reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

reklama
Karmienie piersia 4 lub 8 letniego dziecka... Fuj. Ja bym chciala talk mniej wiecej do roku pokarmic i mysle ze wystarczy.

Mła ja kiedys zazartowalam do M zeby sie napil to spojzal na mnie z takim wyrazem twarzy jakbym zwariowala. Az sie rozesmialam, biedaczek myslam ze mowie powaznie:-D

Papayka
u nas tez byly zielone, ok 2 tyg i potem sie unormowalo.

Rojku zgadza sie placą jak masz legalnie zatrudnioną nianie, tylko nie moze konkretnej sumy jej zarobek przekroczyc. Placą do ukonczenia przez dziecko 3 lat.
Najlepszego dla twojego M.

Kasia gratuluję ząbka:)

Chyba pierwsza dziś jestem;) Pobudka o 5 , więc nie ma się co dziwić...mały sobie teraz śpi, a ja kawkę mały relax przed laptopem:tak:

Co do karmienia tak dużych dzieci, to jak dla mnie jest to obrzydliwe...hmm niektóre kobiety twierdzą , że podczas karmienia czują się jak podczas orgazmu , więc może wynika to właśnie z tego , bo w inne tłumaczenia nie chce mi się wierzyć.
Maxwell -heh , też mam znajomych , którzy maja 3 letnią dziewczynkę i matka tez potrafi wyjąc cyca przy stole i jej dać, a ta mała stoi i pije fuj:confused2:

Zapowiada się słoneczny dzień.

Kasia, gratuluję ząbka!
Sosnowiczanka, Mła, jak zaczynałam karmić młodego, to mój M. chciał spróbować, jak moje mleko smakuje, ale nie prosto z piersi, tylko jak odciągałam to z laktatora troszkę na palcu spróbował... Nie wyobrażam sobie dostawiać do piersi dorosłego człowieka. To już na jakąś zboczoną patologię zakrawa.
Asko, Karolcia super wygląda pod wodą, chyba jest zadowolona :) u nas basen nadal jeszcze nie wypalił, nad czym ubolewam, bo pieluszki do pływania już kupiliśmy, ale za każdym razem, jak mamy iść to coś wyskakuje... Eh.. :(

Dzien dobry!:-)
Piekny poranek... az chce sie zyc... :tak:
niestety czesciowy sie udalo.... Zasnal, polozylam go w lozeczku, niestety okolo 12 w nocy dal koncert (prawie 2 godz.... moze to zeby??). Uspokajalam go i zasnelam karmiac (w lozku)....:zawstydzona/y:
O ktorej wstajecie? U nas unormowalo sie to, tak, ze wstajemy codziennie okolo 6... potem Maly dosypia od okolo 8.30 do 9.30, max 10.
Gratuluje zabkow!:tak:

My przeważnie wstajemy około 6 lub 6.40. Zawsze o tych godzinach wstaje moja królewna i nie ma mowy, że śpi dłużej.

Dzisiaj M wychodzi o 14, ja zaprowadzę Karolinkę do mojej mamy i pojedziemy dalej remontowa nasz domek.
Nawet nie wiecie jak się cieszę. Jest tam ogrom roboty, ale mogłabym robić od świtu do nocy, żeby tylko jak najszybciej przeprowadzić się :-)

Miłego dnia :-)

Papayka jak ja bym chciala zeby Alan dospal chociaz do 9....Eh, marzenie.............
U nas pobudka juz po 6, tyle ze ok godziny to on lezy w lozeczku i sam soba zajmuje, przy czym jest bardzo radosny:-D A ok 7 juz zaczyna marudzic wiec go wyciagam, przebieram i karmie. Drzemke robi sobie pozniej przed poludniem 11-12.

U nas tez dzis piekny dzien sie zapowiada, bardzo dobrze, bo wybiore sie do pediatry, pokarze mu wyniki badan Alanka. I jeszcze do castoramy musimy jechac. Na scianach w kuchni mamy boazerię, ktora M bedzie zdejmowal i robil sciany z plyt, bo na to drewno juz nie moge patrzec;-)

milego dnia laski:)

kota no widzisz tak bywa u nas tez czasem cos wypadnie ale jak jedziemy z Kamilem to i mloda chce zabierac, akurat za tydz, k. jedzie z moim bratem skonczyc ogrzewanie i sprawdzic wiec odpuszczam.. bo z 2 to ja nei wyrobie nie chu chu;p;p
Ale podobało sie jej bardzo, wogole nie płacze, uśmiecha się itp itd:) mamy tezż calą rodzinką fotki, ale jeszcze nie obejrzałam na serwerze co dodali instruktorzy:):)
kasia gratuluję ząbalka:)
inka podziwiam że ci sie chce;p;p
papayka ja przez tydzzien miałam raj, mała wstawała bez pobudki o 7 rano, a teraz od tyg. znowu wrocilo karmienie o 4 rano, muszę zaczac dodawac kaszki na noc chyba;p;p ale nie zmienia to faktu ze z młodą poki co nei mam problemów ze spaniem, bo Kamil mi nie raz dał popalic w nocy:)

my w tym tyg. wybieram sie na kolejne szczepienie, no i troche obowiazkow sie znowu nagromadziło ale jakos dam radę:) byle byla ładna pogoda to sie bedzie chciało:)

reklama
Hej:-)
U nas po drugiej wspólnej nocce dziewczyn i..spoko;-) Marysi Marta nie obudziła, więc luzik:tak:

Kasia - gratuluję pierwszego ząbka..jeszcze chwila i tylko moja będzie bezzębna:-p
2701..- domyślam się Twojej radości, nie ma jak na swoim:tak: Powodzenia z remontem;-)
Sosnowiczanka, powodzenia u pediatry i udanych zakupów w Castoramie;-)

Do góry