reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

ASIEŃKA trzymam kciuki by z małym było wszystko w porządku.
Przeczytałam co nadrukowałyście a ale nie mam weny co napisać. Jestem tylko załamana co mam jeść przez tą skazę, bo tak naprawdę białko i nabiał jest w bardzo wielu produktach.

reklama
Powodzenia na porodówce dziewczyny!!!

Dziś mały pół nocy przespał ze mną na poduszce, kręcił się w łóżeczku strasznie. W dzień śpi coraz mniej , albo przysypia tylko na chwilę...jak teraz -niby śpi, ale co 10 minut sie wybudza ... jestem zmęczona, a w dzień nie ma kiedy się położyć .
W końcu wczoraj wstawili nam drzwi do sypialni. W przyszłym tyg maja dojechac meble do kuchni a mi kompletnie brak sił i chęci na to wszystko ehhh
Pada dziś u nas potwornie:no:

witajcie!! :)

u nas od 2 dni walka, tzn mały sobie pochrzanił dzień z nocą i nie dajemy mu spać od 16 do ok 21, dziś w nocy spał CUDOWNIE, pobudki były tylko na karmienie o 12, 3 i o 6.30. Później dostał jeść o 9 i śpi jak aniołek.

Asienka, trzymam MOCNO kciuki za Was, jak będzie trzeba, to odwiedzajcie najlepszych lekarzy, a Ty myśl pozytywnie i wierz, że wszystko będzie dobrze!!!

27012701, powodzenia :)

ja wczoraj dostałam okres.. eh, a cieszyłam się, że już nic prawie ze mnie nie leci. cieszy mnie to, że jest niemal bezboleśnie, bo miesiączki przed ciążą bardzo mnie bolały, wręcz jak bóle porodowe, a teraz jest naprawdę lajtowo.

my dziś nie jedziemy niestety na spacer, okropnie wieje i leje deszcz :(

a co do blizny po nacięciu, to położna poleciła mi roztwór nadmanganianu potasu (Kalium Hypermanganicum), od wczoraj przemywam i ranka już niemal zagojona! podobno po porodach właśnie tego używa się w szpitalach na źle gojące się rany.

Cześć Kochane

Ja dzisiaj bardziej pozytywnie nastawiona do swiata mimo ze pogoda u nas paskudna i ze ze spaceru nici, też z utęsknieniem czekam na wiosne

Wczoraj bylismy z malutka u lekarza pedriatry-neonatologa- bardzo jestem zadowolona z tej wizyty, trwala prawie godzine, pani obejrzala malutka, jej uszka gardlo zwazyla obejrzala brzuszek, dostalam skierowanie na usg brzuszka zeby zobaczyc co tam bo jest twardy i mala ewidentnie sie meczy z gazami i kolka tez jej dokucza i czy czasem nie ma refluksu ale pani diktor raczej to wyklucza bo mala ładnie przybiera na wadze, kazala tez kupic krople na kolki te niemieckie co u nas w Polsce nie ma w aptece, podobno wiekszosci dzieciom pomagaja-juz je zamowilam, dodatkowo dala recepte na lek homeopatyczny lekko uspokajający i wyciszający maluszka- bo moja ostratnio cale dni nie spi, nie idzie jej ululac i płacze- dalismy ten czopek wczoraj wieczorem i mala zasnela w 10 minut a zwykle uspanie jej zajmuje 1,5 godziny i tak sie budzi co godzine a dzisiaj spala 5 godzin i sama ja wybudzilam zeby ja nakarmic-jestem happy bo malutka troche odpoczela bo wczesniej widac bylo ze chce sie jej spac a nie moze usnąć, pogadalam tez o szczepieniach i pani mnie tylko utwierdzila w przekonaniu ze dobrze robie wybierajac te 5w1 a dodatkowo pneumokoki tylko ze pneumokoki bede szczepic od 6 m-ca zycia w 3 dawkach a nie w 4 dawkach od 6 tygodnia zycia-dzieki Klariss ze podpowiedz co do tego jak Ty synka starszego szczepiłas

2701...-trzymam kciuki
Asienka-z malym bedzie wszystko dobrze, nie martw sie, czasem jednak warto znalezc specjaliste i zobaczyc czy wszystko ok

Cześć dziewczyny.
Rzadko tu zaglądam, bo trochę wykończona jestem. Ciągnę nadal na antybiotyku, który mnie osłabia, w dodadtku kaszel nie ustępujeia. Na szczescie mała coraz dłużej spi w nocy. wczoraj od 22 do 4tej. Dostałam skierowanie do płucnego bo internistka podejrzewa astmę poinfekcyjną. Na szczęście mała zdrowa. Płacze z coraz większym impetem i zawsze oznacza to pragnienie mlesia.:-)
trzymam kciuki za rodzące...
xxasienkaxx- nie martw się na razie. trzymam kciuki zeby wszystko było ok. po porodzie nie robili dziecku usg przezcięmiączkowego?

Ostatnia edycja:
a nam wyskoczyły nowe krostki- tym razem koło kolan i na rączkach :( dzwoniłam do taty i dowiedziałam się, że i on i mój przyrodni brat przechodzili skazę :-( heh... ale Młody nie marudzi jakoś bardziej niż zwykle więc mam anzieję, że jeszcze go nie swędzi...

