reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

pyszczek28 najwazniejsze że daje odpowiedni skutek, a ja juz sie przekonalam ze kto jak kto z grudniownych mam ale ty jestes bardzo uwaznym obserwatorem swojego dziecka wiec jestem pewna ze wiesz co robisz, pytalam z ciekawosci... mi widzisz przy mlodym nikt nie powiedzial i robilam blad, hehe dobrze ze masz pomoc ze strony brata w tych sprawach:)

reklama
U nas od wczoraj mały niespokojny, w nocy mało spał, w dzień też- brzuszek go męczy. Od dziś podaję sab simplex, mam nadzieję, że mu pomoże...zmęczenie wychodzi mi , obym tylko przez to osłabienie nie złapała jakiegoś przeziębienia.
W nocy jest mi albo zimno, albo gorąco tak, że wstaję cała mokra- gdzieś mi tu mignęło, że to hormony tak?

Dziękuję za zaproszenie na zamknięty...jak znajdę więcej czasu to odezwę się tam;-)

asko tak mi się wydaje że lepiej mu jest po tych specyfikach. Ja bardzo dużo pytam brata bo on w Polsce zajmował się dożywianiem pozajelitowym wcześniaków a teraz poza Polską pracuje jako farmaceuta kliniczny również z wcześniakami jak i niemowlętami. Wiedze ma napewno sporą więc nie mam powodów żeby mu nie wierzyć:)

witajcie ja dziś ledwo żyję, Mały dał mi popalić w nocy a i w dzień nie było lepiej, do tego wciąż gorączka 38stopni i to cholerne zapalenie/zastoje piersi!! czuje się jakby mnie walec rozjechał... no i mamy problem bo Mały nie umie jeść z butelki (TT), wczoraj w nocy opróżnił obie piersi i nadal się domagał więc podgrzałam mu odciągnięte mleko ale jedzenie mu nie wychodzi, łapie smoczek łapczywie, ulewa mu się od razu i krztusi się... jakieś rady? a może zmienić butelkę ? tylko na jaką ??

inka mój malutki też się krztusił pijąc z butli ale już jest dobrze mi się wydaję że potrzeba czasu żeby mały się przyzwyczaił do butli. Jak rozmawiałam z kolesiem który był u nas na wizycie to powiedział że to normalne że takie maluszki na początku się krztuszą ale to minie i w sumie miał racje bo u mnie nawet jak Maciuś się zakrztusi to coraz lepiej sobie sam radzi i nie ma takich akcji jak na początku że nawet sinieje.

Dzisiaj pół dnia poza domem najpierw zakupy samochodem, potem na spacer z wózkiem i zleciało pół dnia a teraz Maciuś nie chce spać Babcia go bawi a ja z M idę do sklepiku bo mu się piwa chce tzn. grzańca bo chory a leków nie chce brać.

Moja mała zakrztusza się na każdej sesji butelkowej (dokarmiam). Je tak łapczywie, jakby wróciła ze żniw ;p Przyzwyczaiłam się już i po prostu jestem czujna. Robię to, co kazali w szpitalu - małą pod pachy i do góry, i za chwilę płasko "przerzucam" przez ramię (jak naleśnik - tak określiła to położna). Po drodze mała już łapie oddech, ale jeszcze poklepuję plecki i odpowietrzam.

Używamy butelek Aventu dla najmłodszych. Czytałam, że wyeliminowanie problemu jest możliwe dzięki zamianie smoczka na twardszy i wymagający więcej wysiłku, lub na smoczek z mniejszą dziurką.
My nic nie zmieniamy, bo łapczywość Emilki podobnie przejawia się gdy jest na cycu, a tego przecież nie zmienię ;) Doszłam do wniosku, że ten typ tak ma i po prostu czuwam :)

To jaaa:):) 2w1..
ale wysprzatalam cala chate odkurzaczem, na mokro lazienka na blysk i kuchnia i padam....

Teraz siedze i od 20.30 mam lekkie skurcze,ale ile maja trwac i co jaki czas zeby jechac??
Pytam bo pierwszy zaczał mi sie od czopa z krwia i skurczy nie bylo...

Mam pytanie- jaki rytm dnia mają wasze maleństwa? chodzi mi o to ile śpią od której do której?
Moje dziecko zasypia ok 21-22 i budzi się w nocy o 1-2 potem co 3 godziny czyli o 3-4 i ok 6-7 i potem czasem zaśnie dalej na ok 2 godziny a czasem nie. Od 9 do 12-13 nie śpi wogle potem zasypia na ok 3 godziny, zje i tu znowu czasem zaśnie ponownie na ok 2-3h. Potem od ok 18 potrafi nie spać do 22. O 19 mamy kąpiel i po kąpieli ona leży w łóżeczku i stęka z 2 godziny i tu właśnie nie wiem czy stęka ze zmęczenia bo nie może zasnąć czy jej się nie chce spać.

reklama
Izi, u mnie skurcze zaczęły się koło 21-22 - bóle miesiączkowe, nasilające się nieregularnie, ale często. Miałam je co 2 do 5 minut. Wzięłam ciepłą kąpiel i nie pomogło. Na IP byłam koło 00:30 i KTG coś tam wykazało, ale bez szaleństw. Na badaniu ok. godz. 1 miałam 1,5 palca rozwarcia.
Ale przy drugim dziecku podobno idzie szybciej, więc uważaj :)

Trzymam kciuki, Kochana :* :)

Do góry