reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Hej Kochane:-) Wreszcie doczekałam się swojego pierwszego usg:tak:
Byłam na badaniu w sobote rano
Wszystko jest oki maluszek ma już prawie 6 cm
yes2.gif
NT 1,2
Usg trwało ok 30 min
yes2.gif
Bo dzidzuś nie dał się zmierzyć:-D
Jak stwierdziła Gin siusiaka póki co nie ma-bo dokładnie sprawdzała
wink2.gif
Serduszko biło przecudnie...
A o to foteczka
ssssg.jpg
super ze wszystko oki:)

Kochane, jestem po wizycie i wszystko jest ok!!!!!!!
kluska ma 5,5cm, skacze, jak szalona, odbija się z jednego końca macicy do drugiego i robi to tak energicznie, że aż się boję co będzie, jak jeszcze podrośnie, chyba mi brzuch przetrąci haha!
przezierność karkowa ok, z emocji zapomniałam ile dokładnie wyszła yyyyy, ale jest w porządku. nosek widać ładnie :-)
usg miałam robione przez brzuch! :tak: no i suwaczkowy wiek się pokrywa z usg, czyli mamy 12 tydzień. no i widzieliśmy szkrab w 3D!!! mały ufoludek z niego ;-)

168a0ps.jpg

2nb4qqw.jpg

żabcia_tbg; witaj na forum i czuj się, jak u siebie!!! :tak::-)
Swietne zdjecia!!!!

jejq cały dzień mnie nie było a tu tyle nowości!!! normalnie rozpływam się jak widzę te Wasze piękne zdjęcia z usg to ja nie wiem co będzie jak zobaczę moje maleństwo za 3 tyg. eehhh to tak długo. Cieszę się że póki co wszystko idzie tutaj w dobrym kierunku i oby tak do końca naszych ciążowych zmagań.
Póki co nie pochwale się moją kruszynką ale za to moim pierworodnym.. dziś spędziliśmy aktywny dzień na wycieczce w Krakowie i Aqua Parku było cudnie choć młody oczywiście wyczerpał wszystkie moje siły:)
Patrzcie jakiego mam pływaka :D aż sama nie mogę uwierzyć że te kursy dla niemowlaków dają takie rezultaty.. obecnie potrafi już kawałek przepłynąć do celu:)Zobacz załącznik 359025 Niezłe osiągnięcie jak na rocznego bobasa:)
Teraz zmykam bo jutro znowuu się zacznie, spokojnej nocki i miłego dnia dziewczynki:*
rewelacyjnie wyglada w tym basenie!!super osiagniecia:)

No i oczywiscie witam noca:)
bylismy dzis u ginka i wszystko w porzo badania na toxo vdrl i reszta super:)
dzidzia juz ma normalne usg:)tzn juz widac ze to dzidzia a nie fasolka,kurcze juz zapomnialam jak to bylo z Patryczkiem:):)
nasteona wizyta 18 czerwca sobota 13:)bo gin jedzie na urlop:):)

dobranoc mykam,a jutro znow upaly:/;/;/;/; a wieczorem ide z kolozankami na piwo(ale one nie wiedza ze nie bede pic)niespodzianka bedzie to ze pokaze im dzidzie na zdjeciu,bo jneszcze im nie powiedzialam,nie moge sie doczekac:):)::)

buuuzkii Mamki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Czesc dziewczynki.
Ale macie fajoskie zdjecia. Ale Wam zazdroszcze. My bylismy dzisiaj z mezem u lekarza ogolnego i sluchalismy bicia serduszka naszego skarbeczka :) Lekarz powiedzial, zeby nie byc zawiedzionym, jesli nic nie uslyszymy, bo moze byc troszke za wczesnie, a tu prosze - jaka niespodzianka :-D bilo slicznie :tak: az sie uspokoilam, ze wszystko w porzadku.
Nawet nie wiem kiedy bede miala tutaj USG, bo maja do mnie zadzwonic ze szpitala w ciagu 3 tygodni i podac termin.

Jak zapytalam o badanie przeziernosci karkowej, lekarz powiedzial, ze w IRL tego raczej nie robia (jak to jest w UK) no chyba ze jestem w grupie ryzyka. A ze nie jestem, to nie bedzie tego badania. Stwierdzil, ze jesli bardzo chce to oczywiscie moge zrobic ale prywatnie, ale ryzyko jest male wiec nie musze. (normalnie smiech)

Jesli chodzi o ruchy, to ja tez cos czuje, ale bardzo rzadko. Tak jakby maly pecherzyk powietrza, ktory sie tam gdzies przemieszcza i lekko laskocze (prosze nie mylic z gazami, ktore tez mam i latwo je od tego uczucia odroznic :-D).

