reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Hej Kochane:-) Wreszcie doczekałam się swojego pierwszego usg:tak:
Byłam na badaniu w sobote rano
Wszystko jest oki maluszek ma już prawie 6 cm
yes2.gif
NT 1,2
Usg trwało ok 30 min
yes2.gif
Bo dzidzuś nie dał się zmierzyć:-D
Jak stwierdziła Gin siusiaka póki co nie ma-bo dokładnie sprawdzała
wink2.gif
Serduszko biło przecudnie...
A o to foteczka
ssssg.jpg

Prześliczne zdjęcie! Gratulacje!

Majeczka- kapitalna fotka, taka wyraźna
Aga- ja robie chociaż koleżance wyszło na 90% że jest coś nie tak a urodziła zdrowe dziecko
Ja już wyraźnie czuje łaskotki, motylki w brzuchu ! :-):-)

Też już bym chciała, ale na razie nic :(

Kochane, jestem po wizycie i wszystko jest ok!!!!!!!
kluska ma 5,5cm, skacze, jak szalona, odbija się z jednego końca macicy do drugiego i robi to tak energicznie, że aż się boję co będzie, jak jeszcze podrośnie, chyba mi brzuch przetrąci haha!
przezierność karkowa ok, z emocji zapomniałam ile dokładnie wyszła yyyyy, ale jest w porządku. nosek widać ładnie :-)
usg miałam robione przez brzuch! :tak: no i suwaczkowy wiek się pokrywa z usg, czyli mamy 12 tydzień. no i widzieliśmy szkrab w 3D!!! mały ufoludek z niego ;-)

168a0ps.jpg

2nb4qqw.jpg

żabcia_tbg; witaj na forum i czuj się, jak u siebie!!! :tak::-)

Super, gratki! A co do tego 3d to tak wczesnie to chyba wole o zwykle USG, ale 3d daje pojecie o ogolnym ksztalcie.

Cześć dziewczyny,

ja też już po USG!!! I... wszystko ok! Przezierność wporządku, nosek i kostka udowa też ok. Z wrażenia nie pamiętam wymiarów. Potwierdził mi się termin na 8.12. Dzidzia ma 6,5 cm i fika niesamowicie, no tak bryka i macha rączkami i nóżkami, że byłam w szoku. USG miałam i dowcipnie i przez brzuch, bo tak się obkręcał, że nie można go było zmierzyć. Lekarz powiedziała, że siusiaka narazie nie widzi i M był nieco rozczarowany, bo był ze mną. Najważniejsze, że wszystko dobrze i jak to lekarz powiedziała "ładnie wygląda". Ależ jestem szczęśliwa!!!!
Fotki wstawie jak tylko znajdę baterię do aparatu, bo M gdzieś ją zakamuflował.

No ale z tymi siusiakami to myślę, że jeszcze czas :) Może jeszcze urośnie :)

Dziewczynki ja sie zastanawiam nad USG 3d. Zastanawiam się czy ma jakieś większe możliwości diagnostyczne niż to zwykłe? I w którym tygodniu je zrobić najlepiej?

reklama
Dziewczynki ja sie zastanawiam nad USG 3d. Zastanawiam się czy ma jakieś większe możliwości diagnostyczne niż to zwykłe? I w którym tygodniu je zrobić najlepiej?

rojku, mój gin ot tak w czasie zwykłego usg powiedział, że zerkiemy sobie na malucha w 3d, no i zerknęliśmy. wszystko w cenie normalnej wizyty.
w jego gabinecie ekstra bonusem jest usg 4d, my będziemy je robić dla siebie na pamiątkę jakoś po 22 tygodniu :tak:

Hej mamuśki :)
Podczytuję Was cały czas- żeby nie było :) ale nieraz nie wiem co odpisać :) zwyczajnie uczę się od bardziej doświadczonych :)
Mój pozostały uporczywy problem towarzyszący ciąży to ból głowy- masakryczny. W ostateczności apap, ale to tylko jak już nic nie działa.
Dziewczyny cudne zdjęcia, matko jak już noski widać śliczności, też takie chcę... a tu jeszcze ponad tydz...;/
Tak wogóle to chcę najbardziej usłyszeć, że wszystko w porządku z dzidziusiem... bo zostały mi z objawów tylko wieczorne wzdęcia i wspomniany ból głowy, (.)(.) mniej bolą, niż tydz temu ;/
Ja też muszę jeszcze tydzień poczekać do wizyty

Ja też mam termin na grudzień którego już się tak bardzo nie mogę doczekać :-)
A jutro mam wizytę u lekarza i bardzo się denerwuję że dowiem się że coś jest nie tak czy coś =/
Pozdrawiam :-)
Witaj i pamiętaj że nerwy to najgorsze co możesz teraz zafundować swojemu dziecku.

