reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dziewczyny u mnie to samo :) jak Kuba zaczyna płakać to Milenka mu śpiewa i on sie uspokaja :szok::szok::szok:
Mam jeszcze Martynkę :) ta znów tuli braciszka albo daje mu palec do cyckania i mówi : " braciszku nie przejmuj się ja Ci pomogę" albo Pubuś nie bój sie mama da cyca :p

reklama
Dziewczyny jestem mega wkurzona! Zadecydowałam że w internecie nie będzie zdjec Emilki (mam swój powód) i skasowalam wszystkie z Facebooka. Moja tesciowa dała ostatnio 3 zdjecia Emi na naszej klasie więc poprosiłam M żeby do niej zadzwonił i powiedzial jej żeby usunęła. Gadał z nią chyba z 10minut i cały czas jej mówił że ma skasować i ona na koniec i tak powiedziała że nie skasuje! Chyba to nasza decyzja czy zdjecia naszego dziecka gdzieś będą czy nie! Ta kobieta doprowadza mnie do szewskiej pasji.

czeSC dziewczyny:):)

ja też słyszałam o -5i -10;p
u nas wszystko ok, mały rośnie jak na drożdżach i wyje jak syrena:) z tym że płacz nie jest już spowodowany przez ból (płacze zupełnie inaczej) mamy tylko problem bo przez kolki nauczył się noszenia na rękach i teraz często domaga się przytulania i noszenia a odłożony do łóżeczka wpada w histerie krzyczy i macha łapkami- ale tylko trafi na ręce to już dalej spokój....czuję że ciężko będzie go odzwyczaić od tego a przecież nie będe go cały dzień nosić tymbardziej jak jestem sama w domu...

freiya masz rację to Wasza i tylko i wyłącznie Wasza decyzja czy zdjęcia będą gdzieś opublikowane.

xxasienkaxx Krzyś też bardzo lubi na rękach,ale ja go wkładam do bujaka i mam spokój jako taki...

Freyia - to teraz masz powód aby nie dawac teściowej zdjęć ! i jej zabroń robić, bez sensu .... napisz jej na naszej klasie, że prosisz o usuniecie zdjęc jesli tego nie zrobi to zgłosisz do administratora sieci - usunie pewnie w mig :p Bardzo źle, że nie szanuje Waszej decyzji.
Powiem CI, że mnie tez to wkurza bo moja mama i teściowa tez sobie tak wrzucaja i teraz selekcjonuje zdjecia.

Asienka a moze spróbujcie chuste , bedziesz miala chociaz wolne ręce :)
Kuba tu sie uspokaja i ma dni, że całe by w chuście przesiedział, ale najczęściej jak zaśnie to go odkładam do kołyski, teraz np śpi sobie w hustawce

Czesc dziewczynki,
U nas wszystko ok, choć wzdęcia dalej męczą Adasia w nocy, ale od 2 dni dostaje herbatke humana na brzuszek i jest lepiej. Bardzo chce się nosic ale bardziej w pozycji pionowej zeby wszystko widzieć.

Chciałam was zapytać, bo robie dzis domową pizze na obiad, czy mogę jesc pieczarki, czy zrobic sobie kawałek bez?

- 10 jest dziś u nas i na spacer nie wyjdziemy, bo mnie starą zatyka a co dopiero małą chociaż jestem jak najbardziej za hartowaniem maluszków.

U mnie OLa też potrafi zabawić Kasie a ta wpatrzona w siostrę jak w obrazek i bardzo mnie to cieszy, mam pomoc a tego sie nie spodziewałam !

mineralna- ja ubieram tak: bodziak( długi albo krótki rękaw), pajac bawełniany albo frotte, na to pajac luźniejszy z polaru, kombinezon, kocyk, pokrowiec od wózka i to jest wersja na mroźną zimę. Moja lubi ciepełko i w tym jest ciepła a sie nie przegrzewa :tak:
Fraiya- Twoja teściowa jest mocarna, współczuję serdecznie i żadne argumenty nie przemawiają do niej :confused:

kurcze, mlody wczoraj po odwiedzinach padło 17.30 i wstal...po 23 ;D poszlał chwilkę, zasnął o wpół do pierwszej i spał bez pobódek do 8 rano :) więc nocka całkiem udana :)

Freyia: zgłoś nadużycie- Ty jestes mamą i masz prawo decydować o zdjeciach swojego maleństwa! a skoro prośby nie zadziałały to widocznie innej drogi nie ma:(

a my zaraz zabieramy się w drogę- skoro weekend to i rozjazdy ;p a jutro lecimy do znajomych, żeby dac im ciuszki, z których Miki juz wyrósł- mają termin porodu na czerwiec :D i juz wiadomo, żę u nich tez będzie chłopak :-D

udanego weekendu!

Nastazja,a Adasiowi nic nie będzie po pizzie? Pytam bo moja położna na pierwszej wizycie zabroniła mi kategorycznie jeść cokolwiek drożdżowego...

reklama
witajcie!
nocka dość dobrze, pobudka co 4 godziny i dalej spanko:tak:
codziennie w nocy tak od godz. 4 mały śpi , ale jednocześnie ciągle się kreci, główkę tak jakby ociera , i raczki do buzi przykłada- czy mogą go swędzieć te krostki??? czy przy skazie krostki swędzą?

kurde właśnie mi się teściowa zapowiedziała na 14.30:wściekła/y:, czy ludzie nie mają za grosz wyczucia?- mówię, że Tz nie ma , remont i nawet nie ma gdzie usiąść, ale ona swoje, bo małego nie widziała miesiąc- przeciez jej zdjecia wysyłam!!, powiedziala ze tylko na chwilę....najgorzej mnie wkurza jeszcze to, że ona kopci jak smok papierosy -i śmierdzi od niej strasznie...
aa i już czuje jakie będą szły rady na temat krostek....jezuu trzymajcie kciuki za moją cierpliwość:baffled:

Do góry