reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Milva u mojej królewny też sie pojawiły krostki na twarzy i tak jak patrze na te Twoje zdjecia to wydaje mi się że są podobne do Twoich. Jednak na zdjeciach ciezko to stwierdzic. Niektóre krostki sa duze a w innych miejscach takie skupisko drobnych - taka kasza. Jak sie zlosci albo jej goraco to robia sie czerwone a tak sa koloru skóry i najlepiej widac je pod swiatło. Mi sie wydaje że to jest trądzik albo jakaś reakcja na mleko czy Sab Simplex bo Ty też z tego co pamietam go stosujesz i ja też. SS juz się nam wczoraj skończył. We wtorek idziemy do lekarza bo podejrzewam że mała ma refluks to sie go zapytam co to za cholerstwo i czym je traktowac.

reklama
Czesc dziewczynki u nas piekna pogoda,swieci sloneczko no ale minus 6 wiec spacer tez odpuszczam..
Dzieci spia,a ja nie moge sie zebrac za obiad..nie chce mi sie:(
No ale trzeba cos jesc:)
POiers zz kurczaka ,ziemniaczki i maarchew/brokuly:)

Milego dzionka:)

hej! upiekłam szarlotkę, zrobiłam placuszki z jabłkami na obiad( także mega jabłkowo dzis u mnie) dzieci śpią więc korzystam z chwiliiiii błogiej chwili:):)
dziś mój K. do nas przyjedzie na weekend znowu więc już widzę jaka radość będzie dla mojego synka:) A może wieczorem uda nam sie dzis lub jutro wybrac do kina, bo zamówiłam znowu vouchery.

a tak wogole to muszę wam się pochwalić tak po cichu że są szanse ze moj K. od marca będzie pracował w okolicach Balic więc do nas juz rzut beretm w porównaniu z Rzeszowem, 3majcie kciuki żeby kuzyn dostał tą budowę wówczas może nie codziennie ale w końcu moglibysmy byc czesciej razem:)
Inka
mam nadzieję że dobrze czujesz się po zabiegu, i faktycznie oszczędzaj się potem przez jakiś czas z noszeniem Aleksego, bo lepiej jeszcze trochę odpuścić aby spokojnie lada moment cieszyć się na calego z synka, nie daj.. żebyś sie przeforsowała, bo może sie znowu nie ladnie skończyć.
Izi
jak tylko będę robila jakieś fotki to zrobię i pierścioneczka, ale jakoś teraz mi nie po drodze do aparatu, hm.. który defakto leży obok lapka ale jakoś czasu i ochoty brak na zabawy nim, nawet ze zdjęciami małej tak nie szaleje jak przy Kamilu. A ja z nią mam raptem może 5 zdjęć.
Milva
hm.. nie jest to może jednak skaza>? nie czytałam co prawda o tradziku ale on chyba nie rozprzestrzenia się na brzuszek i klatkę, a skaza owszem.
Moją małą też ciut zasypało, generalnie czoło cale z malenkich chrosteczkach wyglada jak kaszka, a od dzis ciut zeszlo nizej na buzke ale juz pojedyncze i ciut wieksze. Polozna powiedziala ze mam poczekac do wizyty we wtorek( kontrola wagi) i w razie gdyby same nie zeszły lekarka cos poradzi, ale wiem ze skaza to nie jest, ja obstawiam trądzik, lub tak jak polozna mowi chrostki "kontaktowe" moglo ją coś podrażnić z naszych ubrań itp. Choć pranie robię w tym samym proszku dla wszystkich...
Mła no tez własnie mówię, podobnie bylo z ciążami, bardzo rózniły się zaleceniami itp itd, więc ja sie już niczemu nie dziwię, hihi ale jedno co wiem że raczej na tym jednym badaniu bioderek się nie skończy,z reguły sprawdzają to do ok. roku czasu co jakiś czas, tym bardziej że w stawach u dziecka muszę być takie hm. u nas mówią na to jajeczka, nie wiem przyznam czemu to jest tak ważne ale wyglada na usg jak piłeczka malutka i do poki tego nie ma trzeba chodzic na kontrolę, mój Kamil dość długo nie miał więc ostatnią kontrolę mieliśmy jakoś w 10 mieś, ale wiem że u mojej koleżanki która mieszka w wielkopolsce zalecaja tez kontrolę u dziecka które skonczy roczek.
Ale generalnie w poprzedniej wypowiedzi chciałam tez uspokoic Ankubator, że spokojnie może zrobić to badanie ciut pozniej, wiem ze jest zła, ja tez bym była gdyby mi 2 razy badanie przepadło.. ale jeśli chodzi o zdrowie małego z pewnościa nic się nie stanie:) mój Kamil przez brak terminów bioderka miał zrobione ok. 3 mies. zycia co więcej wcale nie na kasę chorych tylko prywatnie!!
Wlaśnie, korzysta któraś z was ze Streetcom.pl??? Strona na której proponuja testowanie produktów.
Dzis dostałam od nich paczkę z nowymi kapsułkami Ariela, 2 proponowane na rynku rodzaje, calą paczkę dla mnie i pojedyncze probki do rozdania, dość sporo:) Także już zrobiłam jasne pranie jak tylko się zbiorę to wyciągne i zoabcze jak pachnie itp bo rekomenduja że mozna uzywac bez płynu do płukania:)
Już testowałam i opisywałam kilka roznych kampani i za kazdym razem fajna zabawa a do tego darmowe pełnowartościowe produkty dla nas:) polecam wystarczy wejsc na Streetcom Polska Sp. z o.o. zarejstrować się a potem wypełniac ankiety produktowe i czekać na zaproszenie do kampani, tym razem i mojej siostrze 1 raz udalo sie dostac:)