kurcze dziewczyny z tymi ruchami to ciekawa sprawa, bo mnie się już też od kilku dni wydawalo, że czuje delikatne ruchy, ale byłam przekonana, że to niemozliwe tak wcześniej. Gdzieś czytałam, że w pierwszej ciąży mozna czuc ruchy od 18 tygodnia, a w drugiej wcześniej około 16 tc. Ale przecież to jest tak specyficzne uczucie, że nie mogę się mylic, a z tego co czytam, Wy również juz odczuwacie, także chyba jednak, to co znalazłam w tym mądrym naukowym artykule nie jest do końca prawdą ;-)

Ale jaja, super, że już dzidzia daje o sobie znać..az się wzruszyłam, przypomniało mi się kiedypo raz pierwszy poczułam Młodego..ale się cieszę:-D
Dla mnie to średnio możliwe żeby już teraz czuć ruchy dziecka, no ale nie jestem lekarzem. To moja czwarta ciąża i narazie nie czuję nic. Czasem mi się wydaje jakby tam coś, ale dla mnie pierwsze ruchy to te które poczuję porządnie.

kota-behemota-super że z dzidzią ok, jakie fajne zdjęcia, fajnie że maluch taki ruchliwy-az mi się buzia smiała kiedy czytałam opis harców maluszka

Becia84-gratulację dobrze ze z dzidzią ok,czekamy na zdjęcia

Dobry wieczór,
Same dobre wieści dziś widzę. My mamy badanie w czwartek i już zaczynam mieć "myślenice" czy wszystko jest ok, czy dzidzia prawidłowo się rozwija .
Spokoju życzę wszystkim jutrzejszym mamą na usg.
Dobrej nocki

Dobry wieczór,
Same dobre wieści dziś widzę. My mamy badanie w czwartek i już zaczynam mieć "myślenice" czy wszystko jest ok, czy dzidzia prawidłowo się rozwija .
Spokoju życzę wszystkim jutrzejszym mamą na usg.
Dobrej nocki

Badzmy dobrej mysli , ja sama chodze jak na :-)szpilkach , oby do jutra , a ty do czwartku i bedzie ok mam nadzieje:-)Trzeba byc twardym . Pa kochane miłęj nocki:-)

phelania : w pierwszej ciazy ruchy sie sporo pozniej , ok. 18-20 tc
ja czuje takie jakby smyrganie, czasem nazywam to muskaniem skrzydel motyla, ale to raczej brzmi przyjemnie a ja akurat za tymi delikatnymi ruchami nie przepadam ;)
wiec raczej nazwyam do smyrgnieciem ogonem jaszczurki
czuje tak jakby ktos mi nadusil lekko palcem a pozniej szybko nim z danego punktu przejechal w danym kierunku

co do pomylki to nie ma mowy :) to moja 3cia ciaza i mam bardzo wrazliwy sen i jestem BARDZO wrazliwa na laskotki
od dziecka sie na mnie w szkole wyzywali, praktycznie nie toleruje zadnego dotyku "laskoczacego" , czy smyrgania :)
i wczesniej, jak i w tej ciazy NIESTETY ale ciezko przezywam pierwsze ruchy, cala sie napinam, nie moge sie odprezyc, spac... taka natura nic nie poradze :) Wiec czekam na nastepna faze, czyli mocne konkretne ruchy, kopniaki, ktore juz znosilam o wiele lepiej :)

reklama
jejq cały dzień mnie nie było a tu tyle nowości!!! normalnie rozpływam się jak widzę te Wasze piękne zdjęcia z usg to ja nie wiem co będzie jak zobaczę moje maleństwo za 3 tyg. eehhh to tak długo. Cieszę się że póki co wszystko idzie tutaj w dobrym kierunku i oby tak do końca naszych ciążowych zmagań.
Póki co nie pochwale się moją kruszynką ale za to moim pierworodnym.. dziś spędziliśmy aktywny dzień na wycieczce w Krakowie i Aqua Parku było cudnie choć młody oczywiście wyczerpał wszystkie moje siły:)
Patrzcie jakiego mam pływaka :D aż sama nie mogę uwierzyć że te kursy dla niemowlaków dają takie rezultaty.. obecnie potrafi już kawałek przepłynąć do celu:)Obraz 131.jpg Niezłe osiągnięcie jak na rocznego bobasa:)
Teraz zmykam bo jutro znowuu się zacznie, spokojnej nocki i miłego dnia dziewczynki:*

Do góry