reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Rojku, właśnie nie wiem:-( Różnica w metrażu jest "tylko" 9,5 metra, ale stan - nasz jedynie ewentualnie do pomalowania (choć malowaliśmy 2 lata temu, więc stan jest prawie bdb)..u niej-zobaczymy dokładnie w sobotę, bo niestety te spotkanie wtorkowe przy naszej dwójce było strasznie chaotyczne i nie skupiliśmy się jak należy:zawstydzona/y::-( Najwyżej podziękujemy i tyle. Bo szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie remontu kuchni i łazienki przy dwójce maluchów, a nie mam zamiaru przeprowadzać się do teściówki na ten czas:cool::-(..
Dorotar, faktycznie, non stop pod górke masz..tulę..

reklama
NIKUSS mi do tej służby zdrowia ręce już opadają. Byłam po skierowanie do alergologa dla małego a ***** załatwiłam, wyszłam wkurzona tylko, w poniedziałek będę próbować raz jeszcze jak będzie inna lekarka, bo ta co była to szok, jakaś ukrainka kiedyś mojej siostrze-nastolatce na silne bóle okresowe przepisała taki lek, że skutkami ubocznymi w przyszłości mogą być problemy z zajściem w ciążę.

Zeżarłam ciastek, zaraz będzie kawka i znowu ciastka, szok niech się robi ciepło bo w domu mam ataki obżarstwa ostatnio i moją wagę, do której wróciłam takiej jak przed pierwszą ciążą szlak trafi.

Ja pierdziut zaraz po Amelkę mam jechać do przeszkola i cholerka patrzę, że jakiś korek na głównej się zrobił albo znowu jakiś wypadek albo idioci blokują drogę i strajkują, jak korek nie zniknie to muszę nadrabiać, zamiast 3 km jechać to muszę praktycznie prawie 10km. GRRRRR

Ostatnia edycja:
Jestem :)
Ale nie nadrobię - przepraszam :)

Dziś dzień wariacki, jak i wczoraj, ale nie będę się rozpisywać :)
Ze złych wieści, to chyba robi mi się coraz mniej pokarmu, ale jeszcze dajemy radę, mam nadzieję, że chociaż do 5-6 miesiąca życia Kali będzie na cycku.

Dziś w menu zapiekanka ziemniaczana serem żółtym, rybką i pieczarkami :)
Potem spacer, bo słonko do nas zawitało :)

A co ja to miałam:

Freyia - i jak uroczystości, bo nie wiem czy coś pisałaś :)
Sergi - jak będziesz to wiedz, wszem i wobec, że zachwalam Twoje dzieła przed wszystkimi tutaj :D !!! Sergi bowiem zrobiła przepiękną kartkę dla mojego męża na 25 urodzinki :) mam nadzieję, że 28 kwietnia będzie ładna pogoda bo zrobimy grilla ze znajomymi :)

Do mnie dziś zjechali goście, ja już z Emi w łóżku a M jeszcze siedzi w kuchni bo teściowa piecze placki na jutro.

Kurcze Emila zrobiła.mi dziś jedną zieloną kupę ze sluzem. Co to może znaczyć? Martwić się już czy jeszcze poczekać?
Ja bym sie na razie nie przejmowala tymi kupkami

firanka cieszę się przeogromnie bo Krzysiaczek już dość przeszedł przez ostatni czas...

freyia mi lekarka mówiła że jedna zielona kupka nic nie znaczy ale jeżeli utrzymywałaby się przez kilka dni to śmigać do lekarza...

aga ten Wasz ksiądz to jakiś buraczny służbista...współczuje;/

agapa tulę i trzymam za Was kciuki mocno!&&&&

kota ja czytałam że przy ząbkowani dzieci pokasłują z powodu nadmiaru śliny której nie umieją regularnie przełykać bo nie potrafią jeszcze tego kontrolować

u mnie masakraaa wczoraj i przed wczoraj bolało mnie gardło a dzisiaj mnie zawaliło na maksa jutro lecę z rana po maseczkę i mam nadzieję ze Michaś nie przechwyci dodatkowo daje mu wit. C więc może sięskarb nie zarazi;( ? dobrej nocki mamuśki:)
ZDRÓWKA !
Witam.

Asieńka ja też myślałam o maseczce, ale stwierdziłam, że nie jestem w stanie cały czas jej nosić, a Mikusiem zajmuje się praktycznie sama cały dzień. Najbardziej dokucza mi to, że nie mogę go wycałować! Całuję po pupie i stópkach, przynajmniej coś;-) Strasznie się boję że się zarazil i czekam...

