reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Nikuss-super że uszka się ładnie goją

Venus-trzymam kciuki !

Izi- 4 m – wszystkiego naj naj !

Gosia-pięć buziaczków na piątą rocznicę :-)

Lysa-szwagier chyba potrzebuje się dowartościować. Ja bym zrobiła tak jak Mła napisała

Miałam coś podpowiedzieć na chrzest Kasi i wybrałam I Komunia Św. SWAROVSKI Pozytywka ELF + GRAWER (2300367973) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.Podobały mi się i niedrogie. Są jeszcze takie szkatułki, do tego grawer. Niestety wpadło w ręce Oli a raczej wypadło i już trzeba sklejać :wściekła/y:

Kasia zasypia ok. 21.30 a budzi się po 10ej ! Wstyd się przyznać ale ja zasypiam o22ej a budze się z 15 minut przed córką
:zawstydzona/y:

Ja to raczej matka luzaczka jestem. Nie czytam , nie wyszukuje w sieci chorób. Ola późno zaczęła chodzić i mówić, ale tak wszystko w granicach normy. Niestresowałam się tym i jest ok.

Raz tylko miałam niefajną sytuacje w ciąży z Kasią. Z racji wieku robiłam badania prenatalne test appa i badanie krwi. Wyszło podwyższone białko czy coś i w efekcie duże prawdopodobieństwo zespołu Patau. Grzebałam w necie co to za g....Dziecko rodzi się martwe albo żyje góra 3 latka. Miałam się zastanowić nad aminopunkcją a jeżeli badanie by potwierdziło wadę to dostałabym zgode na aborcje ! :szok:Dziecko kocham bezwarunkowo. M mnie wspierał. Na badanie się niezgodziłam, mogło być inwazyjne i zakończone poronieniem. Poza tym i tak by nie podjeli leczenia. :-(Oczywiście były emocje, łzy i jak nic próba wiary. Prosiłam Szefa o wewnętrzny spokój i siłę dla mnie cokolwiek się zdarzy. Łaskę wyżebrałam bo takj akoś faktycznie przestałam się bać i Kasiula w brzuszku też mogła czuć się bezpiecznie. Nie nakręcam się niepotrzebnie

Gosia, buziaczki dla Oziego na 5-miesięcznicę;-)
Kupinosia, korzystaj i śpij, póki możesz;-) A kiedy wracają Twoi?
Żabcia, a co Maciusiowi?

Myśmy wróciły ze spacerku, obie nakarmione i obie mają w nosie spanko..ech...

Lysa, no to szwagier wymyślił :) Mła podrzuciła fajny pomysł z obrazkiem hand-made :) Co do chrzin, Kuba dostał m.in. złoty łańcuszek z krzyżykiem, wg mnie fajny prezent, będzie jak znalazł na Komunię. Ja np. kupuję synkowi mojej sis bujaczek BabyBjorn (ok 500zł), prezent wybierałam w porozumieniu z nią. Zależy, czy chcesz sprawić prezent religijny, czy coś przydatnego dla dziecka. Krzesełko do karmienia też brzmi rozsądnie, ale dobrze jest wcześniej wybrać i uzgodnić model z rodzicami malucha, żeby nie było wtopy.

Żabcia, może to od ząbków ta podwyzszona temperatura?

kota już sama nie wiem raz tak jakby miał chrypkę za chwilkę nie ma i nie wiem czy chory czy umie zmieniać ton głosu do tego stopnia. Ząbki swoją drogą bo tak nerwowo wszystko gryzie że w pewnych momentach aż się czerwony robi.

zabcia niech Maciuś wraca do zdrowia,
MamoO... chyba bym się wściekła, gdyby mi powiedzieli że szczepienia nie ma bo nie mają szczepionki
lysa- kryzys wieku średniego :-) a pomysł Mła co do prezentu wg mnie odpowiedni, bo co takiemu dać?? ja mam ten sam problem z bratem, nigdy nie wiem co mu kupić.
Gosia buziaki dla Oziego!

ja już w domku, zaraz idziemy na spacer a na 17 na basen :-)
no i Młody już przekręca się jak chce, a na przewijaku to takie wygibasy robi, że aż brak słów.

Witajcie.

PHELANIA ja niestety muszę już o pracy myśleć czyt. szukać, niestety macierzyński mam chyba do 24 maja i trzeba pracować z męża pensji tylko mamy marne szanse by na wszystko starczyło baaa nie ma szans by starczyło.
Ja mam o tyle dobrze, że mam mamę i będzie z małym siedziała, Mela do przedszkola, siostra moja ją będie odbierać bo ja jak będę pracować to nie mam szans by do 16.30 ją odebrać no i w domu dalej też z babcią będzie siedzieć.
Nie nakręcaj się, dr. google jest często najgorszym doradcą, po co wyszukiwać dziecku choroby skoro wszystko jest ok.

GOSIA najlepszego dla 5 miesięcznego Oskarka. I 4 miesięczniaczki IZI.

MARI aby wszystko było w porządku.

SAOSNOWICZANKA zazdroszczę tych wędlinek.

VENUS trzymamy kciuki za nereczkę.

LYSA skoro Ci się włosy przetłuszczają to ten szampon do suchych włosów wywal.

