reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Sosnowiczanka tu masz to co gadała ta babka w DD Tvn - Można nauczyć dziecko spać, jak... - Video Dzień Dobry TVN

Co do czapki to ja się też zastanawiam po co w upały maluchowi czapa i szukałam na necie no i znalazłam

"w gorące dni należy założyć dziecku cienką czapkę lub chustkę, ale tylko jeśli będzie bezpośrednio narażone na słońce (jeżeli dziecko będzie przebywać w cieniu, czapka może utrudnić eliminację ciepła przez skórę głowy i doprowadzić do przegrzania, dlatego nie należy jej zakładać)." pediatria.mp.pl/prawidlowyrozwoj/pielegnacja/show.html?id=52403

A jeszcze w temacie czapeczki przypomniałam sobie że jak byłam z Maciusiem na ważeniu to powiedzieli że nie potrzebnie ubieram mu czapkę.

Dzisiaj jak siedziałam z dzieciakami (Maculkiem i koleżanki synkiem) Maciuś płakał panicznie przez godzinę rozebrałam go do bodziaka nogi miał jak ogień czerwone cały się prężył i wyginał brzuszek go chyba bolał ja nic nie miałam przeciwbólowego bo nie w swoim domu koleżanki młody jeszcze kawę na mnie wylał na szczęście zimną. Jak wróciła koleżanka dała mi syrop Ibuprofen dla Maciulka i zasnął za troszkę to ubrałam go i pojechałam z M do domu. W domku malutki troszkę pospał wstał przebrałam go i pojechaliśmy zawieźć zwolnienie do pracy M droga godzinę w jedną stronę mały spał więc ja też spałam w samochodzie a co pogoda męcząca deszcz lał więc to było najlepsze zajęcie.
Właśnie wyciągnęłam łóżeczko turystyczne włożyłam małemu kołderkę do środka bo twardo i niunio się bawił i cieszył jak tatuś go wołał przez siateczkę a potem usnął. Teraz M ogląda walki MMA a ja mam zamiar wyczyścić łóżeczko bo kupiliśmy używane.

Miłego wieczorku :-)

Ostatnia edycja:
No ja wiem ze nawet latem trzeba zalozyc, tylko zastanawialam sie : po co?
No i dzieki Żabci juz wiemy:)

Ale sie usmialam:)
Wrócil M z pracy, wiec sie ubralam i mowie ze ide do solarium. Slyszal to moj tata i mowi do mnie:Gdzie idziesz? Do tej opalarni???:-)

U nas dziś było tak gorąco że Emi była na dworze w body z długim rękawem, rajstopach i sukience, a na głowie chustka.
Mła my mamy jasną parasolke ale z dość grubego materiału i sprawdza sie bardzo dobrze.

Sosnowiczanka Hehe dobre opalarni się uśmiałam :-)

No i przypomniało mi się ostatnio mi koleżanka opowiadała jej 3 letni synek dzwoni do babci i pyta co robisz a ona na to opalam się a on z tekstem w którym solarium i musiała mu tłumaczyć że na ogrodzie heh.

Jeżeli była bezwietrzna pogoda a moje córcie były w cieniu, to nigdy nie zakładałam im czapeczki:tak: Jeżeli byłam z nimi gdzieś na ogródku to w wózeczku leżały w samym pampersie:tak:

Dzisiaj Oskarek był na spacerze w bodziaku z krótkim rękawem, cienkie ogrodniczki, skarpetki i cieniutka czapeczka:tak:

Aga, gratulacje dla Olci!!! :) 5 m-cy, poważny wiek XD

Freiya, wspomniałaś o chustce dla Emilci, masz taką z gumką, czy wiążesz z tyłu supełek? Ja mam zwykłe chustki, ale boję się właśnie, że supełek będzie ją odgniatał :(

Na jutro zaplanowaliśmy spacer po skansenie z Misią. A przy okazji może jakaś mała sesyjka ;) ;p

Ostatnia edycja:
Asienka, brawo dla Twoich chłopaków! :D

Papayka, trzymam kciuki za gładką podróż i miękkie lądowanie! Będzie co opowiadać Igorkowi jak podrośnie :)))

Dziewczyny, czy parasolka do wózka w jasnym kolorze to dobry pomysł? Nie chodzi mi o zabrudzenie, tylko o cień.... Sprawdziłam w necie i mój brązowy wózek z beżowymi dodatkami ma w opcji beżową parasolkę. No i nie wiem...
Ja mam beżową do beżowego wózia i jest ok, materiał grubszy tak jak dziewczyny pisały

Nie dawno wróciliśmy, mały śpi a córka robi pierożki z babcią.
Z Amelką u neurologa w porządku, mamy ją obserwować i w razie niepokojących obiawów typu drgawki na przykład od razu lecieć do lekarza.
No i mam kupić jej syrop z magnezem by troszkę ostudzić jej nadpobudliwość.
to może ja też kupie taki syrop ;-)

TOFIKA- O kurcze, dobrze że sie nie połamałaś...
MAJECZKA- Słońce zawsze wraca !
NETKA- hello ! co sie działo że malutka była w szpitalu ?
PAPAYKA- Kiedy będziesz na Okęciu ? Jeśli w poniedziałek ok 10ej to możesz gdzieś sie minąć z moją Olą :)

Uff my już gotowi na chrzest. M już nawet stół nakrył. Ola od rana będzie miała używanie :rofl2:
Sakrament Kasia ma przyjąć o 11ej, bez mszy, no dziwnie trochę, ciekawe jak to będzie wyglądać. Na pewno pójdzie szybko, myk myk i do domu. Przeżyć jutrzejszy dzień - trzymajcie kciuki :-)

Hej mamuśki:)
Dziecko śpi, a ja korzystam, że mężulek ogląda MMA;) Dzisiaj super pogoda, dużo byliśmy na dworze :) Mikuś ewidentnie zdziwiony jest takim ciepłem. Muszę mu kupic jakieś cieniutkie spodenki...
Postaram się Was teraz nadrobić:)

reklama
dobry wieczór
czytam Wasze posty jak ubieracie swoje dzieci i tak porównuję, bo wciąż mam dylemat.
dziś najpierw był ubrany w welurowy dresik (spodnie i bluza) a pod spodem bodziak z krótkim rękawem, no ale jak się zrobiło tak ciepło to zmieniłam mu na bawełniany ale i tak chyba było mu za gorąca bo wypieki miał straszne...

dziewczyny mam pytanie odnośnie klimatyzacji w aucie, używacie jadąc z dzieckiem? dziś jak wsiadłam do auta to chyba ze 30stopni było. okien za mocno nie mogę otworzyć bo boję się, że młodego przewieję a od klimy znów może gardło sobie załatwić...
co robić ???

co do czapek to wszystkie które mam są za grube bo Aleksy ma zawsze mokrą główkę i już nie wiem co robić!!

mam też pytanie co robić jak na nóżce ma bardzo duży odczyn po szczepionce. ma takiego jakby dużego, twardego guza i ta nóżka jest sporo większa przez to od drugiej.
czymś mogę posmarować?

dziś- podobnie jak wczoraj punkt 19 zaczęła się histeria... temp 37,8 ale takiego płaczu jeszcze nigdy nie było...
padł dopiero o 21:30. tak mi go żal. mam nadzieję, że już jutro będzie lepiej.

spokojnej nocy

Do góry