Asieńka! nawet nie możesz tak myśleć! NAPEWNO!!!wszystko będzie dobrze! Michaszek jest ślicznym, grzecznym i cudownym chłopcem i nie ma szans żeby było inaczej!

izi: moja tesciowa uparcie twierdzi, że na jęczmień pomaga.... czarna nitka zawiązana na serdecznym palcu :-D:-D:-D

Aga7602 a jak nazywaja sie te krople na kolkę? Bo moj maluszek tez cierpi z jej powodu, podaję mu kropelki BioGaja i dodatkowo espumisan tez w kroplach, wczoraj kupilam dodatkowo rurki Windi, ale jeszcze nie uzywalismy, natomiast kropelki nawet troche pomagają.Jak juz nabędziesz te niemieckie, podziel sie z nami jakie dają efekty.

xxxasienkaxxx Bedzie dobrze, musi być!!! trzymam kciuki za Twojego synka.

Hej :)

Fabianek spi, Mariczka lobuzuje sie mam chwilkę zeby zaglądnąć do was :)

Agapa u nas tez problem ze spacerkami, bo tez musimy wychodzic razem z Mariczka a ona nie chce w wozku siedziec a jak chodzi to ciagle mi gdzies ucieka wiec ciezko. Niedlugo pojedziemy na pare dni na wies do rodziców P wiec tam sie mala wybiega i Fabianek dotleni :)

Inka u mnie położna w domkui była tylko raz. U Mariki tez. Powiedziala ze widzi ze dzieci zadbane i nie ma po co przychodzic. Ale zostawila mi swoj nr telefonu i powiedziala ze gdyby mnie cos nie pokoilo to zebym zadzwonila a ona przyjdzie :)

Rojku mam fabian przez 2 tygodnie przybral prawie kilogram, dokladnie 980 g wiec tez bardzo duzo. Ale narazie sie tykm jakos bardzo nie przejmuje. Lekarz tez nic nie powiedzial na ten przyrost wagi wiec chyba ok tym bardziej ze karmimy sie tylko piersia.

Izi ponoc drugi porod latwiejszy, co jest nie prawda niestety. Wiec ja juz nie wierze w to "ponoc" Ale mocno trzymam kciuki za Twoje rozpakowanie kochana :*

Asienka trzymam mocno kciuki zeby wszystko bylo ok z malutkim :*

2701 kciuki mocno zacisniete oczywiscie:)

Gosia stron troche mniej bo i czasu mniej, mamy ktore urodzily po raz drugi nie maja czasu poprostu a mamy ktore urodzily pierwszego bhejbika jeszcze wszystkiego sie ucza wiec tez mniej zagladaja :)

My juz jako tako zorganizowani jestesmy. Ale wiadomo ze Fabian sam sobie wybiera pory posilkow i najczesciej jest glodny wtedy kiedy ja robie cos przy Marice, i wtedy najzwyczajniej w swiecie nie wiem co mam zrobic bo nie chce zeby Marika odczula ze Fabian jest wazniejszy wiec staram sie no karmic malego a druga reka karmic ja albo chociazby sie z nia bawic klockami czy czytac bajki. Narazie nam to wychodzi i chyba skutkuje bo jakos duzej zazdrosci nie widze. Czasami tylko nie podoba jej sie jak go karmie i zabiera mu cyca z buzi..

Kota jestes pewna ze to okres?? U Ciebie jeszcze polog trwa wiec raczej to nadal odchody pologowe.

oho Fabian juz domaga sie cyca wiec uciekam

dzień dobry!
U nas po nocce z pupcią troszkę lepiej.zastosowałam rumianem i sudocrem i tego sie trzymam
izi- dzieki za rade, na razie odstawiłam bepanten i linomag, chociaz do tej pory ten bepanten pieknie sie sprawdzał
viollet-dobrze jest dowiedziec się od doświadzonej mamy co ma się dalej robić.moja mała tez ładnie przybiera na wadze i tak jak u ciebie, pierwsze ciuszki juz odeszły w niepamięć.
milva-widze, że echa remontu ciagle pobrzmiewaja...u nas tez zastopowalismy z paracami, glównie przez brak środków.M.dzielnie wwalczy z meblami w kuchni,Pryznam ,że zaczyna to wszystko nabierac wyglądu.Jak będzie skończone, na pewno wstawie fotki, bo winna mu jestem przeprosiny za brak wiary w jego umiejetności.
aga...-czy mogłabym prosic o podanie nazwy tego leku homeopatycznego na uspokojenie malca i tych niemieckich kropelek?musze sie zaopatrzeć w takie rzeczy, bo nic nie mam, potrzeby są, a wiedza w tym temacie raczej marna.

reklama
Violett, wydaje mi się, że to okres, już od kilku dni niemal śladowo plamiłam, a wczoraj zaczął mnie delikatnie pobolewać brzuch na @ i pojawiło się krwawienie, dziś czuję się jakbym po prostu miała miesiączkę. Sama nie wiem, ciężko powiedzieć, bo faktycznie to dość wcześnie.

Do góry