reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Pisałam tu rano, ale chyba się nie przyjęło:-). (Mam problem z netem i komputrem, ale jakoś nie chce mi się go oddac do reklamacji bo jako tako ale zawsze dziala).
nikuss, dobra informacja dla Was, niestety historia smutna:-(
asko, jestesmy po wizycie u tego okulisty. Fajny gośc z dobrym podejściem do dzieci. Mała się do niego smiała i zdziwiona byłam,bo jak jej na pogotowiu babki ogladały oko żeby stwierdzic czy nie ma ciała obcego to sama patrząc z boku przeżywałam traumę tak bardzo płakała. Dobry namiar dałaś:-)

reklama
Witam:)

niikuss z jednej strony fajnie ze mieszkanko sie powiekszy,tylko szkoda ze Włascicielka z taka informacja o chorobie przyszla;/

inka
ja mam tak samo co do Tesciowki,na szczescie wszystko mi sie pyta:) czy moze przewniac,czy moze ja wziasc na rece itp;)

asko my to mamy z tymi dwoma rozrabiakami:) (no i nietylko my,bo jeszcze inne dziewczyny rowniez maja wiecej niz jednio dziecko...no i dobrze w koncu niedługo my bedziemy sie obijac a nasze dzieci beda sie same sobą zajmowac:):)::):)

ankubator u nas cały czas jedno oczko jes zaropiałe,ale lekko i dzis na wizycie lekarka powiedziala ze jak sie mega nie zakleja to lepiej tylko sola fizjo i sama woda przemywac ,a jak sie pogorszy to dopiero do okulisty bo okulista czasem nic nie zrobi bo powie ze jak lekko to czekac;/

Zabcia
wiem co czujesz ;) fajnie ze przyjezdzasz do PL,a gdzie zamieszkujesz w PL?
na ile przyjezdzasz na urlopik? pewnie Maciulek bedzie w centrum uwagi:)

A my czekamy na dziadkow bo biora Patryczka,a ja z Mała jade do mamy na noc i sobie posiedzimy..Przedtem jeszcze chce wziac chrzesniaka(mieszka z siora u mojej mamy) na zakupy do HM i go obkupic,bo ostatnio siora mi dała tyle ciuchow po nim ze az mi głupio i chce sie odwdzieczyc i wziac go na zakupy:)
Nie bedzie mnie do jutra wieczorem...
a jutro rano dentysta!!!!!na 8.00..
a pozniej kosmetyczka na oczyszczanie i pedicure na 11.;)

Trzymajcie sie dziewczynki!!!

Dzwonili do M z agencji z której mamy mieszkanie ale on nie rozumiał i oddał mi telefon i co się okazuję podnoszą nam opłatę wraz z nowym kontraktem tylko zastanawiam się dlaczego nam o tym nie powiedzieli wczoraj jak płaciliśmy mieszkanie i przedłużali umowę. Jutro mamy iść do agencji porozmawiać bo za tą cenę co oni chcą to nam się tu nie opłaca mieszkać bo nie ma ogródka w zimie jest zimno normalnie :wściekła/y: Jak się uda to zostaniemy tylko 3 mies na tym mieszkaniu a potem poszukamy coś innego a jak nie to pół roku i przeprowadzka. A tak już polubiłam ten domek.

Maciuluś usnął M poszedł do pracy a mi się wszystkiego odechciało po tym telefonie.

izi mieszkam w Tarnobrzegu woj. podkarpackie ale jak jesteśmy w PL to jesteśmy wiecznie w trasie hehe troszkę u mnie troszkę u teściów to u moich dziadków to gdzieś na wycieczkę jedziemy :-)

Nikuss - smutna ta historia z tą panią Beatą... co by nie było macie "fajną" wynajmującą.
Żabcia - wiem co to znaczy polubić i przeprowadzić sie, w ciągu 4 miesięcy w UK przeprowadzałam się 3 razy :szok: a w Polsce 2, i stanęło i tak na powrocie do rodzinnego domu przed brak funduszy.

Co do prezentów na DM, to ja swojej zamówiłam srebrny długopis z życzeniami wygrawerowanymi i etui :)

żabcia jeszcze takie cos Ci wywineli przed urlopem...ehh niech ich szlak;(

dagne niezły pomysł z długopisem,pod warunkiem ze duzo pisze;)

Gdyby to nie było przed urlopem to jeszcze teraz byśmy szukali mieszkania i się przeprowadzili ale niestety nie ma teraz ani czasu ani kasy na to :wściekła/y:
A jak braliśmy to mieszkanie w listopadzie to jeszcze mówili że cena jest stała i się nie zmienia a tu nagle chcą podnieść cenę ... zobaczymy co jutro powiedzą w agencji.

ludzieee, jaki mój syn dziś jest marudny :angry::angry::angry: wszystko źle, w końcu zasnął i mam chwilę na złapanie oddechu i na jakś posiłek. gdyby nie zasnął to już mi po głowie chodził niecny plan zapakowania go do samochodu i zawiezienia M. do pracy ;))

ja na dzień matki kupiłam mojej mamie 2 płyty Maleńczuka :-D bardzo go lubi. i standardowo jej ulubione czekoladki.

ja mojej kupie tregginsy, (bo strasznie zachwalała moje), spodnie lub bluzke. Problemu z wyborem nie bede miala, bo mamuska ubiera sie podobnie do mnie (oczywsicie bez przesady i z umiarem;p)
Takich standardowo pamiatkowaych z okazji dnia matki nadostawala w poprzefnich latach, ze nie ma juz pomyslu na cos nowego, wiec zdecydowalam sie praktycznie:)

Czy Wasze dzieci tez tak szczypia? moja jak złapie mnie za skore to nie chce puscic i ciagnie- robi tak kazdemu, a to naprawde boli;p

Ostatnia edycja:
reklama
a jednak wolalam nie czekać i wybrałam się do lekarza. no i okazało się, że Mikolajek ma ropne zapalenie spojówki:-:)-( dostaliśmy kropelki, mamy też robić okłady z herbaty ( tylko nie rumiankowej, bo rumianek wysusza)
bidulek, chociaż u lekarza był dzielny i do wszytskich się usmiechał
teraz śpi, zobaczymy, czy jak wstanie to znowu oczko będzie sklejone :(

kota: niecny plan byl genialny :p ciekawe jaką by miał minę :-D:-D:-D
żabcia: zagłosowane;-)
nikuss: tak, też tak szczypie ;p czasami, az siniaki mi zostają:szok: :-D

Do góry