reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2011

reklama
Dorotar co do dotacji z PUP to jakbyś coś więcej chciała wiedzieć to pisz, mam "wtyczkę" w PUPie (haha ale to zabrzmiało).
sama też z tej dotacji korzystałam...

INKA ale się uśmiałam, aż oplułam monitor, wtyczka w PUPie. Co do pytań to u siebie mogę iść, chodzi mi ogólnie o wniosek, trzeba go wypełnić ja zielona a zresztą cały czas się zastanawiam czy dałabym radę z własnym interesem, rok trzeba się utrzymać, żeby nie zwracać dotacji. A zresztą biorąc dotację we wnosku trzeba podać i udokumentować tzw. żyranta która ma minimum 1800zł chyba netto, już dobrze nie pamiętam. A tu ciężko, chyba pozostaje mi szukać idealnej pracy:szok:

Aga- trzymam za was kciuki..

A u nas maruda na porzadku dziennym ,raz sie smieje a raz placze:eek:i wez tu czlowieku zgaduj co maluchowi dolega:confused2:
Milva- twoje dziecie juz siedzi w wózeczku? moje sie jeszcze denerwuje gdy mu tak ustawiam oparcie:sorry:

Dorotar- ja bede szukac chyba od wrzesnia choc nie wiem jak to pogodzic z praca M ...on ma nocki a ja bym w pracowala ,złobek odpada niania takze (kasa) a nie mamy z kim zostawic malego no nic bede musiala cos znalesc choc na 3/4:-(bardzo czesto szukalam pracy na gumtree moze cos znajdziesz ze swojego powiatu.

Mały wykompany najedzony a mama sie szykuje "Na wspólna:)":-)

Ostatnia edycja:
aga oczywiście pomodlę się za was trzymajcie się i czekamy na dobre wieści

bardzo dziękuję za życzenia

dziś zauważyłam u małego małą ciemniejszą plamkę na kolanie taką 1,5 cm na 1 cm to chyba znamie albo myszka pokaże jeszcz to pediatrze ale trzeba się mocno wpatrzeć bo jest niewiele ciemniejsza od skóry?????

Phelania- Bartek nie poleży w wózku , on w ogóle w wózku nie bywa, siedzi max 5-10 minut jak ma dobry dzień;-)On nogi zakłada na to oparcie z przodu i w takiej pozycji sobie pół siedzi, pół leży.

Tz zrobił kolację na ciepło, właśnie się piecze w piekarniku, już mi ślinka cieknie-nie wiem co to..niespodzianka:cool2:Bartek śpi na noc już.

Sosnowiczanka, xasienka- Wszystkiego naj naj !!!
Rojku, Lysa- gratuluję wyczynu !
Żabciu- my nie robiliśmy dodatkowych podziękowań tylko takie słowne każdemu na pożegnanie
Dorotar- to super że wywalczyłaś to przedszkole
Tofika- to super wieści !
Gosia- Spełnienia marzeń !
Aga- wesprę duchowo, trzymajcie się
Milva- smacznego no i przespanej nocki ! :)

Ja do dentystki ide w środę ale tym razem się nie boję bo obiecała że boleć nie będzie. Musiałam robić rtg i wyszło że te 2 zęby akurat martwe i na nie ma założyć jakieś ćwieki czy coś

reklama
Dziewczyny poczytałam o tym zespole Westa i jestem przerazona...Młody czasem lezac na macie bierze łapki do tyłu jakby sie czegos wystraszył,czasem jak go poloze na przewijaku to rozklada łapki rece jakby cos lapał:szok:wasze tez tak maja?Typowy odruch MORO..to juz chyba powinno przejsc?

Do góry