reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

KUPINOSIA no to już wiadomo czemu ciągle się kłócą. Przy następnym spotkani za pewne będzie lepiej.
O matko co za suka na tym filmiku, biedne dziecię, aż mam łzy.
Nie mogę nóż mi się w kieszeni otwiera jak to oglądałam, to ja na K się darłam jak niechcący delikatnie małemu na głowę usiadł, a ona tego dzieciaka tak bezszczelnie po główce napieprza.
A tego co kręcił, bez komentarza.
Mam ciarki po obejrzeniu.

SOSNOWICZANKA mówię, że Bóg wie co robi ale po takich sytuacjach typu morderstwo Madzi czy to co na tym filmiku, przestaję wierzyć w te słowa, bo jednak chyba Bóg nie wie co robi. Jak można "dać" dziecko takiej suce, bo inaczej nie można powiedzieć. A ile jest ludzi którzy by chcieli i oddali by wszystko by miec swoje dziecko a nie mogą. Świat jest niesprawiedliwy.
Dobry Twój męzuś z tą Waśniewską, ale prawda na śmierci dziecka karierę zrobiła i tu kolejna niesprawiedliwość świata, bo rura powinna gnić w więzieniu a nie się lansować.

Dziewczyny ja rozumię, że może trafiliście na kiepskich robotników z rodziny ale u mnie jest odwrotna sytuacja. K pracuje w budowlance i jak jest szansa to dorabia fuchami i też zdaży się u rodziny i wszyscy by chcieli za pół darmo albo i najlepiej za darmo. Dwa lata temu u mojego kuzyna robił styropian i płytki w garażu kładł, to dał najniższą propozycję bo jak to tak dużo i ciągle coś. Teraz u tego samego kuzyna ma kłaśc znowu styropian i u ciotki też . No to kuzyn przystał na cenę jaką mąż podał i do ciotki mówi, że ni może wziąść ani więcej ani mnie jak u jej syna, to głupie miny i komentarze, że jak to tak dużo. Ach ręce opadają. Najlepiej by było jakby zrobił pewnie jej to za darmo, jeszcze sam materiał kupił, nie mówię że jeszcze musi tam dojeżdzać bo to nie tam gdzie my mieszkamy. Więc ogólnie z rodzina to najlepiej na zdjęciu.
Czy ja kiedyś też miałam różne sytuacje, kuzynce włosy kiedyś robiłam, teraz już z nie bo stwierdziła no pół wsi dupę mi obrobiła jak ja to dużo za robienie włosów w domu biorę, nie no kup środki człowieku, zrób fryzurę i jeszcze najlepiej jej za to dopłać a i tak dupę obrobi.
Ach ale się rozpisałam.

Wszystkiego dobrego dla dzisiejszych 5 miesięczniaczków, FREYIA, AGAPA, MIRABELKA buziaczki dla słoneczek.

EWKA rozumię, że masz rodziców, że tak powiem wolnych i nianię bierzesz????

Ja wczoraj małemu po kąpieli przed snem dałam tzn. babcia dała bo odemnie za bardzo nie ciągnie bo cyca czuje, no to daliśmy mu 210ml mm zagszczonego kleikiem, wciągnął aż mu się uszy trzęsły, po 10 minutach położyłam się z nim do łóżka i co i opróżnił jeszcze pierś, ach ten mó głodomorek, aż jestem ciekawa ile waży teraz.
Ogólnie wczoraj miałam plan zacząć dawać małego do spania na noc do łóżeczka. Wysprzątałam łóżeczko, bo było jedną wielką rupieciarnią rzeczy małego, ale nic z tego nie wyszło plany zostały dalej planami. Jakoś ciężko mi go tam odłożyć. Chyba będzie spał z nami do póki karmię tak jak było z Melką, cały okres karmienia spała ze mną tj. 20 miesięcy i przyznam, że jak podjełam decyzje odstawienia od cyca tak i do łóżeczka sama spać i tak naprawdę ciężkie były 3 pierwsze noce i potem już spała, więc przeszło odstawianie i przyuczanie do spania laicikowo.

reklama
Dorotar mnie tez kolezanki i rodzina tak juz "nauczyla" ze pol darmo badz darmo nie robie nikogo. Chocby sie mieli obrazic. Nie i koniec. Mam kolezanke co cale zycie do mnie przychodzila wlosy farbowac, strzyc, czesac sie, to tylko grosze za farbe mi placila a wyobraz sobie ze wyjechala za granice, przyjechala na urlop i poszla gdzies do fryzjera, majątek zaplacila i tyle, do mnie nie przyszla, choc ja wowczas nie wzielabym nic wiecej od niej niz zawsze. Jakis czas temu wrocila i przyszla do mnie sie ostrzyc ona i jej syn, policzylam ich wiec wg cennika i zdziwiona byla...
Inna, kuzynka moja, strzyglam ja i jej faceta nic od nich nie bralam, on sie rozstali, ma nowego faceta, wiec zeby go ostrzyc przychodzą.I tamten byly tez do mnie przychodzi. Stwierdzilam ze nie bede wszystkich jej facetow za darmo ciąć, bo ona co roku moze mi pieciu przyprowadzic. Koniec. Teraz wszyscy placą.

