reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

pieknie pachnie ten balsam, jak nam sie skonczy oliwka to tez kupie z tej serii i wogle to zastanawiam sie zeby sobie kupic tez hahaha tak mi sie zapach podoba;p

reklama
Phelania, trzymam kciuki za Tofika. Ja odkąd musiałam uśpić mojego psa (jak byłam jeszcze w liceum), to strasznie boję się mieć kolejnego, a jednoczesnie bardzo bym chciała, wyobrażam sobie, jak musisz się czuć i mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy!

A ja dzis na 10 lece do lekarza z malym, w koncu udalo mi sie go zarejestrowac, jutro szczepienie wiec wole miec pewnosc, ze oprocz kataru i zabkowania nic mu nie dolega, wczoraj wieczorem 37,7 przed kapiela ale dzis rano juz 36,9 wiec niby wczoraj takiej typowej goraczki nie mial ale jednak :confused: Ten zab jak mu nie wyjdzie to chyba sama mu ho wyciagnie bo juz drugi miesiac sie meczy :wściekła/y: Juz taka gorke tam ma, ze tylko ta cholipna skora nie chce sie przebic :wściekła/y: Kota tak wogole, to mojego A. corka urodzila sie z dwiema dolnymi jedynkami :szok: Masakra byla z tymi zebami, zachaczaly sie o jezyk i ciagle jej krwawil, kiepsko jej sie jadlo no i musieli chodzic i je pilowac, pieknie teraz nie wygladaja jezeli patrzy sie na reszte zabkow :no:

Mnie rowniez udalo sie wbic jutro na wizyte, bo nie robia podwojna co jest glupota moim zdaniem bo moglabym za jednym razem siebie i Benia zalatwic no ale coz :eek: Tak czy siak, potrzebuje recepty na tabletki anty i pogadam o tej mojej miednicy i jak znam zycie to pewnie wydrukuje mi jakies cwiczenia :-D

Benio znow w nocy kiepsko spal, ostatnio codziennie miedzy 3-5 sie wierci, przebudza, glodny jakos specjalnie nie jest ale podskakuje i sie wybudza, nie wiem o co chodzi. Chcialabym, zeby zaczal normalnie sypiac i jest bo co z teo ze zageszczam jak on tylko 100ml wypija :-( ehhh szkoda gadac.

Freyia udanego dnia dla was i Emilki!
Maxwell
troche duzo kaski, ale pamietajcie, ze od razu remontu calego nie musicie, ale wiadomo wazne decyzje, zycze powodzenia.
venus ja mojemu zawsze mowie, ze moze isc ale po kapaniu i polozeniu spac dzieciakow bo wykapac dwojke samemu to nielada wyczyn :-D
Milva mam nadzieje, ze to nie bedzie nic powaznego, obyscie dostali wizyte dosc szybko i zebys sie nie musiala sie martwic!

Ok, wiecej nie dam rady bo musze sie ubierac do przychodzni, dobrze ze jest 5 minut drogi ode mnie bo pada i jest mega brzydko :-(

Potem sie odezwe, na razie milego dnia wam zycze ;-)

Wczoraj jak wyparzałam butelkę to sobie poparzyłam rękę i do dzis szczypie.. Nawet Adasia nie kąpałam wczoraj bo tej ręki bym do ciepłego nie wsadziła. M. kupił panthenol i nieco lepiej. Ehh u nas problemów ciąg dalszy, moi rodzice zaczynają miec pretensje o wszystko. Z nikąd nie mam wsparcia.. I tak siedzę z Adasiem sama i nie wiem co robić. M. teraz siedzi u prawnika, a ja moze wezmę Adasia na spacer jak obudzi sie z porannej drzemki, bo mam dosc siedzenia w tym domu.

Maxwell - trzymam kciuki żebyście znaleźli fajne mieszkanie.
Kota - ja sie przeraziłam bo Adas ma takie włoski nad siusiakiem, ale bardzo drobniutkie, białe, a reszt ciała raczej gładka. Ehh ja to panikara jestem straszna, od razu sobie wyszukuję innych objawów.
nikuss- powodzenia na szczepieniu, żeby Lenka zniosła dobrze :)

Phelania zdrowia dla Tofika!
Lysa oby ząbek wyszedł juz bo widzę, że strasznie sie meczycie.
Maxwell wg to sporo kasy,dajecie babce super wyremontowane mieszkanie a przyjmujecie wręcz do kapitalnego remontu. Negocjujcie twardo, bo mysle ze jej bardzo zależy na zamianie jak juz zobaczyła jakie ładne może mieć,powiedzcie ze macie jeszcze inne na oku, zacznijcie marudzic ze tyle kasy musicie wydać, że to też potrwa, itp...
Z doświadczenia wiem, ze jak komuś zależy to sie ugnie :-) tylko że ona to musi zrobić, wy bądźcie twardzi!!

