reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Gosia, ale Ci zazdroszczę sesji! Zaklepuję sobie oglądanie, bo Oskarek taki cudny, że aż miło patrzeć, a do tego z TAKĄ MAMĄ! :* Szkoda tylko, że takie choróbska się za Tobą ciągną. Jedyne pocieszenie to, że za 2 m-ce zacznie się wiosna :)

Asko_, u mnie na szczęście nie ma przynajmniej problemy z terminami usg, więc będziemy chodzić tyle, ile trzeba. Pierwszym razem idziemy razem z M. bo powiedział, że nie wyobraża sobie, że obejdzie się bez niego ;)

reklama
asko: i uspokoiłaś:* generalnie to najbardziej denerwuje mnie podejście Pań w rejstracji, które maja w nosie większość rzeczy i nawet nie dały nam znać, że coś sie pozmieniało, tylko dowiedzieliśmy się, jak przyjechaliśmy, że mamy przesuniętą wizytę :(

Agapa: samych szczęśliwych chwil dla Ciebie i M!

ja dzisiaj zaliczyłam odwiedziny znajomej..eh, trudna sprawa- z jednej strony strasznie sie cieszę, że ktos wpada, a Młody zazwyczaj dostaje wtedy jakiś mały, ale miły prezencik, ale z drugiej strony mamy - a przynajmniej staramy sie mieć- ustalony plan dnia i goście, którzy siedza od 13 do 17 troche męczą:-( najgorsze jest to, że znajoma jest po dość ciężkim i burzliwym rozstaniu i musi się wygadać i tak zupełnie nie ma jak powiedzieć jej, żeby już sobie poszła...eh, Miki dopiero co zasnął więc podejrzewam, że na kąpiel wstanie po 20..więc chyba mu dzisiaj odpuszczę

Ankubator wolałabym chyba zrezygnować z prezentów bo i tak większość z nich Mały będzie nosił za pół roku a mieć spokój. U nas prawie codziennie ktoś jest. I jeszcze sporo osób u nas nie było :/. Najbardziej denerwują mnie niezapowiedziane wizyty. Ja i tak dziś kąpać dziecka nie mogę bo "teściowa" mówi że dzieci w piątki się nie kąpie. A ja wolę nie ryzykować, bo później mały się przeziębi to powie że to przez kąpiel w piątek...

Firanka, jeśli chcesz dodać maluszka do listy rozpakowanych, przyślij mi dane na PW.

Ankubator, nam zdarza się kąpiel nawet o 22, bo mała wciąż nie ma swojego rytmu dnia i jak fajnie sobie śpi, to jej nie budzimy dopóki sama nie zadecyduje, że już ;) Ale jeden dzień bez kąpieli to też żadna tragedia ;)

NBR, niezapowiedzianym gościom po prostu nie otwieraj ;p Przecież kiedy karmisz i tak nie masz jak otworzyć. Ja już "swoich" nauczyłam, że jeśli nie chcą całować klamki, muszą się umówić :)

Mła ja siedzę w pokoju i mi już do drzwi od pokoju goście pukają bo mój M. lub "teściowa" ich wpuścila... Tak to zazwyczaj wygląda. Moja rodzina umie się umówić. Ale M. nie bardzo bo blisko mieszkają i chyba myślą, że mogą wpaść kiedy chcą... Muszę to chyba jakoś przetrwać. Ale dzięki za dobrą radę ;)

Dziewczyny czy któraś z Was podaje dziecku witaminę D w kapsułkach z firmy Sandoz?
Interesuje mnie skład tej witaminy umieszczony na opakowaniu.
Nie mogę tego znaleźć w internecie.

reklama
Otoczka jest do wyrzucenia :D. Tylko taką informację można znaleźć w internecie. Więc niestety nie mogę pomóc.

Do góry