Milva u mojej królewny też sie pojawiły krostki na twarzy i tak jak patrze na te Twoje zdjecia to wydaje mi się że są podobne do Twoich. Jednak na zdjeciach ciezko to stwierdzic. Niektóre krostki sa duze a w innych miejscach takie skupisko drobnych - taka kasza. Jak sie zlosci albo jej goraco to robia sie czerwone a tak sa koloru skóry i najlepiej widac je pod swiatło. Mi sie wydaje że to jest trądzik albo jakaś reakcja na mleko czy Sab Simplex bo Ty też z tego co pamietam go stosujesz i ja też. SS juz się nam wczoraj skończył. We wtorek idziemy do lekarza bo podejrzewam że mała ma refluks to sie go zapytam co to za cholerstwo i czym je traktowac.

To będę czekała na info...ja już nie wiem co robić z tymi krostkami, a lekarze każą czekać...
Mam nadzieję, że to nie od SS bo swietnie się u nas sprawdza-zreszta on się przeciez nie wchłania ...ehh już sama głupia jestem...

dziewczyny jak dawkowac sab simplex ????? 15 kropel tak jak wskazane czy inaczej ???????

Tak 15 kropelek;)

NBR szczepie Infanrix Hexa 6w1 i od następnej wizyty pneumokoki Prevenar 13, tyle tylko że ja to robię u siebie w pracy i mam 25% zniżki na wszystko.

Dorota, Violett - serdecznie dziękuję za wzięcie udziału w sesji.
Gosię i Asię - zapraszam w weekend;)
Phelania - odezwę się - obiecuję:-)

zdjęcia Waszych dzieci można obejrzeć zaczarowanykadr.pl

asko ja również jestem zarejestrowana w streetcomie, już miałam kilka kampanii, ale akurat w tej z Ariela nie biorę udziału, a szkoda, bo by się takie kapsułki chętnie wypróbowało :D Fajnie, ze masz mozliwośc wypróbować :D

Dziś dzwoniłam, żeby się zapisać na kontrolę bioderek. Powiedzieli mi że najlepiej między 6 a 8 tygodniem. Ale lepiej po 6stym bo lepiej będzie widać.

Jakiś mam dziś zły humor, już sama nie wiem o co chodzi, bo cały czas mi coś nie pasuje... :/

Freiya aaa... to ta zniżka na pewno zrobiła różnice ;).

reklama
cześć dziewczyny,
ostatnoi zero weny do pisania choć czytam codziennie a ja po anginie ropnej i po kolejnym antybiotyku ale narazie jest już dobrze choć myślałam że umieram jak dostałam 40 stopni gorączki koszmar, siedzę sobie z dwójką moją bo Zu też nie chodzi do przedszkola aby wydobrzała po zapaleniu ucha
byłam już na kontroli u gin i wszystko ok ale wczoraj coś mi w miejscu szwu tylko pod skórą wyskoczyło takie twarde i bolące taki mały bolący guzek nie wiem co to może być czy to możliwe aby 7 tyg po coś zaczeło się paprać????? a następną wizytę mam dopiero 15.02 :-(

jutro jadę na sesję już nie mogę się doczekać tak wam pozazdrościłam i jutro zobaczymy...

Milva
tak czytam u nas też z krostkami ciągle się borykam raz lepiej raz gorzej u nas jak pamiętarz też pediatra mówiła o trądziku ale ja nie wierze do końca bo jak wyeliminowałam mleko jest duuużo lepiej i polecam już pisałam w innym wątku piankę z apteki sanofil nam bardzo pomaga jest na różne skórne problemy

Inka biedna ty naprawdę jesteś dzielna:tak:

dorator ale ty masz dobrze że możesz sobie wypuszczać się sama bez dzieci i masz dla nich opiekę babci zazdroszczę

Ostatnia edycja:
Do góry