reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Izi wszystkiego naj dla Słoneczka :)
Aga trzymam kciuki i daj znać, bądź dobrej myśli!!
Mari ten lekarz mam nadzieję że Cię tylko postraszył i będzie ok
MamoOskarka święte słowa! Nie można dać się zwariować!Moja znajoma po 12 latach starania o dzidziusia wkońcu się doczekała. Kiedy urodził się mały to przynajmniej 3 razy w tygodniu była u lekarza. Doszło do tego że musiała iść do psychologa i miała zakaz korzystania z internetu.

Mikołaj dzisiaj niespokojny. Robił mi wojnę, bo nie mógł zasnąć ze zmęczenia.Teraz śpi ale pewnie niedługo się obudzi. A ja właśnie robię pranie i mam zamiar sprzątać, ale jakoś nie mogę się zebrać. Jadę sobie kupić dzisiaj zaparzacz do kawy ze spieniaczem do mleka, bo wczoraj piłam u siostry i bardzo mi smakowała.Szkoda mi kasy na porządny ekspress, więc to taka tania alternatywa;P Piję sporo kawki, więc się przyda...

U nas póki co słoneczko, więc napewno będzie jakiś spacerek.

Jedziemy na 13.15 na usg brzuszka. Trzymajcie kciuki, żeby z nerką bylo wszystko ok:(

Miłego dnia

reklama
witamy sie:)

Ja pije poranna kawke a Lenka nawija obok :)

Kolczyki goja sie elegandzko:) własciwie mam wrazenie jak by od poczatku byly zagojone uszka heh:p nic nie robieje, nie puchnie, Lenka sie do nich nie dotyka i co najwazniejsze daje uszka do obkrecania kolczykow, przy czym nawet nie pisnie, wiec pewnie nie czuje bolu:) jest ok!:)

Venus trzymam mocno, żeby wszystko było ok:tak:
Nikuss super, że uszka tak fajnie się goją a mała je zaakceptowała.
Moja koleżanka również przekłuwała uszka swojej córci i maleńkiej tak samo pięknie wszystko się goiło. śmiałyśmy się, ze reaguje tak jakby się w tych kolczykach urodziła:-D

Sosnowiczanka, powaznie przemyślę Twoją propozycję dotyczącą dentysty.
My dzisiaj z Oskarkiem się szczepimy. Mam nadzieję, że pójdzie gładko a mamusia po raz kolejny nie będzie płakała;-) Cóź się na starość delikatna i wrażliwa zrobiłam:-D Po ostatnim szczepieniu Pani doktor i Nicole się śmiały ze mnie, że wygląda to tak, jak ja bym była szczepiona a nie Oskarek, bo on wszystko zniósł dzielnie:-)

Ostatnia edycja:
Venus trzymam kciuki, bedzie dobrze wszystko:)

MamoOskarka
Nie chce namawiac, ale moja dentystka to anioł nie człowiek:) Delikatna w kazdym calu a i fachowiec z niej cudowny:) Jeszcze nigdy sie nie zdarzylo zeby spaprała mi ząbka i jest bardzo delikatna przy tym- juz pisalam ze ja sie lecze bez znieczulenia bo sie boje igly (chyba ze kanal no to trzeba) Powodzenia na szczepieniu. Trzymam kciuki za Oskarka i za mamusie:-)

Nikuss fajnie ze z waszymi uszkami wszystko ok:)

Hej hej:-)
Mi dzisiaj dziewczyny nawet dały pospać:-)
Venus, kciukasy za wizytę na usg!!Bedzie dobrze!!
Izi - najlepszego dla malutkiej;-)
MamoOskarka - mądrze prawisz..net to woda na młyn dla mojej bratówki - non stop wymyśla u siebie różne choroby..no i trzymam kciuki za szczepienie;-)
Nikuss, super, że uszka małej tak się super goją!!
Sosnowiczanka, a gdzie chodzisz do dentystki? U siebie w Sosnowcu? Oj, mi tez się już kłania wizyta..Po pierwszej ciąży porobiły mi się same dziury..jak dotrwałam w wieku 30 lat tylko z jedną małą plombką, tak po Marysi mialam już ich 8..ciekawe, jak teraz po Martusi..:baffled::zawstydzona/y:

Hej dziewczynki,

Dzis mialam pobódke ok 4:sorry2:musze młodego pozniej klasc ,bo on juz mi usypia ok 7 madrala sie wyspi a pozniej mame budzi:tak:

Inka,Sosnowiczanka,MamaO,Rojku- wlasnie przez ten jeden filmik wpadlam w paranoje ,bo Alan naprawde sie podobnie zachowuje, mam skierowanie do neurologa bo Pani pediatra podejrzewa wzmozone napiecie miesniowe wizyta dopiero 3 czerwca..spytam sie odrazu o ten zespół Westa tak dla Swietego pokoju.W sumie zalezy na kogo trafie bo jak ostatnio trafilam na jakas stara babe Kardiolog to normalnie nie mialam do niej wiecej pytan taka mila była.:wściekła/y:

MamoO- kurcze ja mam chyba z 8 dziur:zawstydzona/y:a dentysty sie boje jak cholera , chodze do prywaciarza ale kasy brak...:no:Panstwowego nie znam dobrego w Warszawie.