100 at w zdrowiu i pogodzie dla dzisiejszych solenizantów - dzieciaków Freiyi, Agapy i Mirabelki!!! :)

Kota
u nas na szczęście na razie chyba wszystko ok, przynajmniej nie wiem, żeby coś było spieprzone. Ale zawsze są obietnice, a potem zwodzenie olejnymi terminami i koniecznością dokończenia u kogoś... Ale nic to, jakoś przeżyjemy i zaczynam sobie zdawać sprawę, że nie damy rady się przeprowadzić w tym roku... Żal du.pe ściska. Kasa po prostu się skończyła, a drugiego kredytu nie ma jak wziąć, bo jeszcze trzeba będzie tą nieszczęsną nianią płacić i spłacać kredyt. Mogłam od razu nastawić się na to, że przeprowadzka będzie np. za 3 lata, a takto miałam piękne plany ogromnej wigilii z naszym domu z teściami, rodzicami i rodzinką mojej siostry... ale jakoś muszę to przeżyć.
A tak swoją drogą, wiem, że to żadne problem patrząc globalnie. Nawet po przeczytaniu wczoraj zamkniętego zrobiło mi się głupio, bo wiem, że tak naprawdę mam ogromne szczęście mając to co mam. Mam zdrowe, sliczne dziecko, dobrego męża. Mamy dach nad głową i pracę.

inka85 jak by mi miał kto z niunią zostać, to pewnie teżbym tam wpadła na budowe i sama zrobiła dużo.

Mła Twój komentarz w temacie mojego teścia idealnie odwzorowuje sytuację. Ale muszę też przyznać, że duuużo już dla nas zrobił. W końcu to jego syn... zawsze mówił, że mu dom wybuduje.

ewka007 dla mnie już taka kwota jest przerażająca... Jakbym miała goły etat, to by mi się nie opłacało iśc do pracy.

dorotar110 rozumiem Cię doskonale bo mojego teścia rodzina tak samo wyzyskuje, narzekąjąc jeszcze przy tym. Mnie chodzi tylko o to, że jak obiecuje niech tak robi, a jak nie to my sobie poradzimy. Już nieraz mówiłam, że przecież jak nie ma czasu, to weźmiemy ekipę i do tej pory była obraza :)

A co do spania w łóżku z dzieckiem, to ja rozumiem, bo ta bliskośc z dzieckiem jest uzależniająca. Ja od początku odkładałam małą do łóżeczka, ale tylko przez to, że karmiłam ją butlą, więc tak, czy tak musiałam wstać, zrobić butlę, nakarmić małą nie na płasko, odbeknąć więc i tak na na nogach byłam, więc mogłam ją odłożyć do łóżeczka. Nie mogłam sobie przysnąc przy tym, choc tak bardzo czasem by się chciało :) Jakbym karmiła cyckiem na 100% było by tak samo jak u Ciebie :)

Ewka mam nadzieję, że trafi Wam się ktoś super. Faktycznie niania kosztuje kupe kasy, ale z drugiej strony to ciężka i odpowiedzialna praca...

Ten filmik jakiś koszmar. Zobaczylam tylko początek i brak mi słów:(

Przerażacie mnie tymi budowami. Wiem jak to jest bo moi rodzice budowali się i rodzina to ostatnie osoby na które mozna liczyć...

Muszę Wam się pochwalić że Mikuś budzi się tylko raz na jedzonko od kilku dni i nie chcę zapeszac ale jestem przeszczęśliwa!!Ponad 4 miesiące na to czekałam...

Ja tak na szybko z wycieczki :)
Podróż minęła super, Emilka wszystkim sie interesowala. W nocy spala super i w ogole jest bardzo zadowolona!

Dziekujemy pieknie za zyczenia na 5 miesiecy i wszystkiego najlepszego dla pozostalych dzieciaczkow z 13! :)

Sorki za brak polskich znakow ale dosc zle mi sie pisze z ta pozszywana dlonia, na szczescie dzis juz wyglada lepiej bo wczoraj bylo zapuchniete i ogromny krwiak.

Pochwale sie wam:) Jakis czas temu wypelnilam ankiete na stronie kosmetykow J&J. Dzis sprawdzam sobie poczte a tam mail od nich ze wylosowano mnie i dostane od nich, a wlasciwie Alan dostanie plyn do kąpieli na dobranoc bedtime 500 ml:) Tak siec czekamy na przesylke:-)

Venus super ze u was tylko jedna pobudka, u nas tak samo:)

gratki dla 5 miesięczniaków!!!!!!!!!!:-D

zakazuję pisania o przespanych nocach!!!!!!!!!;-):-p, u nas nadal 2-3 pobudki heh

dziś byliśmy w Toruniu w galerii , Tz musiał sobie kupić trochę rzeczy do ubrania, a potem w odwiedzinach u przyjaciół. Bartuś był super grzeczny wszędzie-moje złotko kochane:tak:w samochodzie spał
Nie wiem kiedy te dni mijają , juto znowu poniedziałek i od początku wszystko ehh

Cześć laseczki.
Mi braknie czasu i sił na buszowanie w necie. Nawet gierki sobie odpuszczam. Jestem tak zmęczona że ...
Dziękuję za życzenia w imieniu Mikołaja. Od razu mi się przypomniało jak leżałam na porodówce, a potem dostawałam info że inne też urodziły. No i pamiętam sms od Phelani, która krążyła przy porodówce i kilka min przed moim porodem dostałam od niej eska:-)

gratki dla 5 miesięczniaków!!!!!!!!!!:-D

zakazuję pisania o przespanych nocach!!!!!!!!!;-):-p, u nas nadal 2-3 pobudki heh

dziś byliśmy w Toruniu w galerii , Tz musiał sobie kupić trochę rzeczy do ubrania, a potem w odwiedzinach u przyjaciół. Bartuś był super grzeczny wszędzie-moje złotko kochane:tak:w samochodzie spał
Nie wiem kiedy te dni mijają , juto znowu poniedziałek i od początku wszystko ehh
Kochana ciesz się z tych 3 pobudek bo ja mam takich ok.6 do Mikusia, a jest jeszcze Majka która potrafi płakać i wtedy też się budzę.

reklama
Do góry