reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Dzień dobry wszystkim, już od rana Was czytam :)
Prześliczne zdjęcia :) czekam na własne...
Ja od rana leniu****ę, wstałam tyko po bułkę z pomidorem i dalej leżę w wyrku. Muszę się wziąć za naukę, bo jutro kolejny egzamin- sesja w toku ;/
ja mam sposób na mdłości :) sucha bułka leży na szafce nocnej i zaraz po obudzeniu kawałek zjadam, jak nie zjem i wstanę, wypiję coś itp to po pół godz lecę do łazienki:) ale ostatnio już takiego przypadku nie miałam- tzn ostatni był jakiś tydz temu.

reklama
Cześć Kochane!
Gratuluję super wizyt i usg! Zdjęcia Maluszków śliczne, aż trudno uwierzyć, że Maleństwo ma już taki wyraźny profil, nosek... Coś pięknego :tak: :laugh2:

Ja nie mogę się doczekać czwartku. Wiem, że to już pojutrze, ale jednak czas się dłuuuży :zawstydzona/y: To będzie fajny dzień, pierwszy raz zobaczymy Perełkę razem z Tatusiem w tym samym czasie (do tej pory G. oglądał Dzidzię tylko na zdjęciu). Dodatkowo ten dzień będzie nam się cudnie kojarzył, bo dokładnie za rok, 2 czerwca 2012, bierzemy ślub i tego dnia będą też chrzciny Kruszynki :tak: Termin ustalony był już w styczniu, a teraz na urlopie tylko porozmawialiśmy z księdzem i dopisaliśmy chrzest do ślubu, więc będzie podwójne święto :-)

ja z wrażenie wczoraj zapomniałam spytać gina o jakieś witaminy, w sumie od początku łykam tylko Folik. Nic mi na razie nie wspominał o witaminach. A Wy już coś bierzecie?

Kota, ja biorę od samego początku witaminy ciążowe plus omega 3 - pytałam ginekologa jeszcze w Polsce i powiedziała, że Dziecku na pewno nie zaszkodzę, a mogę pomóc, gdyby czegoś brakowało ;-) Ale ja mam witaminy zakupione tu w UK, nie wiem, czy jest ich odpowiednik w Polsce.

dziewczyny, zapomniałam napisać, że na następnej wizycie, tj. 11 lipca, będziemy już prawdopodobnie znać płeć kluseczki, lekarz powiedział, że nie powinno być problemu z ustaleniem płci już w 16 tygodniu (przynajmniej na jego usg). o ile ładnie zapozuje :-)

Jejku dziewczyny ja tez czuje juz ruchy do tej pory wydawało mi sie to niemozliwe ale jak wy piszecie ze tez juz czujecie to teraz wydaje mi sie to bardziej realne. Ale kurcze troche wczesnie... choc to 2 ciaza wiec moze dlatego.
Fotki macie przepiekne. Ja mam jutro usg i mam nadzieje ze tez dostane tak dokładna fotke a prenatalne 13 czerwca.
Gdzies mi migneło zapytanie ile kosztuje takie badanie, wiec u nas na slasku jest to koszt ok 200-250 zł. Ja na szczescie łapie się na państwowe.

Miłego dnia !!!

Kota super!!! :-) Jak ja bym chciała już wiedzieć, co nam tam w środku siedzi :zawstydzona/y: ;-) Dzisiaj mi sie śniło nasze usg i że lekarz powiedział, że siusiaka widzi :szok::zawstydzona/y::-D

Tak myślę, że jak już będzie wiadomo, co nam tam w brzuszkach siedzi, to zmienię suwaczki w wątku "Oczekiwanie na Maluszka" na odpowiednie kolorystycznie ;-) Różowe albo błękitne :tak:

Hej Kochane!
U mnie takie słoneczko,że aż zle się poczułam,poleżałam i już troszeczkę lepiej:tak:
też mam sesje...zaliczenia,egzaminy,wpisy...
Dziewczyny jak tam z waszą przeziernością karkową? Ile miały Wasze maleństwa? Bo ja sprawdzałam to pierwszym maluszkiem było 1,05 ,a teraz mam 1,2 nie martwie się tym bo Gin powiedziała,ze wszystko pięknie i w normie,ale gdzieś tam chodzi mi coś po główce...

Majeczka, wynik rzeczywiście bardzo dobry :tak: A może większy, bo i dzidziuś większy niż Wasz Synuś był, kiedy mierzyliście w pierwszej ciąży? :-)

Serg a może to dlatego,że pierwszy dzidzuś miał przezierność robioną prawie w 13 tc. Bo teraz obecnie to był 11tc i 4 d:tak:
Taka jestem ciekawa kto tam u mnie mieszka...mam tyle ciuszków i na dziewczynkę (dostałam od siostry) i na chłopca (po swoim pierwszym synku),że chętnie oddała bym coś którejś znajomej i miałabym tym sposobem więcej miejsca w szafie i na szafie;-)

reklama
Witajcie
Ja dziś miałam krótką wizytę nad kibelkiem ale nie ma tragedii :-D
O dziwo narazie jestem bardzo spokojna przed wizytą, którą mam za tydzień. Dziś muszę jechać na zakupy bo nie mam w co się ubrać a w niedzielę mam rocznicę komunii córki za dwa tyg. I Komunia siostrzenicy i przecież w coś się muszę ubrać.
Asko a dasz mi radę jakoś wytłumaczyć jakie ćwiczenia miałaś ze swoim Skarbem na basenie że tak ładnie się utrzymuje na wodzie?

https://www.babyboom.pl/forum/mozesz-pomoc-zobacz-f220/prosba-o-pomoc-51450/index2.html
Przeczytajcie i w miarę możliwości pomóżcie

Ostatnia edycja:
Do góry