reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Hej Kochane:-) Wreszcie doczekałam się swojego pierwszego usg:tak:
Byłam na badaniu w sobote rano
Wszystko jest oki maluszek ma już prawie 6 cm
yes2.gif
NT 1,2
Usg trwało ok 30 min
yes2.gif
Bo dzidzuś nie dał się zmierzyć:-D
Jak stwierdziła Gin siusiaka póki co nie ma-bo dokładnie sprawdzała
wink2.gif
Serduszko biło przecudnie...
A o to foteczka
ssssg.jpg

Prześliczne zdjęcie! Gratulacje!

Majeczka- kapitalna fotka, taka wyraźna
Aga- ja robie chociaż koleżance wyszło na 90% że jest coś nie tak a urodziła zdrowe dziecko
Ja już wyraźnie czuje łaskotki, motylki w brzuchu ! :-):-)

Też już bym chciała, ale na razie nic :(

Kochane, jestem po wizycie i wszystko jest ok!!!!!!!
kluska ma 5,5cm, skacze, jak szalona, odbija się z jednego końca macicy do drugiego i robi to tak energicznie, że aż się boję co będzie, jak jeszcze podrośnie, chyba mi brzuch przetrąci haha!
przezierność karkowa ok, z emocji zapomniałam ile dokładnie wyszła yyyyy, ale jest w porządku. nosek widać ładnie :-)
usg miałam robione przez brzuch! :tak: no i suwaczkowy wiek się pokrywa z usg, czyli mamy 12 tydzień. no i widzieliśmy szkrab w 3D!!! mały ufoludek z niego ;-)

168a0ps.jpg

2nb4qqw.jpg

żabcia_tbg; witaj na forum i czuj się, jak u siebie!!! :tak::-)

Super, gratki! A co do tego 3d to tak wczesnie to chyba wole o zwykle USG, ale 3d daje pojecie o ogolnym ksztalcie.

Cześć dziewczyny,

ja też już po USG!!! I... wszystko ok! Przezierność wporządku, nosek i kostka udowa też ok. Z wrażenia nie pamiętam wymiarów. Potwierdził mi się termin na 8.12. Dzidzia ma 6,5 cm i fika niesamowicie, no tak bryka i macha rączkami i nóżkami, że byłam w szoku. USG miałam i dowcipnie i przez brzuch, bo tak się obkręcał, że nie można go było zmierzyć. Lekarz powiedziała, że siusiaka narazie nie widzi i M był nieco rozczarowany, bo był ze mną. Najważniejsze, że wszystko dobrze i jak to lekarz powiedziała "ładnie wygląda". Ależ jestem szczęśliwa!!!!
Fotki wstawie jak tylko znajdę baterię do aparatu, bo M gdzieś ją zakamuflował.

No ale z tymi siusiakami to myślę, że jeszcze czas :) Może jeszcze urośnie :)

Dziewczynki ja sie zastanawiam nad USG 3d. Zastanawiam się czy ma jakieś większe możliwości diagnostyczne niż to zwykłe? I w którym tygodniu je zrobić najlepiej?

reklama
Dziewczynki ja sie zastanawiam nad USG 3d. Zastanawiam się czy ma jakieś większe możliwości diagnostyczne niż to zwykłe? I w którym tygodniu je zrobić najlepiej?

rojku, mój gin ot tak w czasie zwykłego usg powiedział, że zerkiemy sobie na malucha w 3d, no i zerknęliśmy. wszystko w cenie normalnej wizyty.
w jego gabinecie ekstra bonusem jest usg 4d, my będziemy je robić dla siebie na pamiątkę jakoś po 22 tygodniu :tak:

Hej mamuśki :)
Podczytuję Was cały czas- żeby nie było :) ale nieraz nie wiem co odpisać :) zwyczajnie uczę się od bardziej doświadczonych :)
Mój pozostały uporczywy problem towarzyszący ciąży to ból głowy- masakryczny. W ostateczności apap, ale to tylko jak już nic nie działa.
Dziewczyny cudne zdjęcia, matko jak już noski widać śliczności, też takie chcę... a tu jeszcze ponad tydz...;/
Tak wogóle to chcę najbardziej usłyszeć, że wszystko w porządku z dzidziusiem... bo zostały mi z objawów tylko wieczorne wzdęcia i wspomniany ból głowy, (.)(.) mniej bolą, niż tydz temu ;/
Ja też muszę jeszcze tydzień poczekać do wizyty

Ja też mam termin na grudzień którego już się tak bardzo nie mogę doczekać :-)
A jutro mam wizytę u lekarza i bardzo się denerwuję że dowiem się że coś jest nie tak czy coś =/
Pozdrawiam :-)
Witaj i pamiętaj że nerwy to najgorsze co możesz teraz zafundować swojemu dziecku.

