce i ciasto itp itd... a Mikiemu zaczęło ropieć oczko :( bidulek był bardzo dzielny, cały dzień wytrzymał bez drzemki...uciekam, doczytam Was jutro kochane:*

Moje już śpią..byłam na chwilkę u koleżanki, dała mi reklamówę ciuchow po jej 4-letniej córeczce..Na Marysię może ze trzy sukienki będą pasowały, reszta poczeka na Martę:-D:-D
A jutro jedziemy do moich rodziców..i rano na badanie krwi i moczu..już mnie boli, jak sobie pomyślę o kłuciu malutkiej:-:)-(

Nikuss - daj znać, jak po rozmowie..
Ankubator, czyli była imprezka;-):-)

Hej dziewczyny :-)
Ale naprodukowałyście stron przez weekend i dzisiejszy dzień :-)

Kasia gratuluję ząbka u malutkie

U nas Maciulek nadal nie ma ząbków wyczekuję każdego dnia zaglądając do buźki.

Co do tego karmienia tak dużego dziecka masakra moja koleżanka karmiła 2,5 letniego synka cyckiem wszędzie on podbiegał odciągał bluzkę i brał sobie pierś do buzi. Rozumię karmić dziecko piersią ale myśle że gdybym ja karmiła to do roku maksymalnie.

łysa udanego urlopu :-)

dorotar trzymam kciuki żeby pierwszy dzień w pracacy. No i za Kacperka żeby nie dał za bardzo popalić babci podczas nieobecności mamusi.

nikuss powodzenia napisz jak tam po rozmowie z właścicielką.

Weekend minął strasznie szybko zakupy sprzątanie itd. no i w sobotę jeszcze M sobie zaprosił kolegę i troszkę mnie wkurzał ale mniejsza o to heh ten kolega zaczął zaczepiać Maciusia i pierwszy raz widziałam jak mój syn się wstydzi patrzył a jak kolega się zaczął odzywać do niego to chował twarz w podkoszulek M :-)
W niedzielę pojechaliśmy sobie na giełdę kupiłam parę ubranek i zabawek dla Maciulka a że pogoda była śliczna to aż miło się spacerowało. Później trzeba było nadać paczkę masakra nie myślałam że tyle tego będzie troszkę słodyczy zabawek i 3 puchy mleka i wyszło 34 kg =/
A muszę się pochwalić w końcu kupiłam sobie sukienkę tylko nie wiem czy będzie ona na wesele czy na chrzest hehe.
Dzisiaj od rana było latanie trzeba było iść przedłużyć umowę na mieszkanie i zapłacić potem udało mi się iść na solarium z pojechaliśmy wziął małego w wózek i spacerował po centrum a ja sobie spokojnie skoczyłam się poopalać. Potem jeszcze M mnie podwiózł na ważenie malutkiego i potem do domku i pojechał do pracy i siedzimy z Maciulkiem od 13 sami. Położyłam się z malutkim na popołudniową drzemkę i ... usnęłam z nim spaliśmy 2 godz 40 min :-)
Malutki usnął mi o 19-tej a teraz wstał i szaleję ciekawa jestem o której pójdzie teraz spać :-)

Miłego wieczorku :-)

maxwell to Marysia taka duża jest? Ja dostałam sporo na 3-5 lat amerykańskich rzeczy i ciekawa jestem, czy mój wielkolud wcześniej w nie nie wskoczy :)

Właśnie jeszcze mam pytanie do doświadczonych mamuś. Jeśli moje dziecko teraz nosi 74, to na zimę rozmiar 86 będzie ok?

nikus czekam na wieści o właścicielce, ciekawa jestem co też Wam wykombinowała

zabcia właśnie moja Aniela też tak jakby się wstydzi, ale zastanawiam się, czy nasze dzieci w takim wieku już mogą się wstydzić? A właściwie, czy to co na wstyd wygląda jest rzeczywiście wstydem?

Młodzi spia od 20,a ja mialam isc biegac z kolezanka,ale niestety nie ma mojego M bo pojechał zmienic opony w moim aucie,bo nie bylo kiedy i dopiero teraz.
A ja ogladam TLC jest o bliznietach syjamskich,biedne dzieci..Straszne.
Jutro mamy szczepienie z Nadinka na 11.30. mam nadzieje ze zniesie to w miare:) pozniej maja przyjechac Tesciowie i zabrac Patryka na pare dni do siebie. Takze bedzie troszke luzniej.

Łysa miłego lotu i urlopu!!

Rojku na moje 86 to jest rok, połtora a nawet do 2 latek(zalezy od firmy i dziecka)
moj teraz ma ponad 2 latka i nosi 86,92,98(przewaznie HM 86) a wazy 16 kilo i mierz 98cm.

Maxwell
dzieki za odp:) a Marysia np. nie krzyczy albo nie jest złosliwa co do Martusi?
bo preciez jak obrabiasz Marte to Marysi nie przeszkadza swiatło itp?nie wariuje?:)

Zabcia
zazdroszcze solarium:) ja niestety nie moge, bo w srode ide na oczyszczanie twarzy i to by bylo bezsensu;/

Ankubator
biedny Mikus,a idziesz do lekarza z ty oczkiem?

Nikuss daj znac co powiedziala włascicielka!!

Rojku, Marysia ma 98/99cm - jakoś tak, a waży 14,5kg..teraz nosi rozmiar 98 i 104..choć np. bluzki z Cubusa z długim rękawkiem ma 86 i są ok..A sukienk mogą być przykrótkie, więc spokojnie jeszcze 86/92 osi..Spodnie już 104, bo ma długie nogi (po mamusi, hihi)..
Izi - obrabiam Martę w dużym pokoju, więc Marysi nie przeszkadzamy..już ubraną i pokarmioną zanoszę do pokoju dziecinnego..powodzenia na jutrzejszym szczepieniu;-)

Hmmm dziewczynki, to jeszcze jedno pytanie :)
Na razie zauważyłam, ze jeśli chodzi o H&M to ma dość duże rozmiarówki, bo Aniela mimo, że nosi 74, to z H&M 74 na nią wiszą, a rękawy są za długie.
Jak z Waszego doświadczenia inne marki? CoolClub, ReKids, Next, FF, Mothercare, Carters i inne? Ja poluje na używki czasem trochę naprzód, więc ta wiedza by mi się przydała :)

reklama
Rojku moze napisze tak...
- carters normalnie(mam body 3m i juz sa za małe nosi 6 m( bo na ich rozmiarowce jest napisane albo 3m,6m 9m)
-coolclub mam body 74 i sa za małe;/
uwazam ze jezeli chodzi o body i spiochy to zawsze sie wynosi:)
ja tez poluje i kupuje to co i sie podoba,najwyzej pozniej niewynosi:)
reszta nie pamietam:)

Do góry