reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Izi ona mi się w rozku obsuwała, to raz a dwa że ciezko jej bylo tą szyjką dobrze się wygiąć w nim a wystarczylo ja polozyc na rozku lub calkowicie go odstawic polozyc ja na kolanach i podlozyc moją rękę pod glowkę a potem przycisnac do piersi samą glowke a nie cale cialko... no i mała od razu lepiej się łapnęła i już nie wypuszcza tak cycka jak wczesniej tylko ladnie pije.
a poza tym powiedziała mi jak dbac o dziewczynkę itp itd, no i potwierdziła info o mrożeniu pokarmu w pojemniczkach... na mocz, tylko tych jałowych koniecznie i nie trzeba ich wygotowywać ani wyparzac, mozna od razu mleko wlewac i zamrazac, a koszt duzoooooo mniejszy niz jakiekolwiek pojemniczki na mleko.

Hej dziewczynki, fotki dałam a resztę bym chciała na zamknięty wrzucić ale nie wiem jak. Jak będzie więcej czasu to spróbuję. Dziś z córcią 2 godz w mieście spędziłyśmy, taki czas dla nas. Mały dopiero teraz zasnął, od rana nie spał albo ściemniał, że śpi u babci na rękach

Asko Kochana podziel się wiadomościami, jak pielęgnować dziewczynkę? Wszystko teraz chłonę i każda rada może się przydać :* Prrrrroszę :*

Dorotar trzeba założyć nowy wątek na zamkniętym i tam wklejać zdjęcia, tak samo, jak reszta Dziewczyn :tak: Tylko to trochę skomplikowane, bo trzeba najpierw wgrać fotkę na serwer zewnętrzny, np. www.imageshack.us następnie skopiować adres zdjęcia z przeglądarki i wkleić go jako link :tak:

Asko_ ja też nie karmię w rożku, bo to kłopotliwe. Poza tym ogranicza kontakt "brzuch do brzucha", no i opóźnia reakcję w razie zakrztuszenia.
Wyciągnęłam też podkład kokosowy, bo okazał się niepraktyczny - dziecko tonęło w rożku.

Hej Kochane!
Dorwałam necik...pewnie na moment...
Jeśli chodzi o pielęgnacje dziewczynek...moja położna poradziła żebym podczas kąpieli rozchylała małej wargi sromowe i chlapiąc tam delikatnie wodą wypłukiwała "zanieczyszczenia".
Nie radziła wycierać tam "chusteczkami"
Muszę zmykać
Buziak

Cześć kochane mamuśki:-)
Dziękuję wszystkim za gratulacje.
Urodziłam w Sylwestra, malutki nie chciał czekac do Nowego Roku! Wczesniej bardzo chciałam żeby urodził się w styczniu, ale teraz wiem, że jednego Sylwestra w życiu napewno nie zapomnę!!!
Po urodzeniu dopadła mnie taka depresja że byłam w szoku że w takiej chwili można się tak czuć, nikomu tego nie życzę...Sam poród to ogólnie jakaś masakra, opowiem Wam w wolnej chwili w odpowiednim wątku. Gratuluję wszystkim mamom:-)

Mła no niby ten kokos wygodny jak ktos nie umie trzymac dzidzi, ale jesli chodzi o karmienie to porazka naprawde małe pole manewru dla dzidzi, obie się męczylysmy, a teraz fakt nie skrocilo sie zbytnio karmienie ale mniej nerwów itp:)
sergii rady poloznej dotyczyly glownie pielęgnacji miejsc pomiedzy wargami sromowymi, ona mi doradzila waciki, watę zmoczoną wodą i delikatne rozchylanie warg i wycieranie tyle ile sie da, nic na siłę, chodzi glownie o pozbycie sie z tych miejsc mazi płodowej, a dupcie wycieramy oczywiscie od srodka do zewnatrz, zeby nie brudzic reszty. poza tym pytalam o przemywanie oczek, to tez waciki z wodą od zewnatrz tym razem oka do wewnatrz,
a moze chcesz cos konkretnie wiedziec, jesli bede mogla to pomogę, u ns np. małym problemem jest pepowina.. bo jest mega gruba i do tego tak polozne zostawily koncowke zaschnieta ze podraznila jeden boczek pepuszka i ma stan zapalny musimy smarowac neomecyna, a do przemywania uzywamy pol na pol wody ze spirytusem, ale polozna mowi ze moze dlugo zasychac z powodu swojej grubosci.

reklama
Asko espumisan daje dawkę zalecana (tą mniejszą) i rozdzielam na 3 dawki, z herbatką też nie przesadzam- wypija jej 40-60 ml na dobę a czasem nawet i nie to. Doradził mi to mój brat który zajmuje się żywieniem dzieci „służbowo” w szpitalu.

Do góry