hej laski!!!!
wpadam na chwilę bo oczywiście od rana na pełnych obrotach... jednak z moją 2 nie mogę się nudzić. fakt podczytuję regularnie ale ledwo zaczynam cos pisać, a Kamil znajdzie zawsze powód do oderwania mnie skutecznie od kompa.... albo mała włącza syrenę że glodna itp.
W poniedziałek dostalismy do domu peselek od małej (05.01 zgłosiliśmy małą do um a tu już w skrzynce lezała koperta z peselem.. a oczywiscie mowili ze do miesiaca czasu) takze super bo mogłam wyslac do pracy druk o podpięcie małej pod moje ubezp. zdrowotne w pracy.
no i wczoraj pojechalamzalatwiac becikowe.. a tam klops jedyny dzien ktore jest nieczynne wiec dziś powtorka z rozrywki.
Do tego wczoraj zalatwialam wizyty na ktore mialam skierowania... w towarzystwie synka, wiec wszystko trwalo wieki nie wspomne o ciaglym zapinaniu i odpinaniu w foteliku w samochodzie grrrrr upierdliwosc w tych zimowych ciuchach!!!!
Teraz młody lata od rana a Karolinka śpi... normalnie zaczynam podejrzewać że te wiszenie przez pol dnia na piersi to zemsta i nadrabianie psania nocą, dziś obudziła sie o 5 rano na jedzonko!! a zasnęła mi na rękach przed 23. Po niestety nie najlepszym wieczorze... chyba kolki od 2 dni sie pojawiły wieczorkiem niby nie mega mocne ale cos sie dzieje. Wypiła butle po kapieli i od 20 do 22 poplakiwala przez sen lub się budzila i dalej marudzila.
Juz ciocia z niemiec ma zamowic u kumpla co ma apteke sab simplex, bo prawdopodobnie bedzie zamawial mi to po cenach hurtowych wiec moze byc fajna cena.
aga moja ginka w poprzedniej ciazy mi mowila ze polog moze trwac do 8 tyg. szczegolnie tak na koncowce upierdliwe w formie uplawow zolto brazowych itp, no bo niby juz po pologu a dalej daje znac o sobie. wiec mysle ze jeszcze ciut cierpliwosci i zobaczysz jak nei przejdzie to pewnie bedziesz musiala sprawdzic.
izi ale Ci dobrzeeee, podejrzewam ze bym tesknila za malym tak jak w szpitalu, ale fakt faktem, odpoczelabym ciut bo jednak 1 dziecko to pikus przy 2 z tak małą roznica wieku.
mła wiem że to nei tu powinnam pisac... ale nei chce mi się ganiac na watek... nie orientujesz sie czy majacc dzialalnosc gosp. (moj maz) i chcac wykorzystac 2 tyg,. urlopu tacierzynskiego mozna to zglosic do zusu i z tego tytuly np. miec zusy pomniejszone o te 2 tyg.????
co do witaminek ja w ksiazeczce zdrowia i na wypisie noworodka ze szpitala mam napisane ze podawac
Ki D3 raz dziennie przy karmieniu piersią/karmienie mieszane dokladnie taki wpis, (wiec nawet jak czasem mi sie zdarzy podac 1 raz małej enfamil, bo teraz wieczorem czasem dam zeby sie najadla dobrze bo jest marudna to daje po 1 kapsułce co dzien) Więc z tego zapisu rozumuję że tylko przy samym mm nalezy dawac rzadziej lub skonsultowac z lekarzem i zoabczyc co zaleci.
Moja lekarka potwierdzila ze mam dawac codziennie do ukonczenia 3 mies. zycia. Co wiecej.. przy Kamilu tez tak daawalam a przeciez od 2 mies. zycia byl wylacznie na mm.
ooo mała zaczyna się odzywać, czas się zmywać z neta i ogarnac do konca
buziakkiiii