reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Prze-gigantka z tej naszej Izi. Gość ją szył, a ona za telefon :szok: :-D
Ale dobrze, że już po. Mamy komplet! :D Zamykam listę. Kto się nie zgłosił, niech pisze na PW :)

reklama
No i super wieści z rana :) chociaż nasze rano to było po 5 :D
Przyłączam się do stwierdzenia Mły - Izi - przebabka z Ciebie :) nie ma to jak gadać przez tel jak ktoś ceruje nas na dole :D

No a za nami 2 noc w miarę ładna :) z czego się cieszę. Kalinka budziła się co 2,5-3 godz na papu. Z dwa razy nie mogła poradzić sobie z kupką, to tatuś masował i bujał Malutką.
Zaczynamy mieć postępy z cycusianiem :) Kalinka po ćwiczeniach zaczyna łapać o co kaman i już tak się nie sprzeciwia, jak Ją dociskam do cyca :) Co prawda, nie zawsze chwyci dobrze i się złości, ale to już nie taki szał jak był tydzień temu :) co mała nie zje, mama ściąga, bo mimo, że Niunia odlatuje (czyt. zasypia) ssąc, to położona budzi się po 10 min i trzeba Ją butelką dokarmić (zazwyczaj ok 20-30ml).

Co do butelek, to nasza położna poleca również Calmę, ale nas nie stać było, bo i tak zamówiliśmy elektryczny silnik mini do laktatora Medeli (bez niego na bank nie dałabym rady, moja zabawka ręczna z Canpola poszła w kosz). Za to poleciła też kupić smoczek o najniższym przepływie z Nuka (pasuje do butelek Aventu). Uff mam nadzieję, że będzie już coraz lepiej :)

Wasi tatusiowie też tak się starają i są mega pomocni?? bo ja Swojego to mogę wychwalać pod niebiosa (odpukać!!) :)

No to mamy komplet :) Listopadowo-grudniowo-styczniowe dzieciaczki Grudniowych Mam!

Izi odwalilas chyba numer roku jak nie stulecia :) dzwonić w czasie cerowania :) ciekawi mnie mina lekarza bo pewnie na codzień takich numerów nikt mu nie robi :)
Phelania mam nadzieje ze w pon będziecie juz w domku! Trzymam kciuki i dużo zdrowia Wam życzę!!

Ja po fatalnej nocy ledwo żyje! I jak tylko Mały uśnie-poki co wisi na cycu- kłade się dalej spać!
Od 21 do 4:30 miałam w domu horror, Moj mały terrorysta nie chciał spać!od 4:30 przejął go M jak wrócił z pracy i obaj meczyli się jeszcze przynajmniej do 6:30!
W nocy musiałam go pierwszy raz dokarmic mm :( :(
Najpierw zjadł moje odciagniete mleko a pózniej M go jeszcze dokarmil!
Nie wiem czy przez to zapalenie i goraczke moje mleko jest mniej kaloryczne bo od 2dni Aleksy budzi się co 1,5-2godz a do tej pory spał ładnie nawet 4-5godz...(

Izi to twoje czekanie zostało wynagrodzone mega szybkim porodem. Wiesz że dostaniesz bodziaki z serduchem od Owsiaka?

Ja dziś od 4.30 nie śpię . Mały tak się obudził i marudził trochę więc poszłam sobie na 7.00 do kościoła. Obiad mam już w sumie zrobiony. Mąż z Mają śpi, Wika zbiera kaskę do puszki WOSP, a Natusia w kościele.

W tamtym roku m. był w studio WOŚP, widziałam ich w telewizji:-D ale w tym roku nie jedzie, bo jutro z Wiką na kontrolę palca.
Ja walczę z laktacją. W nocy sciągnęłam 70ml z jednej piersi, ale teraz bida:no:

A teraz zmiana tematu. Kiedy chrzcicie swoje maluchy? Ja pewnie w swoje imieniny 5-go lutego, ale czekam dziś na tel. od kolegi, który ma mi ochrzcic Mikołaja - jest na ostatnim roku w seminarium.

Dam znac jak kropelki działają za kilka dni- wtedy będzie jakiś tam efekt...

