Uff, udało się na chwilę, dzień dobry
Dostałam dziś list z urzędu gminy, że przyznali mi becikowe i do końca miesiąca będzie wypłacone więc zaczynamy na poważnie poszukiwania łóżka (musimy kupić bo posiadamy tylko materac i starą wersalkę, a dziecko śpi z nami więc musimy mieć coś szerokiego i wygodnego).
U mnie na szczęście nie ma żadnych problemów z alergiami, skazami, wysypkami także mam całkiem spore możliwości jedzeniowe. Dzięki Bogu! Oby tak zostało!
Emilka coraz mniej chce spać w dzień i to troszkę na razie problem bo jest jeszcze na tyle malutka, że nic nie umie ze sobą zrobić, bawić się czy coś i jak nie śpi to trochę marudzi bo po 15 minutach nudzi jej się rozglądanie. Ale na szczęście przesypia ładnie nocki, nawet 5 godzin potrafi przespać, a w dzień jeszcze chwile i nauczy się bawić i interesować zabawkami
Jutro mamy usg bioderek, oby wszystko było dobrze!
Widzę, że dużo waszych dzieciaczków choruje! Życzę zdrówka i oby bez komplikacji wszystko się obeszło!
Na dzień Babci i Dziadka zrobiliśmy moim rodzicom kalendarze ze zdjęciami Emilii i podkładkę pod myszkę też z jej zdjęciem. Musieliśmy dać prezenty wcześniej bo teraz moi rodzice wyjechali na 4 dni.
Słuchajcie mam taki dylemat. Moja ginekolog, która prowadziła ciążę była przez cały czas bardzo zaangażowana we wszystko łącznie z porodem, a wcześniej dzięki niej udało mi się zajść w ciążę i teraz we wtorek idę na wizytę kontrolną popołogową i chciałabym jej coś kupić w podziękowaniu tylko nie wiem co
Nie chcę kupować kawy i czekoladek bo to wszyscy dają i na pewno ma tego po dziurki w nosie, chciałabym kupić coś ładnego i fajnego, ale jednocześnie nie wykosztować się Bóg wie ile bo nie mam za bardzo kasy... Macie jakiś pomysł?
Aha i jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała :-) Oglądałam ostatnio "Na Wspólnej" i pojawił się tam pewien ksiądz, który powiedział:
"Wie pani co powiedział ksiądz Tischner? >>Co jest potrzebne żeby ochrzcić dziecko? Dziecko. No i ksiądz by się przydał<<" - do zapamiętania dla wszystkich, którzy przewidują, że ksiądz może im coś wymyślać przy załatwianiu chrztu.