reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

U nas jest taki problem ze my jestesmy sami z Mlodym i nie wiem czy juz dzwonic po Tesciow czy nie,bo maja 40km...
A jak to bedzie falszywy alarm;/to bezsensu:(
Na razie mnie tylko tak kluje i jest do wytrzymania...ale to roznie ehh oby sie rozkrecilo:)

reklama
Asienka Moj synek tez ma kolki, meczymy sie potwornie juz dwa tygodnie co noc:( Podaję mu krople biogaja raz dziennie, espumisan 3razy dziennie ale szczerze roznica nie jest wielka, dalej Alanka boli. Kladziemy go tez na brzuszku, masujemy brzuszek, grzejemy suszarka-pomaga ale tylko na momęt. Czesto placze nawet kilka godzin:-( I w nocy to sie zazwyczaj dzieje-rano przechodzi i dziecko idzie spac...Kupilam tez rurki Windi, ale jeszcze nie dawalismy mu. Czy ktoras z was je stosowala?

Milva daj znac jak te Twoje krople.

Izi Trzymam kciuki zeby te skurcze zesłały na ciebie poród :)

Mam pytanie- jaki rytm dnia mają wasze maleństwa? chodzi mi o to ile śpią od której do której?
Moje dziecko zasypia ok 21-22 i budzi się w nocy o 1-2 potem co 3 godziny czyli o 3-4 i ok 6-7 i potem czasem zaśnie dalej na ok 2 godziny a czasem nie. Od 9 do 12-13 nie śpi wogle potem zasypia na ok 3 godziny, zje i tu znowu czasem zaśnie ponownie na ok 2-3h. Potem od ok 18 potrafi nie spać do 22. O 19 mamy kąpiel i po kąpieli ona leży w łóżeczku i stęka z 2 godziny i tu właśnie nie wiem czy stęka ze zmęczenia bo nie może zasnąć czy jej się nie chce spać.

u nas o 19 kąpiel i o 20-20.30 zasypiamy, wstasjemy koło dwunastej i jemy, potem kolejna pobudka koło 3 (czasami mały łaskawie ją odpuszcza ;D) , potem 5 i wstajemy koło 9 ;) rano Młody długo nie chce spać jesli zasypia to tak na 3o min ale to i tak żadko, potem od 13 do 17 idzie w kimono i od 17 do 19 bawimy się żeby wytrwać do kapieli :) ale są takie dni, że Miki nie śpi w dzień w ogóle. zasypia na góra godzinę i mamy takie "skoki"

my siedzimy u Teściów więc internet z doskoku :) w następnym tygodniu będzie nam leciał 6 tydzień,a co za tym idzie..koniec połogu zbliża się dużymi krokami :D
Walczę z krostkami u Mikiego, nie jem nic z mlekiem i chyba wychodzi mu to na zdrowie, aczoraj rzucał się przez sen, ale dzisiaj zasnął ładnie. Buzia lepsza smaruje kremem i oliwką ciemieniuche na brwiach, ale ca pleckach, kolankach i rączkach krostki sa dalej :(
No i moje kochane ciotki musimy się Wam pochwalić- umiemy się już śmiać :-) wieczorami są takie popisy, że aż rodzice napatrzeć sie nie mogą :)

agapa i slusznie!!! walcz i pij mega duzo plynow i pomagaj sobie laktatorem!!!
ja tez walczylam i sie udalo,no a przy tym jaka wygoda:)
Ja piję bardzo dużo. Laktatora już nie używałam, bo myślałam że jak Miki tak ładnie przybrał na wadze to ilość pokarmu już się ustabilizowała, ale widzę że muszę dalej walczyć. Dziś przepłakałam cały dzień:-:)-:)-( PO ok. 2godz. ściągnęłam z cyca niecały 1 ml:wściekła/y: Teraz wieczorem po ponad 2 godz. ściągnęłam 30ml. To jest poprostu śmieszne.

To jaaa:):) 2w1..
ale wysprzatalam cala chate odkurzaczem, na mokro lazienka na blysk i kuchnia i padam....

