reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Karmienie piersia 4 lub 8 letniego dziecka... Fuj. Ja bym chciala talk mniej wiecej do roku pokarmic i mysle ze wystarczy.

Mła ja kiedys zazartowalam do M zeby sie napil to spojzal na mnie z takim wyrazem twarzy jakbym zwariowala. Az sie rozesmialam, biedaczek myslam ze mowie powaznie:-D

Papayka
u nas tez byly zielone, ok 2 tyg i potem sie unormowalo.

Rojku zgadza sie placą jak masz legalnie zatrudnioną nianie, tylko nie moze konkretnej sumy jej zarobek przekroczyc. Placą do ukonczenia przez dziecko 3 lat.
Najlepszego dla twojego M.

Kasia gratuluję ząbka:)

Chyba pierwsza dziś jestem;) Pobudka o 5 , więc nie ma się co dziwić...mały sobie teraz śpi, a ja kawkę mały relax przed laptopem:tak:

Co do karmienia tak dużych dzieci, to jak dla mnie jest to obrzydliwe...hmm niektóre kobiety twierdzą , że podczas karmienia czują się jak podczas orgazmu , więc może wynika to właśnie z tego , bo w inne tłumaczenia nie chce mi się wierzyć.
Maxwell -heh , też mam znajomych , którzy maja 3 letnią dziewczynkę i matka tez potrafi wyjąc cyca przy stole i jej dać, a ta mała stoi i pije fuj:confused2:

Zapowiada się słoneczny dzień.

Kasia, gratuluję ząbka!
Sosnowiczanka, Mła, jak zaczynałam karmić młodego, to mój M. chciał spróbować, jak moje mleko smakuje, ale nie prosto z piersi, tylko jak odciągałam to z laktatora troszkę na palcu spróbował... Nie wyobrażam sobie dostawiać do piersi dorosłego człowieka. To już na jakąś zboczoną patologię zakrawa.
Asko, Karolcia super wygląda pod wodą, chyba jest zadowolona :) u nas basen nadal jeszcze nie wypalił, nad czym ubolewam, bo pieluszki do pływania już kupiliśmy, ale za każdym razem, jak mamy iść to coś wyskakuje... Eh.. :(

Dzien dobry!:-)
Piekny poranek... az chce sie zyc... :tak:
niestety czesciowy sie udalo.... Zasnal, polozylam go w lozeczku, niestety okolo 12 w nocy dal koncert (prawie 2 godz.... moze to zeby??). Uspokajalam go i zasnelam karmiac (w lozku)....:zawstydzona/y:
O ktorej wstajecie? U nas unormowalo sie to, tak, ze wstajemy codziennie okolo 6... potem Maly dosypia od okolo 8.30 do 9.30, max 10.
Gratuluje zabkow!:tak:

My przeważnie wstajemy około 6 lub 6.40. Zawsze o tych godzinach wstaje moja królewna i nie ma mowy, że śpi dłużej.

Dzisiaj M wychodzi o 14, ja zaprowadzę Karolinkę do mojej mamy i pojedziemy dalej remontowa nasz domek.
Nawet nie wiecie jak się cieszę. Jest tam ogrom roboty, ale mogłabym robić od świtu do nocy, żeby tylko jak najszybciej przeprowadzić się :-)

Miłego dnia :-)

Papayka jak ja bym chciala zeby Alan dospal chociaz do 9....Eh, marzenie.............
U nas pobudka juz po 6, tyle ze ok godziny to on lezy w lozeczku i sam soba zajmuje, przy czym jest bardzo radosny:-D A ok 7 juz zaczyna marudzic wiec go wyciagam, przebieram i karmie. Drzemke robi sobie pozniej przed poludniem 11-12.

U nas tez dzis piekny dzien sie zapowiada, bardzo dobrze, bo wybiore sie do pediatry, pokarze mu wyniki badan Alanka. I jeszcze do castoramy musimy jechac. Na scianach w kuchni mamy boazerię, ktora M bedzie zdejmowal i robil sciany z plyt, bo na to drewno juz nie moge patrzec;-)

milego dnia laski:)

kota no widzisz tak bywa u nas tez czasem cos wypadnie ale jak jedziemy z Kamilem to i mloda chce zabierac, akurat za tydz, k. jedzie z moim bratem skonczyc ogrzewanie i sprawdzic wiec odpuszczam.. bo z 2 to ja nei wyrobie nie chu chu;p;p
Ale podobało sie jej bardzo, wogole nie płacze, uśmiecha się itp itd:) mamy tezż calą rodzinką fotki, ale jeszcze nie obejrzałam na serwerze co dodali instruktorzy:):)
kasia gratuluję ząbalka:)
inka podziwiam że ci sie chce;p;p
papayka ja przez tydzzien miałam raj, mała wstawała bez pobudki o 7 rano, a teraz od tyg. znowu wrocilo karmienie o 4 rano, muszę zaczac dodawac kaszki na noc chyba;p;p ale nie zmienia to faktu ze z młodą poki co nei mam problemów ze spaniem, bo Kamil mi nie raz dał popalic w nocy:)

my w tym tyg. wybieram sie na kolejne szczepienie, no i troche obowiazkow sie znowu nagromadziło ale jakos dam radę:) byle byla ładna pogoda to sie bedzie chciało:)

reklama
Hej:-)
U nas po drugiej wspólnej nocce dziewczyn i..spoko;-) Marysi Marta nie obudziła, więc luzik:tak:

Kasia - gratuluję pierwszego ząbka..jeszcze chwila i tylko moja będzie bezzębna:-p
2701..- domyślam się Twojej radości, nie ma jak na swoim:tak: Powodzenia z remontem;-)
Sosnowiczanka, powodzenia u pediatry i udanych zakupów w Castoramie;-)

Do góry