Wczoraj mały po kąpieli o 20 zamiast spać , siedział z nami do 23.30 , ja już ledwo na oczy widziałam,a ten wybudzony i tylko machał rękoma:eek: Potem w nocy pobudka co 3,5 godz. W dzień też mało śpi ostatnio...chyba kończy się etap spokoju;-)

Super, że już wszystkie rozpakowane!!!:-D

Cześć dziewczynki:-)
Za mną w miarę przespana w końcu noc..Marta cycała o 20.00, potem o 23.00, o 3.30 i koło 7.00:-)..bo poprzednie nocki masakryczne, pobudki co godzinę lub dwie:-(..
Miłęj niedzieli życzę wszystkim;-)
Acha jeszcze pytanko jak odróżnić skazę białkową od ciemieniuchy? Aniela ma na brwiach taką chropowatą skórkę i troszkę się łuszczy. Nigdzie więcej. Innych objawów skazy - biegunki i nie przybierania na wadze - nie ma.
Rojku, moja Marta miała na brwiach ciemieniuchę - tak jak piszesz, chropowata skórka, łuszcząca się i..koloru żółtego..ja jej to zwalczyłam bepantenem (wyczytałam na necie taki sposób) i pomogło:-)
Prze-gigantka z tej naszej Izi. Gość ją szył, a ona za telefon :szok: :-D
Ale dobrze, że już po. Mamy komplet! :D Zamykam listę. Kto się nie zgłosił, niech pisze na PW :)
Super!!!Jeszcze raz gratuluję wszystkim Nam dzielności i wytrwałości i życzę dużo sił i zdrowia:-):-)
Izi to twoje czekanie zostało wynagrodzone mega szybkim porodem. Wiesz że dostaniesz bodziaki z serduchem od Owsiaka?

A teraz zmiana tematu. Kiedy chrzcicie swoje maluchy? Ja pewnie w swoje imieniny 5-go lutego, ale czekam dziś na tel. od kolegi, który ma mi ochrzcic Mikołaja - jest na ostatnim roku w seminarium.
No, właśnie to samo pomyślałam..ciekawa jestem, czy dostanie dla Nadii tego bodziaka;-)
A chrzciny - my mamy zamiar pod koniec lutego lub na początku marca chrzcić..

agapa o własnie zaraz jej dam znac, tez slyszalam o tym bodziaku w telewizji:):)
a swoją drogą moja siostra ma dziś urodziny tak jak malutka naszej Izi będzie miała:)
Mła ja tak samo stwierdziłam, dzwonila do mnie , nie zdarzylam odebrac, wiec szybko za tel, bo podejrzewalam ze chodzi o porod:) dzwonie rozmawiamy, i tylko słysze raz ała ała... normalnie wiem ze to nie smieszne ale myslalam ze sie poleje ze smiechu z niej,

aaa juz dopisuje info o malej:)

hej babeczki!

Super ze juz wszystkie jesteśmy w komplecie rozpakowane :D

U nas dzisiaj noc maskara, ale przez starsze dziecko...mlodsze spi dzielnie nawet po 4-5 godzin, więc nocki sa OK całe szczęście...odpukać ;D

My bedziemy równiez chrzcić koniec lutego, początek marca, ale jeszcze muszę śie wybrać na rozmowe z księdzem na ten temat, więc jeszcze dokładnie nie mam określonej daty .

Rzeczywiście Izi zaszalała z tym telefonem do asko w trakcie haftowania...nieźle, dziewczyna czuła się w obowiązku szybko nas poinformowac :D DZIĘKI!
Życze udanej, spokojnej niedzieli :)

Dobry motyw z tym bodziakiem :)
My będziemy Chrzcić pewnie w 3 niedzielę lutego. Zawsze u mnie w parafii są a 3 niedz chrzty.
Ok póki czas lecę ogarnąć pokój, bo między 2-3 mają wpaść znajomi na chwilę oblukać Nasze Potomstwo :)

reklama
witajcie,

Izi, szalona kobieto, zasługujesz na medal :) super, że już wszystkie się rozpakowałyśmy :tak:

przez 2 ostatnie noce Kubin daje mi popalić, co 1,5 godziny chce jeść! najada się, a później przez pół godziny odbijamy i usypiam go, więc zostawała mi godzina spania. jestem totalnie wykończona. nie wiem, czy mały wchodzi w jakiś skok rozwojowy, czy przez to ciągłe zmęczenie i niewyspanie mój pokarm się zrobił mniej kaloryczy (?), mam nadzieję, że szybko dojdziemy z tym do ładu.

my będziemy chrzcili małego 4 lutego, jutro jeszcze trzeba dograć z księdzem wszystkie szczegóły i załatwić formalności.

Do góry