R
rojku
Gość
Hej Kochane:-) Wreszcie doczekałam się swojego pierwszego usg
Byłam na badaniu w sobote rano
Wszystko jest oki maluszek ma już prawie 6 cmNT 1,2
Usg trwało ok 30 minBo dzidzuś nie dał się zmierzyć
Jak stwierdziła Gin siusiaka póki co nie ma-bo dokładnie sprawdzałaSerduszko biło przecudnie...
A o to foteczka
Prześliczne zdjęcie! Gratulacje!
Majeczka- kapitalna fotka, taka wyraźna
Aga- ja robie chociaż koleżance wyszło na 90% że jest coś nie tak a urodziła zdrowe dziecko
Ja już wyraźnie czuje łaskotki, motylki w brzuchu ! :-):-)
Też już bym chciała, ale na razie nic
Kochane, jestem po wizycie i wszystko jest ok!!!!!!!
kluska ma 5,5cm, skacze, jak szalona, odbija się z jednego końca macicy do drugiego i robi to tak energicznie, że aż się boję co będzie, jak jeszcze podrośnie, chyba mi brzuch przetrąci haha!
przezierność karkowa ok, z emocji zapomniałam ile dokładnie wyszła yyyyy, ale jest w porządku. nosek widać ładnie :-)
usg miałam robione przez brzuch! no i suwaczkowy wiek się pokrywa z usg, czyli mamy 12 tydzień. no i widzieliśmy szkrab w 3D!!! mały ufoludek z niego ;-)
żabcia_tbg; witaj na forum i czuj się, jak u siebie!!! :-)
Super, gratki! A co do tego 3d to tak wczesnie to chyba wole o zwykle USG, ale 3d daje pojecie o ogolnym ksztalcie.
Cześć dziewczyny,
ja też już po USG!!! I... wszystko ok! Przezierność wporządku, nosek i kostka udowa też ok. Z wrażenia nie pamiętam wymiarów. Potwierdził mi się termin na 8.12. Dzidzia ma 6,5 cm i fika niesamowicie, no tak bryka i macha rączkami i nóżkami, że byłam w szoku. USG miałam i dowcipnie i przez brzuch, bo tak się obkręcał, że nie można go było zmierzyć. Lekarz powiedziała, że siusiaka narazie nie widzi i M był nieco rozczarowany, bo był ze mną. Najważniejsze, że wszystko dobrze i jak to lekarz powiedziała "ładnie wygląda". Ależ jestem szczęśliwa!!!!
Fotki wstawie jak tylko znajdę baterię do aparatu, bo M gdzieś ją zakamuflował.
No ale z tymi siusiakami to myślę, że jeszcze czas Może jeszcze urośnie
Dziewczynki ja sie zastanawiam nad USG 3d. Zastanawiam się czy ma jakieś większe możliwości diagnostyczne niż to zwykłe? I w którym tygodniu je zrobić najlepiej?