reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Venus ja bym skonsultowała z lekarzem
Kuba nie miał gorączki a sam kaszel taki dośc mocny okazało się, że ma jakas wydzielinkę , ale przeszło samo bez leków

Sab simplex 6 x na dobę 15 kropelek polecam tez dołączyc Bio Gaja do zestawu i 5 kropelek na dobę

Dziewczyny podajecie witaminy Di K dzieciaczkom?

u nas Kuba krzykacz na całego wciskam mu na siłę smoka, niestety ciągle wypluwa:( i wlacze aby go pokochał bo Kuba to mega trudny przypadek, je albo czasami śpi i nie płacze tyko u mamusi na rękach

reklama
ASIA ja podaje sab simplex co 2 karmienie 10 kropli. CHcialabym zwiekszyc dawke ale Mikolaj ma doiero 3 tygodnie i troche sie boje. Od kiedy stosujecie dawke 6x 15?

Venus my byliśmy u lekarza 9 stycznia
Kuba 15 skończył miesiąc
lekarz nam polecił taką dawkę twierdzi, że tylko tak lek działa nie ma sensu podawania 4 czy 6 kropelek

nie zawsze dzieci maja kolki płacz i marudzenie czesto rodzice myla z kolkami (oczywiscie nie twierdze że tak jest u Was)

ASIA ja podaje sab simplex co 2 karmienie 10 kropli. CHcialabym zwiekszyc dawke ale Mikolaj ma doiero 3 tygodnie i troche sie boje. Od kiedy stosujecie dawke 6x 15?

Ja taką dawkę właśnie od 3 tygodnia małemu aplikuję, tak więc śmiało podawaj

Venus ja bym skonsultowała z lekarzem
Kuba nie miał gorączki a sam kaszel taki dośc mocny okazało się, że ma jakas wydzielinkę , ale przeszło samo bez leków

Sab simplex 6 x na dobę 15 kropelek polecam tez dołączyc Bio Gaja do zestawu i 5 kropelek na dobę

Dziewczyny podajecie witaminy Di K dzieciaczkom?

u nas Kuba krzykacz na całego wciskam mu na siłę smoka, niestety ciągle wypluwa:( i wlacze aby go pokochał bo Kuba to mega trudny przypadek, je albo czasami śpi i nie płacze tyko u mamusi na rękach

A te BioGaja krople to na co są?
My podajemy tylko D co drugi dzień , bo jestesmy na mm.

my też dajemy Mikołajowi K+D w kapsulkach twist off iładnie je przyjmuje;-)

kurcze, ostatnio zasypianie po kapieli to masakra. Nie wiem czy Miki jest tak zmęczony - staram się dociągnąć z nim do 19 - czy zaczął go pobolewać brzuszek, bo krzyczy strasznie, to juz nawet płacz nie jest, albo potem jak je to cyca wypluwa i znowu w ryk :( i tylko wieczorem, ani w nocy, ani w dzień nie ma takich zachowań :( co prawda takie histerie trwają zwykle chwilke i bąbel po noszeniu na rączkach się uspokaja...zgłupiałam juz konkretnie :confused:

i mam jeszcze jedno pytanko do Was laseczki, czy waszym pociechom drżą czasem nóżki? Bo Malemu czasami przy zasypianiu drżą, lekarka powiedziała, że w sumie ona nie widzi nieprawidłowości, ale jakby długo się to utrzymywało to da nam skierowanie do specjalisty. ale wole sie zapytac czy to normalne czy jakoś naciskać na skierowanie.

Ja karmię piersią i dokarmiam mm i dlatego kazano mi wstrzymać się do wizyty u pediatry i dopiero po jego zaleceniach podawać witaminy K i D. Byliśmy tydzień temu i doc zalecił kropelki Jumit K + D3. Podajemy je od trzcieciego tygodnia, czyli od dzisiaj - 2 krople z dozownika na dzień.

reklama
Czesc Dziewczyny

Nie udzielam sie zbyt czesto ale walczymy z małą zeby ją przestawic spowrotem na spanie nocne, po szczepieniach jej sie konkretnie poprzestawiało, ale wczoraj juz było lepiej tzn nie zasnela po 4 czy 5 nad ranem ale po 24 i potem pobudka po 4 i po 7 a potem po 11 wiec sukces, my z moim M wygladamy juz jak zombi po tych nieprzespanych nocach.

Ja karmie pol na pol piersia i mm i lekarz kazał dawać witaminy K+D co dwa dni, robilismy usg przezciemiączkowe i wyszło ok, natomiast usg brzuszka pokazało ze mala ma mnostwo gazów i z tego kolki no i lewa miedniczka nerkowa powiekszona, to samo co miałam w ciąży wiec mala bedzie miala badanie moczu i dalsza obserwacja tej miedniczki,

Mła- czytalam opis Twojego porodu-współczuje bardzo i przytulam, zreszta wszystkie dziewczyny ktore parły na boku to podziwiam bo słyszalam z opowiadan jaki to bol

Ja krople sab simplex daje tez 6 do 7 razy dziennie po 15 kropel-troche na pewno pomaga

Mam pytanko bo juz głupia jestem z tego wszystkiego-bylam juz u gina tak gdzies 5 tygodni po porodzie bo nagle zaczelam mocno krwawic-zrobiono mi usg i niby wszystko ok nic mi nie zostawiono-

Teraz juz jest 7 tyg po porodzie a ja mam nadal taki zółtawy śluz-martwie sie tym czy to prawidłowe ze tak długo to moze trwać?? Powiedzcie jak to jest u was??

Do góry