Teraz siedze i od 20.30 mam lekkie skurcze,ale ile maja trwac i co jaki czas zeby jechac??
Pytam bo pierwszy zaczał mi sie od czopa z krwia i skurczy nie bylo...
Powiem ci jako doświadczona mama. Musisz polegać na swojej intuicji. Ja teraz przy 4 porodzie nie wiedziałam kiedy jechać. Uwierz mi że za każdym razem jest inaczej. Przepraszam że nie mogę pomóc. I czekam na info z porodówki:-)

izi ja również trzymam kciuki aby się rozszalało u ciebie &&&&& i szybko jak coś poszło:tak:
agapa jak twoja walka z pokarmem u mnie zaczyna się susz dziś podałam na noc małemu butlę wypił jakieś 70ml i z cyca coś pociągnął i śpi choć miał problemy z zaśnieńciem, a ja pije i sikam dziś i cycki miękkie nie wiem już co robić bo mnie znowu coś bierze chorba gardło boli to napewno laktacji nie pomaga:no::no::no: tak chciałabym jeszcze pokarmić :wściekła/y:

U nasz szpital na peryferiach zamówiłam dziś dla Zu wizytę lekarską bo mieliśmy mega problem gorączkowała 39,7 i nie mogłam zbić gorączki nawet okłady i syropy i znowu mamy infekcję wirusową :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ale zdecydowałam że KONIEC TEGO i Zu jedzie na 2 tyg do babci wykuroważ się i zmienić otoczenie bo my tak tu wszyscy zdychamy że trzeba odseparować ją ....

agapa ja rowniez nie umiem pomoc z laktacja:( pewnie czasem tak jest..poprostu i nie da sie tego wytlumaczyc.
co do porodu to z jednej strony bym juz jechala a z drugiej jeszcze poczekam:):)

Milej nocy jak co:)

Nie było mnie wczoraj, bo mnie wessało poszukiwanie wózka :) W końcu znalazłam taki, który mi w miarę odpowiada :) Jeszcze muszę poczytać temacik odnośnie wózków tutaj na forum, może jeszcze mi się coś nasunie.

Lysa_d
czemu zmieniasz butelki? Nie lubi jeść z TT? Moja na początku nie umiała pić z TT, ale teraz wole TT niż Avent. Poza tym jeszcze mam butelki Brown’s i Lovi „Aktywne ssanie” i ich używam na zmianę z TT najczęściej, Avent najmniej lubimy, bo strasznie z niej leci szybko. Jeszcze dla dzieci karmionych w sposób mieszany Medela ma dobre, ale drogie butelki - jedną taką z dłuuugim smoczkiem, a drugą Calma.

Papayka ja też miałam jednego hemoroida i wchłonął się sam.

Co do wyrastania z ciuszków to na moją już 62 są w sam raz :)

Serge ja jakos inaczej wklejam zdjęcia – dodaje je do mojej galerii w profilu i one wtedy swojego URL dostają i ten adresik wklejam.

Acha jeszcze pytanko jak odróżnić skazę białkową od ciemieniuchy? Aniela ma na brwiach taką chropowatą skórkę i troszkę się łuszczy. Nigdzie więcej. Innych objawów skazy - biegunki i nie przybierania na wadze - nie ma.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Gosia mój teraz na noc wypił z butelki 50ml mojego odciągniętego z całego dnia i 70ml sztucznego:wściekła/y:
Piję dużo wody, zaparzam sobie po 1 torebce anyżu i kopru włoskiego i piję karmi. W poniedziałek dojdzie do tego zestawu jeszcze herbatka dla karmiących Bocianka, no i laktator też poszedł w ruch. Zobaczymy co z tego będzie, ale ja się nie poddam tak łatwo i ty też się nie poddawaj, razem będzie nam raźniej.

Inka polecam butelkę medela calma - dziecko musi ssać z niej jak z piersi. Dlatego właśnie mój mały nie chciał jej ssać;) bo nie przyzwyczajony do piersi ale jeśli Twoje maleństwo je pierś to ta butelka bedzie świetnym rozwiązaiem

reklama
Do góry