reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

reklama
Kota-behemota dziękuję :zawstydzona/y: Uaktualniłam już Twoje dane w Kalendarium :-) :tak:
Dzieckopiątku super wieści!!! Cieszę się bardzo! Fantastyczna nowina na dobry początek nowego dnia! :-D
Agapa pij więcej wody w te upały, i siedź dużo w domku jak nie musisz na słońce wychodzić, może jakiś wiatrak warto by zakupić? Sama się nad tym zastanawiam ;-)

Dziewczyny, zastanawiałyście się się chociaż przez chwilę jaki rodzaj porodu chciałybyście wybrać? Mnie chodzi po głowie cały czas poród w wodzie... :zawstydzona/y:
Ja na codzień dużo piję, ale w ciąży i nie tylko źle znoszę upały. Muszę spędzać czas na dworzu bo Maja tego potrzebuje.
Porody w wodzie są podobno mniej bolesne. Ale ja będę rodzić naturalnie , cesarki się boję jak ognia.

Ja mam paniczny strach przed porodem- nawet z tego powodu nie zamierzałam mieć dzieci...no ale natura chyba inaczej to wymyśliła.
Zobaczę jak się to wszystko rozwinie, ale myślę o cesarce na życzenie.

U mnie to samo , teraz dobrego lekarza oraz połozna znalesc to jak ze świeca:cool2:poród jak poród :-) jak by tak mocno bolało to by kobiety nie rodziły po 2-3 dzieci;-)Jakoś to przeżyjemy damy rade.

Ja dzis niestety w pracy do 17 .00 a taka piekna pogoda:-(jakas zmeczona jestem,poszłabym spac chodze nie do zycia,zaraz pójde na przerwe i podgrzeje sobie gołąbki;-)
Dziewczyny nie bójcie się porodów. To nie jest takie straszne. Wiadomo boli, ale może będziecie szczęściarami i urodzicie tak szybko że nie poczujecie porządnie bólu. Moje porody trwają po ok. 12 godz. i jakoś to przeżyłam 3X. A jestem straszną panikarą, potrafię fiknąć przy pobieraniu krwi.
Phelania a gdzie chcesz rodzić, bo ja w IMiD. Rodziłam tam poprzednią dwójkę i trafiłam na cudowny personel. Udało się uniknąć nacięcia i miałam ogromną pomoc w czasie pobytu na porodówce. Dla mnie to były Anioły

Ja rodziłam naturalnie bez znieczulenia. Bolało ale też przeżyłam :) Pamiętam że do porodu robiłam badanie u kardiologa i okulisty czy nie ma przeciwskazań i wyszło że nie a ostatecznie i tak potem nikt mnie nie pytał czy mogę, czy jestem zdrowa.

Witam mamusie:)
kurcze ale w Zgorzelcu duszno ledwo z młodą do domu doszłam wrrrrrrrr
i jeszcze na marchewkę mnie wzięło...przekichany dzionek:p

a co do porodu hmmm 12 h miałam bóle krzyżowe
ale sam poród trwał 15 min
tez bez znieczulenia ...łotry mi nie dały :p
oby i ten trwał tylko 15 min była bym bardzo szczęśliwa

Ostatnia edycja:
Phelania a gdzie chcesz rodzić, bo ja w IMiD. Rodziłam tam poprzednią dwójkę i trafiłam na cudowny personel. Udało się uniknąć nacięcia i miałam ogromną pomoc w czasie pobytu na porodówce. Dla mnie to były Anioły

Prawdopodobnie na Karowej mam tam swojego gina , i zapewne tak:-)chyba ze sie wyprowadze do ozarowa Maz. to bedzie czekał na mnie Pruszków.:eek:

Nereida na Madalińskiego ja sie rodziłam i mój brat, ale to było ponad 30 lat temu :-D Cioteczna siostra rodziła tam pare lat temu i chwali ten szpital

Kurcze wiecie co obudziłam się ponad 1,5 h temu i mam takie upławy ze wkładka to za mało, ciągle ze Mnie leci.... :confused:

Kupinosia i Phelania dzięki za info:)

reklama
Do góry