reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Hej dziewczyny :)

Zapowiada nam się kolejny piękny dzień :tak:

Kota dla mnie karmienie piersią w miejscu publicznym jest czymś zupełnie naturalnym :tak: Zresztą nie widziałam żadnej matki która wyciągała całą pierś, tylko każda to robi w miarę dyskretnie. Nie przejmowałbym się opinią innych, dziecko jest głodne to trzeba nakarmić i tyle. Skoro jest taki nacisk na karmienie piersią, to taki widok nie powinien nikogo dziwić tylko wzbudzać szacunek.

Wczoraj byłam z małym na ogródku u mojego taty, było tak cieplutko, że nawet nie wiedzieć kiedy a Oskarek został w samym bodziaku. Był tak szczęśliwy kiedy go rozebrałam, że aż miło było patrzeć:-):-)

Niestety słonko pokazało również skutki leczenia maluszka:-( Na twarzy w miejscach gdzie miał ranki pokazały się białe plamy posterydowe:-(
Ciekawa jestem, czy te plamki kiedyś zejdą lub chociaż staną się mniej widoczne.

reklama
Hej dziewczyny:-)
Kota, Ty się nie przejmuj innymi, tylko karm, kiedy i jak Ci wygodnie!!!
Sosnowiczanka, ja Martę wczoraj i dziś ubieram jedynie w rampersa z krótkim rękawkiem, cieniutka czapeczka i skarpetki..I tyle..jest taki hyc, że czemu ma się biedna zapacać..no i krem z faktorem 50..
Ale upały!!!
shocked.gif
biggrin.gif
Myśmy wczoraj byli u moich rodziców na działce, tata zrobił grilla, obżarłam się jak bąk!!
embarrassed.gif
biggrin.gif
Marycha szalała z kuzynem - brudna była co nie miara
laugh.gif
laugh.gif

Teraz S. wziął obie dziewczynki do swojej mamy, a ja odpoczywam
wink2.gif

Miłej niedzieli kochane!!!

Hej laseczki,
Wczoraj sie dowiedzialam od M ze nie jedziemy na Mazury bo zawieszenie padło w aucie:baffled:Wiec auto idzie do warsztatu,w sumie to i dobrze strasznie duzo by nam kasy poszło....ehhh posiedzimy w domku...

Jesli chodzi o ubranie malego to wczoraj tak mi sie zgrzał jak cholera miał krótkie body,na to koszulka z krótkim rekawkiem i krótkie spodenki+skarpetki+czapeczka.Dzis mu nie zakładam bodów tylko koszulke na ramiaczka i starczy... jak wyszłam z psem na spacer to normalnie SKWAR!!!!

Kota- ja widuje bardzo duzo kobiet które karmia piersia na przystankach, w supermaketach i nawet Ci powiem szczerze ze ludzie na to nie patrza no moooooze faceci zerkna tak jak moj M:-D

Mła, na watku "po drugiej stronie brzuszka", zdjęcie jak te szelki wygladają..uciekam , szykuję sie na spacer, mąż nas gdzies w plener wywozi ale jeszcze nie wiem gdzie i z psemjuż czuję ten relaks...(nasz pies jest w plenerze bardzo zywiołowy..., bo w domu całymi dniami spi pod łozkiem dziecka)

Tofika, Lenka ma tak ślicznego buziaka, że się nie mogłam napatrzeć! :)
Te ochraniacze mamy tak samo, tylko chyba za bardzo ściągnęlam szelki. Dam Miśce trochę więcej luzu ;)

Aga,
dzięki za życzonka :* :)

Kota, kupiłam Ziajkę ale SPF30, bo na tym SPF50 było napisane, że powyżej 6 m-ca. Ty masz jakiś inny?

dzis ma byc 30 stopni.. czy sa jakies przeciwskazania do wychodzenia z dzieckiem w taka pogode? a co z klima w samochodzie? Po wczorajszym przegrzaniu mam teraz watpliwosci.....

Widzę, że rozmawiacie o karmieniu w miejscach publicznych. Szczerze mówiąc ja chodzę z Emilką wszędzie i często na dość długo więc zdarzyło mi się ją karmić i w parku i w centrum handlowym. Jeśli gdzieś jest pokój dla matki z dzieckiem to idę do niego, ale jeśli nie ma to nie moja wina, karmię tam gdzie jest głodne moje dziecko.

My dziś w samo południe nigdzie się nie wybieraliśmy, dopiero gdzieś za godzinkę pójdziemy na spacer, ale w samej sukience bo skwar nie z tej ziemi. Na razie Emisia się najadła marchewki i śpi, to mam czas skoczyć się umyć i ogarnąć. :)

Papayka, w takie upały, to najlepiej wychodzić do południa (gdzieś do 12.00) lub po południu tak koło 16.00..

Ja właśnie skończyłam sprzątać - wiem, wiem, że niedziela, ale jakoś tak bez dzieci lepiej się sprząta
wink2.gif
Seba nadal z dziećmi u swojej matki, napisał mi, że Martusi się dobrze spi, więc spoko;-)

reklama
papayka, z maluszkami w taka pogode chyba do 11tej i po 15tej najlepiej wychodzić...my jednak zaryzykowalismy i jak poszlismy to akurat w samo południe, tyle że do parku więc było sporo cienia i wysmarowalismy Lenkę kremikiem wcześniej...
Mła, fakt my raczej luźno te szeleczki ustawiamy:-), ale dzisiaj mąż zamienił te "wielkie" ochraniacze na ochraniacze z fotelika samochodowego i jest pełna swoboda ruchów...

Zebraliśmy się szybciej ze spaceru, bo będziemy się przygotowywac do tego szpitala, żeby nie na ostatnią chwilę...

Do góry