ŻABCIA zdrówka dla Maciusia.

U mnie dalej poszukiwania pracy, kupiłam lokalną gazetę, jedno ogłoszenie na fryjerkę i do tego ciągle tel wyłączony jak tam dzwonię.

reklama
Cześć dziewczyny :)

Widzę, że nie tylko ja się wczoraj odważyłam poczytać co to za choroba.
Dziewczyny, ja po przeczytaniu co to za choroba nie będę już więcej sprawdzać, bo przecież bym zwariowała!!
Niestety człowiek skonstruowany jest tak, że ze strachu o zdrowie własnego dziecka doszukuje się Bóg wie czego. Pewnie wynika to z tego, że bardzo martwimy się o własne dzieciaczki i każde "odchylenie od normy"
bądź dziwne zachowanie budzi w Nas niepokój i w takim przypadku siedzimy i się niepotrzebnie zamartwiamy.

Powiem tak, internet fajna rzecz, ale powiem Wam, że dużo łatwiej wychowywało mi się np. Nikolę, kiedy nie miałam możliwości skorzystania z niego. Zdawałam się na matczyną intuicję i jeżeli na prawdę mnie coś niepokoiło to mówiłam o tym lekarzowi.

Teraz kiedy mogę skorzystać z google jestem w wiecznym strachu bo ja wpisuje objawy dolegliwości mojego dziecka, to wychodzi mnóstwo chorób i objawy niejednokrotnie pasują do jakiejś ciężkiej choroby.

Nauczkę dostałam raz w życiu, kiedy moja Julka zachorowała na zespół Schonleina-Henocha. Dziecko zostało w szpitalu, do tego lekarz mi mówi, że od 15 lat nie mieli już nikogo z tą chorobą. Przyjechałam do domu włączyłam google, nie zapamiętałam dokładnie nazwy choroby( wpisałam na słuch tak jak zapamiętałam) szukam w wyszukiwarce i powychodziły mi takie cuda, że byłam święcie przekonana, że moje dziecko umiera.
Ryczałam całą noc i zupełnie niepotrzebnie.
Od tego czasu z wielkim dystansem podchodzę do tego co czytam w google, bo to jest tak, jak wpiszesz, że Cię głowa boli to na bank masz guza mózgu ;-)
Nie chcę Wam również powiedzieć, że nie należy korzystać z internetu bo często pomaga, ale ie brać go za wyrocznię.

Ale się rozpisałam, mam nadzieję, że nie znudziłyście się w połowie posta:-D
ja sie nie znudzilam i przeczytalam całego :)

Witam was w ten sloneczny dla odmiany poranek :-) Maly wcina flipsa i ma radoche a ja wlasnie skonczylam pic kawke. Tabletki wzielam wiec moge dzis isc do miasta :-D Poprosilam siostre zeby sprawdzila czy moge gdzies prywanie zrobic rentgen i umowic sie do ortopedy ale cos czuje, ze pewnie terminy beda dalekie nawet prywatnie :-(

Izi sto lat dla twojego szkrabka!

Ja tez nie moge czytac google bo ciagle cos sobie wkrecam :-D Tydzien do wyjazdu a ja nic nie mam przygotowane :szok: Musze pokupowac dzieciaczkom jakies prezenciki, nadal nie wiem co kupic na chrzest mojej siostry malucha :-( kurcze, zamowilam jej tu z Anglii stroj do chrztu i gdyby nie znala ceny to to bym dala jako prezent, bo wiadomo zostawi na pamiatke ale tak to lipka. Ale i tak bylo mi milo, bo wybrala romper, ktory mnie sie podobal najbardziej :zawstydzona/y: Do tego moj szwagier ma urodziny w dzien chrztu i wiecie co? Postanowil sobie kupic zegarek, sportowego rolexa za 20tys zl! :szok: I wez tu badz madry z prezentem, wiadomo, ze zbiera kase ale szczerze to ja nie mam tyle zeby wlozyc jakas porzadna sume w koperte z 100zl bedzie wygladalo smiesznie chyba? Kurcze, nie wiem, poradzcie cos :-(

Co mamusie chlopcow dostaly na prezenty? Wiadomo oprocz kaski, moja siorka ma jej dosc wiec pieniedzy nie chce dawac :-(

No to znow wam nasmarowalam :zawstydzona/y: Poloze malego i umyje glowe bo czuje jak oliwa mi po ramionach cieknie :-D Wam tez sie tak tluszcza wlosy? Mylam w niedziele a dzis to juz nawet do ludzi bym sie z ta mokra glowa nie pokazala. Nie wiem czy to moze byc to, ale mam szampon do suchych wlosow, wiec pewnie natluszcza mi bardziej niz powinien :wściekła/y:

Co do prezentu to ja polecam bizuterie...to jest pamiatka na cale zycie,sama bym chciala miec np łancuszek lub bransoletke z chrztu.
Ale stwierdzilam,ze z pieniazkow ktore uzbieralam na chrzciny kupie sama Mlodej łancuszek i zawieszke na pamiatke:)

Dziekujemy za zyczenia
:):)

Gosiu no prosze to mamy miesiacu roznicy,a rocznikowo rok;) wszystkiego naj naj!!!!!!!!!

Do góry