reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

mari- piękne Twoje ostatnie zdanie - ufać mimo wszystko :) trzymam oczywiście kciuki !
Phelania- mojej to sie zdarza i kiedyś starszej zdarzało a przy tym czasami tak jakby łapała powietrze. Ja to uważam za coś normalnego

reklama
mari przesyłam pozytywne myśli!! oby wszystko sie skończyło dobrze!!
Phelania
.... ja też dziś o tym poczytałam... i oglądałam nawet filmiki na youtube :-( i pomyślałam sobie to samo co Ty! ale później oprzytomniałam i nie będę wkręcać żadnej choroby, bo zwariuję.
to normalne że dziecko czsaem się przestraszy i zarzuci rączkami za siebie...
nie pamiętam dokładnie ale chyba właśnie rojku naczytała się takich rzeczy u dr google i była z Anielą na TK lub EEG. na szczęście u nich nic nie stwierdzono!

Mari trzymam kciuki za jak najlepsze zakonczenie... Trzymaj sie kochana i informuj nas, jestesmy z Tobą :)

Phelania ja juz nie szukam chorób w googlach, bo zwariowac idzie... Nie szukajmy chorób u naszych zdrowych dzieciakow:)

Wlasnie oglądam sobie Majewskiego a tu kto? Nasz slynny zespół JARZEBINA :-)

Dziewczyny, ale natworzyłyście dzisiaj:szok::szok::-)
Myśmy dzisiaj spędziły dzień u moich rodziców, więc mi przeleciało. Teraz dziewczyny już śpią, a ja nadrabiam BB:-D:tak:
Sosnowiczanka i Asieńka - najlepszego dla Waszych bąbli!!!
Gosia - 100 lat kochana..jesteś mój rocznik?;-) (80')
Aga - trzymam kciuki za Oleńkę, musi być dobrze, zobaczysz!!!
Mari, pocieszę Cię, że u mojej bratowej była podobna sytuacja (chodzi mi o przerwę między ciążami). Alicja jest z marca 2011, a teraz urodził się Jacuś (23 kwietnia)..obie CC i wszystko ok!!!
Trzymam za Ciebie kciuki!!!
I już nie pamiętam, co jeszcze chciałam..:-D

Zgadza się, to ja się naczytałam na necie o zespole Westa. Wpadłam w panikę i wykluczyliśmy z lekarzami. Teraz jak mała robi postępy, to utwierdzam się w tym, że jest ok, bo podobno dzieci, które zaczynają mieć takie ataki dużo wolniej się rozwijają.

Aniela czasem jeszcze taki jakby odruch moro robi, ale to zwyczaj oznacza strach. Myślę, że u niektórych może tak wyglądać również reakcja na jakiś ból.

mari 3mam kciuki za pozytywny bieg sprawy

I jeszcze tak jak Sosnowiczanka pisze - nie czytam o chorobach w googlach, bo idzie zwariować niepotrzebnie sobie wkręcając (raz zbzikowałam i wystarczy mi za wszystkie czasy)

Agus trzymaj sie,bedzie dobrze wszystko z Olenka!!!

Marii zobaczysz ze Bog wybierze dla Ciebie jak najlepiej,tak jak napisalas!

Gosia najlepszego:)

phelania,inka,rojku
ja tez poczytalam i obejrzalam i rowniez pomyslalam,czy mloda tak nie robi i stwierdzilam ze nie warto sprawdzac wszystkiego na necie;/

A my jutroooo 4 mce;0) ale zlecialo:)
A co do dentysty to jeszcze musze isc zdjecie zrobic;/a dzis mnie boli cala prawa strona głowy pewnie od tegozeba.Teraz stwierdzilam ze zrobie wszystkie zęby,bede kontrolowac raz na rok i mys 5 razy dziennie:):)heheheeh

Dobrj nocy Mamulkii,zdrowka zycze Maluszkom i Mamom :)

Dzień dobry
My juz na nogach-a właściwie mówiąc to tylko ja, bo Młody zjadl i dalej śpi.
Może ja tez jeszcze spróbuje ale zobaczymy czy sie uda.
Dzis znów 3godz zajęć i jutro wolne.

Izi najlepszego dla Nadinki!

Milego i słonecznego dnia

hej:)

dziękuję za Wszystkie miłe słowa jesteście lepsze od wszystkich psychoterapeutów razem wziętych;D
my już od 5 na nogach ufff Michał coraz szybciej zaczyna sobie dzionek;)

izi nalepszego dla księżniczki
aga trzymam kciuki zcałych sił
mari dawajznać co u Ciebie

miłego dnia:*

Cześć dziewczyny :)

Widzę, że nie tylko ja się wczoraj odważyłam poczytać co to za choroba.
Dziewczyny, ja po przeczytaniu co to za choroba nie będę już więcej sprawdzać, bo przecież bym zwariowała!!
Niestety człowiek skonstruowany jest tak, że ze strachu o zdrowie własnego dziecka doszukuje się Bóg wie czego. Pewnie wynika to z tego, że bardzo martwimy się o własne dzieciaczki i każde "odchylenie od normy"
bądź dziwne zachowanie budzi w Nas niepokój i w takim przypadku siedzimy i się niepotrzebnie zamartwiamy.

Powiem tak, internet fajna rzecz, ale powiem Wam, że dużo łatwiej wychowywało mi się np. Nikolę, kiedy nie miałam możliwości skorzystania z niego. Zdawałam się na matczyną intuicję i jeżeli na prawdę mnie coś niepokoiło to mówiłam o tym lekarzowi.

Teraz kiedy mogę skorzystać z google jestem w wiecznym strachu bo ja wpisuje objawy dolegliwości mojego dziecka, to wychodzi mnóstwo chorób i objawy niejednokrotnie pasują do jakiejś ciężkiej choroby.

Nauczkę dostałam raz w życiu, kiedy moja Julka zachorowała na zespół Schonleina-Henocha. Dziecko zostało w szpitalu, do tego lekarz mi mówi, że od 15 lat nie mieli już nikogo z tą chorobą. Przyjechałam do domu włączyłam google, nie zapamiętałam dokładnie nazwy choroby( wpisałam na słuch tak jak zapamiętałam) szukam w wyszukiwarce i powychodziły mi takie cuda, że byłam święcie przekonana, że moje dziecko umiera.
Ryczałam całą noc i zupełnie niepotrzebnie.
Od tego czasu z wielkim dystansem podchodzę do tego co czytam w google, bo to jest tak, jak wpiszesz, że Cię głowa boli to na bank masz guza mózgu ;-)
Nie chcę Wam również powiedzieć, że nie należy korzystać z internetu bo często pomaga, ale ie brać go za wyrocznię.

Ale się rozpisałam, mam nadzieję, że nie znudziłyście się w połowie posta:-D

reklama
Czesc dziewczynki:) My na nogach od 6... Czy ja sie jeszcze kiedys wyśpie :confused: ...
Alan znowu mial tylko jedna pobudke w nocy, chyba zaczne sie przyzwyczajać :-D
Pogodę mamy ładną, wiec pozniej spacerek :) M sobie od rana wędzi dzis wędlinki, wiec choc jest w domu to tak jakby go nie bylo.
Alan wlasnie odkryl ze na pałąku z zabawkami ma lusterko i zaciesza do niego :-D

Izi zdrówka dla Nadii:)

Do góry