reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

reklama
do mnie dopiero dociera ze mój poród był z dużym zagrożeniem życia małego, i ciągnie się za nami to wszystko;( mały ma nadal żółtaczkę ;/
położna kazała mi jechać z nim do poradnii rozwoju noworodka bo przez niedotlenienie mogły zajść jakieś uszkodzenia mózgu a zauwazyla ze maly ma spieta czesc grzbietowa pleckow, kacik ust i policzek ucieka mu na prawo...strasznie sie boje ze okaze sie cos zlego jak pojade do tej poradnii:( chyba sie zalamie jesli sie okaze ze przez to ze tak dlugo czekali przy porodzie z vacum maly bedzie niedorozwiniety:( jestem zalamana;/

Asienka, bidulko. Niech się to wreszcie skończy :( Ale nie wyświetlaj sobie żadnych złych scenariuszy! Pamiętaj, że jesteś matką. To Ty masz wierzyć do końca, kochana! :*

2701, Izi, trzymam kciuki!

Czy ktoś wie, co się dzieję z Venus? Miała do mnie pisać, gdyby urodziła, a na forum jej nie widzę....

do mnie dopiero dociera ze mój poród był z dużym zagrożeniem życia małego, i ciągnie się za nami to wszystko;( mały ma nadal żółtaczkę ;/
położna kazała mi jechać z nim do poradnii rozwoju noworodka bo przez niedotlenienie mogły zajść jakieś uszkodzenia mózgu a zauwazyla ze maly ma spieta czesc grzbietowa pleckow, kacik ust i policzek ucieka mu na prawo...strasznie sie boje ze okaze sie cos zlego jak pojade do tej poradnii:( chyba sie zalamie jesli sie okaze ze przez to ze tak dlugo czekali przy porodzie z vacum maly bedzie niedorozwiniety:( jestem zalamana;/
Kochana nie martw sie jak szybko cos wykryja to bedzie lepiej i od razu zaradza....Ale napewno bedzie dobrze...nie denerwuj sie!!!
Moj Patryk tez byl z porodu vacum i jest wszystko ok!!
Trzymam kciuki!

Szybciej, ale w sensie, że jak zaczyna się akcja porodowa od zwykłych skurczy do partych to trwa krócej.
mamcia chodzi mi o to ze niby przed czasem sie rodza dzieci z 2 ciazy:)
Asienka, bidulko. Niech się to wreszcie skończy :( Ale nie wyświetlaj sobie żadnych złych scenariuszy! Pamiętaj, że jesteś matką. To Ty masz wierzyć do końca, kochana! :*

2701, Izi, trzymam kciuki!

Czy ktoś wie, co się dzieję z Venus? Miała do mnie pisać, gdyby urodziła, a na forum jej nie widzę....

MŁA
dzieki:)::::)
a tez sie zastanawim co z venus bo dawno jej nie bylo czyzby urodzila??:)

Cześć dziewczyny nocną porą..
Ja w miarę na bieżąco staram się czytać, co się dzieje na BB, ale jakoś nie ma weny na pisanie..:zawstydzona/y:
U nas trwa walka z pieluchami Marysi( na siusiu woła kupka:-D), a Martusia co 1,5-2godziny wisi mi na cycu zarówno w dzień, jak i w nocy..mała smakoszka chyba się delektuje tym mlekiem, zamiast porządnie się najeść..:-( No i te brwi z ciemieniuchą, to u nas..raczej żadne uczulenie, tylko właśnie ciemieniucha (żółte łuski wyglądające jak strupy)..w przyszłym tygodniu, jak pójdę z małą na szczepienie, to dopytam porządnie, jak walczyć z tym..
Asieńka kochana, będzie dobrze, zobaczysz!!Trzymam mocno kciuki za Michasia!!!

Izi, 2701.. - trzymam kciuki kochane za Was!!!no i inne dziewczyny, które jeszcze w dwupaku:tak: aa, no i Izi, u mnie się nie sprawdziła ta teoria, że drugie szybciej, bo Marta też po terminie;-)..
Kota- a może spróbuj korę dębu (kupuje się to w aptece i robi okłady na ranę, ja to stosowałam przy Marysi)..
Rojku, Ty się ciesz, że przybiera Anielka!!Gorzej, jakby waga stała w miejscu..moja Martula też ładnie przybrała, bo wczoraj, jak ją ważyliśmy, miała 4730g, a ze szpitala wychodziła z wagą 3370g..;-)
I już nie pamiętam, co miałam jeszcze napisać..spokojnej nocy, mamuśki:-)

maxwell ja zaczynam w to nie wierzyc hehehhee...
ale ja ci zazdroszcze ze Marysia wola chociaz eee moj wola ale jak zrobi w pieluche:)
a na nocnik mowi ze jest bubba,czyli zimny i nie chce siadac:(
ale na wszystko przyjdzie czas...

