reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

chodzi mi np o taki sklad jak ma vitamina D z firmy Vitis pharma, chodzi o to z czego jest wykonana otoczka oraz w jakim oleju jest rozpuszczona ta witamina tutaj np jest olej kokosowy
Skład:Otoczka: żelatyna spożywcza, substancja utrzymująca wilgotność – glicerol
Zawartość: olej MCT (średniołańcuchowe trójglicerydy), substancja przeciwutleniająca: mieszanina tokoferoli, witamina D[SUB]3[/SUB] (cholekalcyferol, tokoferole, olej kokosowy).

reklama
Dziewczyny zbliza sie noc i zaczynam sie bac... Wczoraj Alanek przebudzil sie zaraz po północy i nie spal do 7 rano :eek: Nie płakał, nic go nie bolało, tylko po prostu nie spal. Machał rączkami, nóżkami, wydawal rozne dzwieki itp. Jak zasnął rano to spi do tej pory, budzi sie tylko na jedzenie i zmiane pieluchy. Pewnie wkrotce sie obudzi i zas nie będę spac całą noc, bo dziecko wyspane :-(

Sosnowiczanka nie koniecznie musi tak być. Mój syn ostatnie kilka dni przesypia, budząc się tylko na jedzenie i w nocy śpi tak samo. A też bywało tak że nie spał całe noce... Więc mam nadzieję że nie będzie tak źle ;)

Moja niunia jak zasnęła o 15 tak śpi do tej pory, a w nocy będą przeboje ze spaniem. Przeważnie jak śpi popołudniu tak jak dzisiaj, to w nocy chodzi spać o 12 lub nawet o 1 i śpi do 4.30, 5.00

Gosia- zdrówka bidulo
Inka- w szpitalach zwykle trzymają minimum 3 doby bo inaczej kasy nie mają...
Agapa- życzę Miłości przez duże M
Nikuss- u nas właśnie w soboty są chrzty dla niesakramentalnych

U nas nocka spokojna bo od 22 do 5 i potem spanie do 8.30. Uczę Kasie samodzielności tzn tego żeby sama potrafiła sie zająć sobą. Tak jak kiedyś uczyłam Olę i to zaprocentowało:tak: Na razie jest spoko, bo nie wymusza noszenia na rękach. Mała nie spała a ja zdążyłam sie wykąpać, wysuszyć pióra, ogarnąć chałupe i dopiero zaczęła jęczeć :szok: Starsza pod tym względem była podobna, teraz za to diabełek że hej ! Wczoraj skończyła 3 latka. Dziś przyjechali moi rodzice, a jutra mała imprezka z małym torcikiem. Będą dziadki całe sztuk 4 i my

Ankubator wolałabym chyba zrezygnować z prezentów bo i tak większość z nich Mały będzie nosił za pół roku a mieć spokój. U nas prawie codziennie ktoś jest. I jeszcze sporo osób u nas nie było :/. Najbardziej denerwują mnie niezapowiedziane wizyty. Ja i tak dziś kąpać dziecka nie mogę bo "teściowa" mówi że dzieci w piątki się nie kąpie. A ja wolę nie ryzykować, bo później mały się przeziębi to powie że to przez kąpiel w piątek...

u nas na szczęście nie ma niezapowiedzianych wizyt M. jeszcze jak byłam w ciąży to robil wszystkim wykłady, że to za duzo dla takiego maluszka itp itd i jak na razie skutkuje
To ja skorzystam z rady Twojej teściowej :-D przynajmniej mam już wytłumaczenie dla mojego kąpielowego lenistwa-bo przyznam się wam dziwczyny bez bicia, że jakoś nie mam dzisiaj weny do kąpanie bąbla;-) mam cichą nadzieję, że czeka nas króciutka pobudka, szybkie zaśnięcie i do rana juz tylko dokarmianie na spiocha, bo w dzień nie spaliśmy prawie w ogole. (Takie marzenia ściętej głowy - żeby się w końcu wyspać :-D )
Zresztą u nas z kąpielą jest ten problem, że trzeba ją planowac jaką godzinkę wcześniej, bo zanim się nagrzeje do 23- 24 stopni to miną wieki ;p

kuponisia: w takim razie spóźnione STO LAT dla starszej Księżniczki!

NBR, planuję! Z okazji ukończenia pierwszego miesiąca spędzę z Emilką caaaaaaaaaaały dzień! ;))))

Ostatnia edycja:
reklama
Izi dzięki. Co u mnie? Ogólnie zapierdzielam od tygodnia na siłownię,żeby do lata jakoś wyglądać,bo patrzeć na siebie nie mogę już...

Phelania dzięki.

Dziewczyny mam pytanie dlaczego Wy nie wychodzicie z dziećmi na dwór przy mrozie? Do -10 można przecież wychodzić...ja z Krzysiem dzisiaj normalnie wyszłam przy -6.

Do góry