Ide spac bo jutro tez dzien :) Zazdroszcze Wam tej pogody, bo u nas wieje leje, a temperatura w dzien ledwo do 12 stopni dobija.
Pozdrowionka Ciezaroweczki :-)

Dziendoberek!
Dziewczyny super fotki:) Kota, Majeczka i Becia - gratuluje i ciesze sie razem z wami, ze wszystko w najlepszym porzadku!:-)
Zabcia - witaj:-)!
Asko - basen super sprawa dla takiego maluszka.....:tak:
U mnie goraco i ma byc jeszcze gorzej.....:shocked2: Chyba dzis siedze w domu.... bo tu najchlodniej...
Milego dnia zycze!

cześć dziewczyny!!!

trzymam kciuki za te z Was, które dzisiaj idą na wizytę! na pewno wszystko będzie dobrze i na stresie się skończy :-)
koniecznie wrzucajcie zdjęcia i opisy wizyt.

ja z wrażenie wczoraj zapomniałam spytać gina o jakieś witaminy, w sumie od początku łykam tylko Folik. Nic mi na razie nie wspominał o witaminach. A Wy już coś bierzecie?
I czy wybieracie się badania prenatalne? moja mama mówi, żebym poszła, ale ja sama nie wiem, czy się decydować.

Życzę Wam spokojnego i słonecznego dnia! ściskam mocno!!!

Zdjęcia Maluszków i opisy cudne dziewczynki...
Ja tez łykam tylko folik a witaminki w postaci naturalnej:-)
Chociaż ostanim moim przebojem sa ogórki małosolne - 2 już za mną do śniadania a jeszcze 2 leżą w pracy na parapecie i czekaja na drugie śniadanie...albo to już trzecie będzie:-p

Cześć dziewczyny,

trzymam kciuki za same dobre wieści z dzisiejszych wizyt. Mi dzisiaj od rana buzia się śmieje, cały czas widzę przed oczami fikającego maluszka :))))

cześć dziewczyny!!!

trzymam kciuki za te z Was, które dzisiaj idą na wizytę! na pewno wszystko będzie dobrze i na stresie się skończy :-)
koniecznie wrzucajcie zdjęcia i opisy wizyt.

ja z wrażenie wczoraj zapomniałam spytać gina o jakieś witaminy, w sumie od początku łykam tylko Folik. Nic mi na razie nie wspominał o witaminach. A Wy już coś bierzecie?
I czy wybieracie się badania prenatalne? moja mama mówi, żebym poszła, ale ja sama nie wiem, czy się decydować.

Życzę Wam spokojnego i słonecznego dnia! ściskam mocno!!!

Ja też zapomniałam zapytać, ale szybko się ogarnęłam i się wróciłam do lekarz. Ja też do tej pory tylko kwas foliowy łykałam, a teraz powiedziała mi żebym kupiła Prenatal, no i kupiłam. Witaminki jak najbardziej naturalne, ale tak wrazie czego maluszek dostanie też zastrzyk witaminek.

Miłego słonecznego dzionka ciotki!

becia84, ja mam tak samo, humor dzisiaj idealny! już dawno taka spokojna i szczęśliwa nie byłam, aż czuję, że cała promienieję :-)
jednak coś jest w tym USG w 12 tygodniu, przełomowa chwila no i te harce maluszków, niepowtarzalne doznanie! :-D

Mamy!!!
Wasze fotki są obłędne!!! :) I powiem Wam szczerze że tyćkę wynagradzają ten czas do kolejnego USG :-)
Jak tak sobie myślę że moje maleństwo za 2-3 tyg będzie tak duże i wyraźne. W końcu każdy zobaczy dzidziusia a nie co innego ( na poprzednim USG szwagierka widziała delfina:-D) Także dziękuję Wam za te zdjęcia i trzymam mocno kciuki by dalej było już tylko lepiej. :-)

Cześć dziewczyny!
Widze, że wszystkie nawet wizyty mamy w podobnych terminach. Ja idę jutro, w dzień dziecka :)
Samopoczucie nieco się polepszyło, bo mdłości nie męczą mnie już cały dzień. Ale po tylu tygodniach męczarni, chyba się los nade mną zlitował. Mimo to zwróciłam dziś zjedzony rano jogurt, ale wolę to od całodobowych mdłości.
Co do witmin to też miałam przygody, bo brałam (tzn. starałam się brać) prenatal complex, który podobno łagodzi nudności w 1 trymestrze. Niestety 15-20 minut po wzięciu, biegłam i wszystko zwracałam. Chyba niestety dzidzi nie smakuje imbir.. :)
Teraz biorę tylko kwas foliowy. No i czasem muszę wypić trochę laktulozy, jak już dieta nie pomaga.
Miłego dnia mamusie.. :)

reklama
Nastazja-ja też jutro ide, i licze że dzień dziecka będzie dla mnie super miły,coś nie ukrywam że już dzisiaj załapałam stresa.

Mdłości o niebo mniejsze choć dzisiaj nieco mi dokuczają od rana,

Miłego dnia dziewczyny

Do góry