Jestem dzisiaj w bojowym nastroju. Tak patrzę na mieszkanie-wiecznie full sprzątania i niby mieszkamy tyllko we trójkę. Sprzątam na bieżąco ale na raty bo Mikuś nie pozwala za długo robić coś innego niż zajmować się nim. Znowu okna do mycia bo wyglądają tragicznie. Nie wiem kiedy to zrobię :( Jak wy sobie dajecie ze wszystkim radę mając 2 lub więcej dzieci? Dziecko, dom i jeszcze trzeba jakoś wyglądać...Chciałabym żeby wszystko było perfekcyjnie zrobione ale chyba tak się nie da...
Niestety trzeba wyluzować bo perfekcja może wprowadzić w depresje

Freiya- Wszystkiego Najlepszego dla Ciebie i Emilki!!!
Maxwell- przymyslcie jednak dobrze ta decyzje "czy sie oplaca" bo to jednak jest troche kasy,a mieszkanie sie kupuje na kilka-nascie lat:-)
Kota- zazdroszcze pogody u nas pochmurnie i DESZCZOWO!!!:wściekła/y:

Dzis jade z Toffikiem do weta, całą noc wymiotował nawet czopki przeciw wymiotne nie pomagaja bidulek wczoraj nie robil caly dzien siusiu dopiero dzis zrobił jak dziewczynka:no:Jak mi go uśpia to napewno przez dłłłłługi czas nie bede chciala zadnego zwierzaka ,nie dalabym rady drugi raz...
Normalnie mam takiego dołka ...

Miłego dnia.
Biedny piesek :(
Nie wiem dokładnie co się dzieje z pieskiem Phelanii, bo nie zdążyłam nadrobic lektury -mała na razie spi ale lada moment....pewnie się obudzi, mam nadzieję że psiulek wyzdrowieje...My tez mamy kochanego psiaka i wiem jak to jest jak człowiek nie wie jak takiemu zwierzakowi pomóc...
My wczoraj bylismy z Lenka w hipermarkecie, ogladalismy szczeniaczka uczniaczka z mślą by jej kupic, ale na razie się zastanawiamy, bo często takie zabawki sa grubo przereklamowane i nie wiadomo czy spełniłby on swoja edukacyjna funkcję i zająłby dziecko na trochę...przede wszystkim może jest jeszcze za wcześnie...no i w tym momencie muszę kończyć myśl...Uciekam bo moje dziecko właśnie sie wybudza jęcząc...lub jęczy wybudzając się...

..... i zasnęła znowu...
ja kupiłam kiedyś Oli chyba na pół roczku i zainteresowanie było raczej słabe, oddałam go

Agapa- :((
Firanka- no to uff że dostaliście wypis !

Kasia dziś po szczepieniu nareszcie. Zapomniałam do przychodni zabrać pieluszke tetrową, komórke też zostawiłam w domu i przez pomyłke zgarnęłam książeczke zdrowia Oli ale co tam, najważniejsze że już po kuj kuj.

Ola wczoraj płakała że nie chce do przedszkola, dziś też aż serce pękało, wiec jak jutro znowu będzie cyrk to nie pójdzie. Przez długą przerwę tak jej sie porobiło i na dodatek codziennie moczy sie na leżakowaniu.

Kupinosia, widać biedna Olcia się stresuje :(

Asienka, myślę, że nie zarazisz Michasia. Zdrówka, Kochana :*

Maxwell, znam to -niby ogląda się mieszkanie, a na niczym człowiek się nie skupia ;) Zaplanuj wcześniej, co chcesz konkretnie zobaczyć, typu: stolarka okienna, stan podłóg, baterie kuchenne i łazienkowe, muszla w kibelku itd. Może uda Ci się choć część z tych rzeczy sprawdzić chłodniejszym okiem. Powodzenia :)

Kota, ale Ci zazdroszczę, że masz na ponad pół roku z głowy szczepienia! My mieliśmy 2, ale pneumo dopiro jedno. Czy to mozliwe, żeby było w 4 dawkach? Bo tak jakby coś takiego babka mówiła, ale nie jestem pewna....