kurcze dziewczyny z tymi ruchami to ciekawa sprawa, bo mnie się już też od kilku dni wydawalo, że czuje delikatne ruchy, ale byłam przekonana, że to niemozliwe tak wcześniej. Gdzieś czytałam, że w pierwszej ciąży mozna czuc ruchy od 18 tygodnia, a w drugiej wcześniej około 16 tc. Ale przecież to jest tak specyficzne uczucie, że nie mogę się mylic, a z tego co czytam, Wy również juz odczuwacie, także chyba jednak, to co znalazłam w tym mądrym naukowym artykule nie jest do końca prawdą ;-)

Ale jaja, super, że już dzidzia daje o sobie znać..az się wzruszyłam, przypomniało mi się kiedypo raz pierwszy poczułam Młodego..ale się cieszę:-D
Dla mnie to średnio możliwe żeby już teraz czuć ruchy dziecka, no ale nie jestem lekarzem. To moja czwarta ciąża i narazie nie czuję nic. Czasem mi się wydaje jakby tam coś, ale dla mnie pierwsze ruchy to te które poczuję porządnie.

kota-behemota-super że z dzidzią ok, jakie fajne zdjęcia, fajnie że maluch taki ruchliwy-az mi się buzia smiała kiedy czytałam opis harców maluszka

Becia84-gratulację dobrze ze z dzidzią ok,czekamy na zdjęcia

Dobry wieczór,
Same dobre wieści dziś widzę. My mamy badanie w czwartek i już zaczynam mieć "myślenice" czy wszystko jest ok, czy dzidzia prawidłowo się rozwija .
Spokoju życzę wszystkim jutrzejszym mamą na usg.
Dobrej nocki

Dobry wieczór,
Same dobre wieści dziś widzę. My mamy badanie w czwartek i już zaczynam mieć "myślenice" czy wszystko jest ok, czy dzidzia prawidłowo się rozwija .
Spokoju życzę wszystkim jutrzejszym mamą na usg.
Dobrej nocki

Badzmy dobrej mysli , ja sama chodze jak na :-)szpilkach , oby do jutra , a ty do czwartku i bedzie ok mam nadzieje:-)Trzeba byc twardym . Pa kochane miłęj nocki:-)

phelania : w pierwszej ciazy ruchy sie sporo pozniej , ok. 18-20 tc
ja czuje takie jakby smyrganie, czasem nazywam to muskaniem skrzydel motyla, ale to raczej brzmi przyjemnie a ja akurat za tymi delikatnymi ruchami nie przepadam ;)
wiec raczej nazwyam do smyrgnieciem ogonem jaszczurki
czuje tak jakby ktos mi nadusil lekko palcem a pozniej szybko nim z danego punktu przejechal w danym kierunku

co do pomylki to nie ma mowy :) to moja 3cia ciaza i mam bardzo wrazliwy sen i jestem BARDZO wrazliwa na laskotki
od dziecka sie na mnie w szkole wyzywali, praktycznie nie toleruje zadnego dotyku "laskoczacego" , czy smyrgania :)
i wczesniej, jak i w tej ciazy NIESTETY ale ciezko przezywam pierwsze ruchy, cala sie napinam, nie moge sie odprezyc, spac... taka natura nic nie poradze :) Wiec czekam na nastepna faze, czyli mocne konkretne ruchy, kopniaki, ktore juz znosilam o wiele lepiej :)

reklama
jejq cały dzień mnie nie było a tu tyle nowości!!! normalnie rozpływam się jak widzę te Wasze piękne zdjęcia z usg to ja nie wiem co będzie jak zobaczę moje maleństwo za 3 tyg. eehhh to tak długo. Cieszę się że póki co wszystko idzie tutaj w dobrym kierunku i oby tak do końca naszych ciążowych zmagań.
Póki co nie pochwale się moją kruszynką ale za to moim pierworodnym.. dziś spędziliśmy aktywny dzień na wycieczce w Krakowie i Aqua Parku było cudnie choć młody oczywiście wyczerpał wszystkie moje siły:)
Patrzcie jakiego mam pływaka :D aż sama nie mogę uwierzyć że te kursy dla niemowlaków dają takie rezultaty.. obecnie potrafi już kawałek przepłynąć do celu:)Obraz 131.jpg Niezłe osiągnięcie jak na rocznego bobasa:)
Teraz zmykam bo jutro znowuu się zacznie, spokojnej nocki i miłego dnia dziewczynki:*

Do góry