Dobra spadam spac,kapiel wzieta... aaaa jeszcze na dodatek jeczmien mi na oku wychodzi:(

DOBRANOC!!!!

Babeczki ja równiez Was czytam, codziennie, ale rąk mi brakuje do pisania...z dwójka to juz naprawde jest co robic :D

Teraz nocną porą mam troszke czasu i wyjatkowo nie padłam jeszcze o tym czasie na twarz, wiec przyrzekłam sobie, ze sie do Was odezwę. U nas OK, Mlody pije sprawnie i przybiera na wadze, lekkie problemy z brzuszkiem, ale cale szczescie, póki co, to kolka to nie jest. Skaza sie tym razem tez nie pokazuje ( u Błażeja już w tym wieku była) ale pilnuje diety i mam nadzieję, ze nas to dziadostwo ominie.
Błażej brata przyjmuje z uśmiechem na twarzy i z troską , póki co zazdrości nie zauważyłam :) Ja fizycznie czuje sie calkiem OK, psychicznie juz tez w miarę, ale miałam kryzys...nerw mi sie włączał co chwila i wszystkim wokół sie dostawało, ale mam nadzieję, ze ten stan juz nie wróci i czekam z utęsknieniem na wiosnę ;-)

Wrzuciłam do grupy kilka fotek...chętnych zapraszam do obejrzenia :-)

Postaram sie częściej pisać, bo często o Was myślę i żal mi troche, ze nie do końca jestem na bieżąco, ale nie chcę żeby moje siedzenie na necie odbywało sie kosztem dzieci ...bo jak narazie nie mam zsynchronizowanych ich drzemek i pór posilków...jak beda te czynności wykonywac jednocześnie ( a taki mam pomysł na ich plan dnia) to wtedy i dla siebie bede miała więcej czasu, jak tez i na BB :-D

Serdecznie pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za ostatnie nierozpakowane mamuśki!

Ostatnia edycja:
Witam:-)

Przyszłam się pożegnać, bo pewnie nie będzie mnie kilka dni.;-) Za pół godzinki jadę na porodówkę i mam wielką nadzieję, że dzisiaj już będę miała swoją królewnę przy sobie.

Strasznie się denerwuje w nocy prawie nie spałam.:-(

izi- za Ciebie trzymam kciuki :-)

Trzymajcie się mamuśki.

pa:-)

2701... trzymamu kciuki abyś jak najszybciej tuliła już swoją księżniczkę &&&&

izi za ciebie też kciuki trzymamay&&&&& to fakt jak pisze maxuell drugie nie znaczy szybciej ja też się przeterminowałam!!!!
kota ja używałam po pierwszym porodzie tantum rosa i maść nie pamiętam nazwy ale napewno była to maść silikonowa którą używa się do blizn i żadnych przeciwskazań nie był spytaj w aptece była naprawdę rewelacyjna a miałam tam wtedy masakrę:angry: tym razem u mnie wygoiło się jak na PSIE:tak: w kilka dni śladu nie było
Rojku u mnie też z wagą Oskara podobnie a urodziłyśmy jakoś w tym samym czasie więc się nie streuj
asieńka nie stresuj się nie potrzebnie napewno wszystko okarze się ok trzymamykciuki&&&&&&&&&&&&&

maxuell klaris
mam to samo mało weny jakoś, zauważyłamże jak urodziłyśmy to już nie drukujemy tylu stron co kiedyś ....????

ja też spać nie mogędziś po wyniki mojej tomografi jadę boje się i snuje się po domu a mały przysypia , Zu pojechała z tatą do przedszkola ...:angry::angry::angry:

reklama
Dzień dobry
Ja tez mam nadzieje ze będę juz tu regularnie,No i do tego celu wykorzystuje chwile jak ta-Aleksy przy cycu więc w komórce mogę Was czytać!!
2701... Powodzenia!!!
Izi kolej na Ciebie :) coś ta Twoja corcia uparta
Klariss przy dwójce to musi być pełen "hard core" ale wierze ze Twój plan zadziała!!
Asienka poki co konsultuj Michasia u najlepszych lekarzy i musisz wierzyć ze nic poważnego się nie dzieje!!

Milego dnia Mamuski

Do góry