Moi panowie wlasnie usunęli,ale pewnie za 15min będzie juz po drzemce.
Wiele z Was pisało, ze Wasze maluchy mało śpią bo 2 godz tylko, a Moj Aleksy w ciagu dnia w ogóle nie śpi, czasem zdarzają mu sie takie drzemki po Max 20min ale to tylko 1-2 a chodzi spać ok 22-23 a czasem ok 1 więc typowo po mamie i tacie lubi nocny tryb życia...

Nie wiem dokładnie co się dzieje z pieskiem Phelanii, bo nie zdążyłam nadrobic lektury -mała na razie spi ale lada moment....pewnie się obudzi, mam nadzieję że psiulek wyzdrowieje...My tez mamy kochanego psiaka i wiem jak to jest jak człowiek nie wie jak takiemu zwierzakowi pomóc...
My wczoraj bylismy z Lenka w hipermarkecie, ogladalismy szczeniaczka uczniaczka z mślą by jej kupic, ale na razie się zastanawiamy, bo często takie zabawki sa grubo przereklamowane i nie wiadomo czy spełniłby on swoja edukacyjna funkcję i zająłby dziecko na trochę...przede wszystkim może jest jeszcze za wcześnie...no i w tym momencie muszę kończyć myśl...Uciekam bo moje dziecko właśnie sie wybudza jęcząc...lub jęczy wybudzając się...

..... i zasnęła znowu...

Ostatnia edycja:
Tofika- moj psiak ma zapalenie watroby i trzustki ale juz dawno tak od 3-4 lat choruje ale sa momenty ze to sie nawraca ,Pani wet powiedziala ze kiedys napewno nadejdzie taki moment ze piesek nie da rady tym bardziej lata leca a on ma 9 lat.A tak jak pisalam wczesniej watroba sie nie regeneruje:(.To nie jest typowy York -szczekliwy i złosliwy jest spokojny i kochany trzeba go namawiac zeby szczeknał:tak:Jest nparawde madrym psem jak mu patrze teraz w oczka to normalnie serce mi sie kraje...No nic budze M za godz i jedziemy na 13 zobaczymy co powie wet.

Ale jestem zła, byłam po skierowanie w przychodni dla małego dl alergologa i co nie ma pediatry i nie będzie około pół roku, ma być jakieś zastępstwo 3 dni w tygodniu ale nie wiadomo kiedy. Miałam wejść do lekarza dla dorosłych ale dwa razy wchodziłam i mnie baba wypraszała, przykre jest to że przychodzili ludzie z chorymi dziećmi i mówiły rodzicom, że doktor nie przyjmnie ich jeż bo jest za dużo ludzi, bo wchodzili jeden dorosły, potem jeden rodzic z dzieckiem. Ale doktor stwierdziła, że dłużej w pracy nie zostanie niż do 12 i ludzie z dziećmi niech się martwią.
Zrobiłam sobie ciasteczka z płatków owsianych i będę żarła, tak tak żarła.
Jejciu kiedy to ciepło się zrobi, bo już głupieję w domku i ciągle zrę.

Ale naskrobałyście, ho ho.

FIRANKA super.

Wy wczoraj oglądałyście You can dance i mecze a ja o tej poprze już spałam:-)

FREYIA udanego ślubu i chrzcin i nie zamartwiaj się przez teściową to wasz dzień.

VENUS ja mam mamę do pomocy, razem mieszkamy.
A i tak ciągle jest bałagan przez Amelkę.
Mój K nie wychodzi, no może czasem sobie z rana w weekend na ryby skoczy ale to sam.

SOSNOWICZANKA gdzie oprócz tesco można dostać tą serię???

LYSA a nie wyrwali tej małej tych ząbków. bo słyszałam, że jak dziecko z zębami się rodzi to wyrywają.

PHELANIA trzyma kciuki za pieska.

reklama
maxwell a jaka jest roznica w cenach rynkowych waszych mieszkan? Oczywiscie z uwglednieniem stanu - płytek, gładzi itd. Czy ta różnicą z powierzchni nie zniwelowała by się właśnie ze względu na to, ze Wasze jest super odpicowane? Czy nie powinno wyjść mniej niż 30 tys.? Kurcze to faktycznie sporo byście musieli włożyć... Jeszcze z dwójką dzieci, to nie takie proste.

Do góry