Venus- trzymam &&& za Mikusia.

Nikuss- dobrze ze z uszkami wszystko ok.Moze i ja Alanowi przekuje:-D:-D:-D

Witam was w ten sloneczny dla odmiany poranek :-) Maly wcina flipsa i ma radoche a ja wlasnie skonczylam pic kawke. Tabletki wzielam wiec moge dzis isc do miasta :-D Poprosilam siostre zeby sprawdzila czy moge gdzies prywanie zrobic rentgen i umowic sie do ortopedy ale cos czuje, ze pewnie terminy beda dalekie nawet prywatnie :-(

Izi sto lat dla twojego szkrabka!

Ja tez nie moge czytac google bo ciagle cos sobie wkrecam :-D Tydzien do wyjazdu a ja nic nie mam przygotowane :szok: Musze pokupowac dzieciaczkom jakies prezenciki, nadal nie wiem co kupic na chrzest mojej siostry malucha :-( kurcze, zamowilam jej tu z Anglii stroj do chrztu i gdyby nie znala ceny to to bym dala jako prezent, bo wiadomo zostawi na pamiatke ale tak to lipka. Ale i tak bylo mi milo, bo wybrala romper, ktory mnie sie podobal najbardziej :zawstydzona/y: Do tego moj szwagier ma urodziny w dzien chrztu i wiecie co? Postanowil sobie kupic zegarek, sportowego rolexa za 20tys zl! :szok: I wez tu badz madry z prezentem, wiadomo, ze zbiera kase ale szczerze to ja nie mam tyle zeby wlozyc jakas porzadna sume w koperte z 100zl bedzie wygladalo smiesznie chyba? Kurcze, nie wiem, poradzcie cos :-(

Co mamusie chlopcow dostaly na prezenty? Wiadomo oprocz kaski, moja siorka ma jej dosc wiec pieniedzy nie chce dawac :-(

No to znow wam nasmarowalam :zawstydzona/y: Poloze malego i umyje glowe bo czuje jak oliwa mi po ramionach cieknie :-D Wam tez sie tak tluszcza wlosy? Mylam w niedziele a dzis to juz nawet do ludzi bym sie z ta mokra glowa nie pokazala. Nie wiem czy to moze byc to, ale mam szampon do suchych wlosow, wiec pewnie natluszcza mi bardziej niz powinien :wściekła/y:

Łysa, powiem tak... ja byłam bardzo zadowolona kied Oskar dostał między innymi kilka zabawek edukacyjnych. Sama bym pewnie nie kupiła tyle albo takich bo nie narzekam na nadmiar gotówki. Pewnie sama bym wybrała coś tańszego i na pewno nie w takiej ilości.
Powiem jeszcze, że mnie bardzo by się podobał kocyk i poduszka z chaftowanym imieniem data urodzin, wagą. Do tego można by było dołożyć życzenia z okazji chrztu. Sama chciałam taki kupić i zostawić ten kocyk w pamiątkowym pudle. Pewnie jeszcze to zrobię :)

Ostatnia edycja:
reklama
Łysa, czy Twój szwagier ma 40-ste urodziny? Bo taki rolex pasuje mi do kryzysu wieku średniego ;p Chyba mu się w d.pie przewróciło ;p :D Nie masz szans na "godny" prezent dla gościa, który dysponuje taką kasą, bo musiałabyś się zdłużyć ;) Proponuję więc zrobić go w bambuko i podarować coś "hand-made" - jakiś obrazek narysowany dla wujka przez Zu i przypieczętowany przez Benia, oprawiony w ramkę do zdjęć ;)
Co do prezentu na chrzest Miśka dostała m. in krzesełko do karmienia. Pomysł fajny (koszt ok 300 zł) tylko pozostaje jeszcze kwestia odpowiedniego wyboru. Ja z naszego nie jestem zadowolona. Jedyną jego zaletą jest wygodne siedzisko.

Izi, jak co miesiąc, zamykacie z Nadusią peleton :D Wszystkiego najlepszego dla naszej najmłodszej grudnióweczki :* :)

Ostatnia edycja:
Do góry