Ostatnia edycja:
Phelania biedny piesek, bardzo ci współczuję. Ja bardzo kocham zwierzęta. Psy, koty, no co tylko ma futerko. My jak naszą sunie kupilismy od pseudo hodowcy to byla bardzo chora, juz myslalam ze nam zdechnie:( Miala wszystkie objawy parwowirozy, normalnie ledwo ją odratowalismy z tego. Nie zlicze ilosci wizyt w lecznicy i moich lez. Przez prawie pol roku leczylam pieska zanim z wszystkiego wyszla, kupilam psa ktory mial m.in przepuklinę :( Ach, nawet mi sie gadac nie chce. Trzymam mocno kciuki za twojego pieska:)

Dorotar widzialam te kosmetyki tez w rossmanie i carrefour. A pachną cudownie:)

Freiya pogoda chyba macie ładną, u nas przynajmniej jest :) To wszystkiego dobrego na nowej (starej?) drodze zycia:) Kurde, drugi raz slub z tym samym facetem, no,no :)))

Zapisalam malego do endokrynologa, wizyta prywatna-najblizszy termin 15 maja:wściekła/y: Nie chce wiedziec ile trzeba by czekac na wizyte panstwową choc tu nie mialabym szans, bo ponoc nigdzie w poblizu nie ma:no: Eh, i po co czlowiek tyle lat skladki odprowadza....:no: Na wizycie mam miec wyniki badan TSH z krwi. Juz znalazlam przychodnie ktora pobiera krew takim maluchą-a nie bylo latwo. I zas będzie trzeba malego kłuć :( Pojde w przyszlym tygodniu. Dopiero co wczoraj bylismy na szczepieniu, biedactwo moje:(

Mła pneumo jesli szczepisz w pierwszym półroczu zycia-szczepisz 4 razy, jesli pierwsza dawką szczepisz po ukonczeniu pol roku-szczepisz trzema dawkami. Ja tak wlasnie bede szczepic jak maly skonczy pół roczku:)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny :)

Czasu niewiele więc wpadłam na chwilkę :tak:

Freya,
jedna zielona kupka ze śluzem to jeszcze nic strasznego. Jeżeli sytuacja się powtórzy kilka razy, wtedy najlepiej zgłosić się do lekarza.
Venus, moja koleżanka kupiła tego pieska swojej rocznej córci. Była to jej pierwsza "dzwiękowa" zabawka i mała się jej po prostu bała. Trzeba było wyciągnąć baterie ;)
Mła, ja wiem o trzech pneumo z tym, że tę trzecią robi się po ukończeniu roku przez dziecko.
Sosnowiczanka, o tym nie wiedziałam, bo mnie moja lekarka mówiła tylko o trzech. Chyba będę musiała dopytać dla pewności, bo trochę po ostatnich przeżyciach z Oskarem zawiodła moje zaufanie.

Ostatnio miałam trochę problemów z Oskarkiem, rany na buzi się nie goiły a raczej stan się pogarszał. Zaliczylismy wizytę u dermatologa który nas przekierował do kliniki dermatologicznej dziecięcej w Katowicach. Na ten czas przepisał kolejny antybiotyk który w końcu zaczął działać:-) Mój synuś jest teraz śliczny i przystojny:-D:-p Po rankach na razie zostały różowe plamki, które mam nadzieję, że też zejdą:tak:

Oświadczam, że od 23.04.2012 WRACAM DO PRACY :-) Badania okresowe zrobione, odpowiednie dokumenty do pracy złożone więc jestem gotowa ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Idioci blokują krajówkę, z budowy autostrady, jest TVN, premier i policja przed posterunkiem ubierali się jak na wojnę.

KUPINOSIA a musi Ola w przedszkolu leżakować ???? Ile nie była w tym przedszkolu.
U nas jest tak, że jest grupa dzieci leżakujących i te co nie chcą i rodzice się na to zgadzają nie leżakują, tylko bawią się w drugiej sali albo spacerują jak jest pogoda.
Swoją drogą moja Amela od końca lipca do listopada już w nocy nie sikała, a od listopada jak miała bakterię coli to znowu sika w nocy i pampers znowu poszedł w ruch.

MAMO OSKARKA dobrze, że małemu się polepsza cera. Już do pracy>???? A co Ty wogule porabiasz??? Kto z maluszkiem zostanie.

Idioci blokują krajówkę, z budowy autostrady, jest TVN, premier i policja przed posterunkiem ubierali się jak na wojnę.

MAXXEL ja prywatnie do alergologa też miesiąc czekałam.

Do góry