reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Hej :*

Widze ze nie tylko ja mam obawy ze moje dziecko ma skaze bialkowa, u nas niby poliki nie sa szorstkie ale twarzyczka cala w krosteczkach a do tego sluz w kupce. Mam jednak nadzieje ze to nie skaza bo nie wiem jak ja dam rade nie jedzac mlecznych produktow i nie pijac mleka.. 13 mamy wizte u lekarza wiec zobaczymy co nam powie. Niby takie krosteczki jakie ma Fabianek moga utrzymywac sie nawet 6 tygodni po porodzie i to wina hormonow ale ten sluz w kupce. Narazie staram sie nie jesc nabialu. Zobaczymy

Mirabelka - Tak jak pisze Izi zastap chusteczki woda, i uzywaj ciaglke tego samego kremu. Albo zasyp maka ziemniaczana.:)

2701 super wiesci. Mam nadzieje ze jutro juz bedziesz tulila swoje dzieciatko :)
Izi za Ciebie trzymam mocno kciuki zeby dzisiaj sie samo rozkrecilo :)

Podczytuje was troche ale teraz prszy dwojce maluchow nie jest latwo mi zajrzec i jeszcze w ten weekend zaczynaja mi sie egzaminy w szkole wiec wogole mam pelne rece roboty.
Wiec ciezko byc na bierzaco z wami, bo niby tyle mamusiek urodzilo a tutaj produkcja i tak spora :)

U nas nocka dzisiaj byla ciezka. O 1 Marika obudzila sie z mega placzem i krzykiem, nie mam pojecia co jej bylo i tak do 3. A jak o 3 mala padla to wstal Fabianek i tez nie chcial spac. Poszedl spac po 4 wiec ja juz padlam tez i wstalismy dopiero o 8.
Wogole moje dziecko jest niezlym zarlaczem i tylko by wisial na cycku. Od porodu urusl juz 4 cm a w ciagu dwoch tygodni przybral prawie kilogram. Ubranka ktore byly zakladane w szpitalu albo po przyjsciu do domku juz sa dawno schowane bo za male. Dziwie sie bo Marika tak szybko nam nie rosla.

reklama
witajcie po długiej przerwie :-D

czytałam Was na bieżąco ale jakoś nie miałam weny do pisania i czasu też, a do tego jak na złość net w domu nie działał!a z tel to mi się nie chciało...
ja miałam dziś pierwszą wizytę położnej i zapowiada się jeszcze tylko jedna!
w sumie odpowiedziała mi na moje pytania, obejrzała Aleksego i stwierdziła że jest dobrze.
mieliśmy się dziś werandować ale jak ubrałam Małego wpadł w histerię i jak tylko chciałam położyć go do wózka płakał biedny więc sobie odpuściłam i spróbuję jutro. pewnie się zezłościł, że tak grubo był ubrany bo po domku to praktycznie tylko ubieram go w pajacyka!

trzymam kciuki za nasze nierozpakowane :tak:
zmykam teraz czytać inne wątki bo zaległości trochę mam

Ja dziś werandowałam drugi raz przy otwartym balkonie w foteliku i też sie mała darła :eek: Jutro i tak musimy wyjsc do szpitala na kontrole peknietego obojczyka czy już jest ok

Kupinosia - pęknięty obojczyk???? Boże, co się stało???? :( Pewnie coś przegapiłam jak byłam w szpitalu :(

moja tz miala pekniet obojczyk al e nmi niekazali przychodzic na kontrole doszpitala,jak pojde na szczepeinie to lekarka go zobaczy

ja dziś znowu o sobie ale jestem po wizycie u laryngologa i udało się nawet tomografie zatok zrobić i nie jest dobrze zatkoi mega pozajmowane czyli stanty zapalneprzewlekłe ciągle są to wiem od rendgrnologa który wykonywał badanie jutro opis i umówię się znowu do lekarza z wynikiem aż boje się jutro jechać po opis aby nie było fatalnie:zawstydzona/y::no: sory że smucę ale naprawdę chore zartoki ti jakieś PRZEKLENSTWO naprawdę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Na szkole rodzenia mówili nam, że przy porodzie się to zdarza (ten obojczyk), ale nie jest niebezpieczne.

Mała dalej daje czadu i boję się, że przez to, że mam mniej czasu na odciąganie będę miała coraz mniej pokarmu. I jeszcze jedno mnie martwi - mała przybrała w 4t1d aż 1150g, a to bardzo dużo :(
Chyba muszę iść do pediatry po dokładne wskazania jak tą moją bestię karmić.

Inka, mój mały też się zawsze drze przy ubieraniu w kombinezoniki, ale jak już ruszę z wózkiem i zaczyna nim troszkę kołysać to od razu się uspokaja i w sekundę śpi.

dziewczyny, mam problem, bo miejsce po jednym szwie mi się ciężko goi, niestety jest na zgięciu skóry. chciałam dziś Rivanolem posmarować, ale na ulotce wyczytałam, że nie zaleca się go kobietom karmiącym piersiom i nie wiem co robić. co jeszcze oprócz Octeniseptu może mi pomóc do końca zagoić tą cholerną ranę?? :(

Kota, znam dwie płukanki, które działają odkażająco i przeciwzapalnie. Obie polecane przez gina i położne. Sama stosuję je na przemian - tantum rosa (roztwór - 10 saszetek ok. 40 zł) oraz napar z kory dębu (nie znam ceny, bo nie ja kupowałam).

Gosiaczku, na szczęście możesz już zacząć jako tako się leczyć, nie to, co w ciąży. Jak wiadomo co jest nie tak, to łatwiej sobie z tym poradzić. Trzymam kciuki za jakąś szybką i skuteczną kurację :*

reklama
Ja tez slyszalam,ze zdarza sie przy porodzie ze obojczyk moze sie uszkodzic,ale zrasta i jest dobrze...

My nadal w 2w1:( eehhhhh juz nie wiem co robic...Zaraz ide sie wygrzac do wanny:):)
A ponoc 2 dziecko szybciej przychodzi na swiat:)

Do góry