reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

kurcze u nas policzki też są szorstkie i na szyji sa potówki... sama nie wiem co mam o tym myśleć :( jak dobrze, że w następnym tygodniu mamy lekarza, przynajmniej sie dowiem czy to trądzik czy skaza... jak skaza do dziwne, bo ani mleka nie pije, ani jakiś probduktów...twarozek czasem, wiec nie wiem już sama :(

izu : ja kupiłam w aptece już gotowy fiolet, niemusiałam nic rozrabiać :)

reklama
GOSIA myślę, że Twoje nocne pocenia to jeszcze hormony, ja też się w nocy pocę jak mysz i strasznie mi gorąco.

Dziewczyny jak pisałam mam odstawić nabiał bo mały ma początki skazy białkowej i teraz to ja już sama nie wiem co mogę jeść. Doradźcie???!!!!!

dorotar ja tez musialam zrezygnowac z nabialu i jadlam szyneczki,sery zolte,ale malo,jaja..
nie jadlam wcale mleka,jogurtow,bialych cerow i wszystkiego mleko podobnego..
takze uwazaj co jesz i stopniowo wprowadzaj,jak juz dzidizi nic nie bedzie.

U mnie dziś na prośbę była położna, bo Kasię też wysypało czerwone krosteczki na buzce, ramionkach i troche na nóżkach, nasiliły sie. Podejrzewam że to przez DANIO bo jadłam po 3-4 dziennie. Kurcze, tak na szybkiego to był super posiłek jak dla mnie.
no Ci powiem ze calkiem mozliwe ze od danio...ja tez mialam zakaz jogurtow przy skazie u mLODEGO:(
dzień dobry!
dziekuję dziewczyny za podpowiedzi dotyczące szczepienia, jeśli cos wam się jeszcze przypomni to dalej jestem zainteresowana,My tez chyba będziemy brać ta szczepionkę 5 w 1 , chociaż niewiele wiemy.
Papayka-przestałam juz jakiś czas wybudzac malutką i duzo lepiej znosimy nocki.W szpitalu oczywiście kazali nam bezwzględnie budzic dzieciaczki,ale to powodowało pełne niezadowolenie i płacz.teraz czekamy aż mała da znać i też najpierw dajemy jednegio cyca, jak troszke się uspokoi to przebieramy i dopiero dalej karmimy.
Spacerki tez mamy na koncie ze 3 po 20 minut plus wizyta u lekarza.
od wczoraj mama ma na pupci czerwony odczyn,taka duża plama,smarujemy linomagiem i bepantenem ale coś nie znika.Co jeszcze możemy zrobić? proszę o podpowiedź.Może sudocrem?

PO PIERWSZE MOGA BYC CHUSTECZKI,ZASTAP JE CIEPLA WODA I PRZEMYWAJ PLATKAMI ,OSUSZ PUPKE..

PO DRUGIE NAJLEPIEJ UZYWAC JEDEN KREM DO PUPKI BO TERAZ NIE WIADOMO KTORY UCZULAC MOZE LINOMAG LUB BEPANTHEN???
ODSTAW TE DWA I ZASTOSUJ CIENKA WARSTWE SUDOKREMU..

hej dziewczyny

Jutro rano ruszam do boju. O 7.30 mam przyjść na IP i pewnie zaczną się wszystkie ceregiele. Mam obiecane, że do domu wyjdę z moją królewną, więc przynajmniej tym się pocieszam :-)

Dziewczyny mam być jutro na czczo ?? Jak myślicie??

JA BYM POSZLA NA CZCZO I WZIELA KANAPKI,PRZEKASKI W TORBE:) W RAZIE W:)::):))

A JA PO WIZYCIE...
1,5CM ROZWARCIA LECIUTKIE SKURCZE I NAPIECIA I MOGE URODZIC DZIS I JUTRO ALE TO ROZNIE;/;/
A JAK NIE TO 9-10 DO SZPITALA NA WYWOLANIE;(

KOTA ja też nie szalałam z nabiałem a mu pokazało się to cholerstwo.

MIRABELKA a ja sprawdzony i przetestowany i najlepszy kremik na odparzenia i zmiany na pupci to TERMIENTIOL. SUPER.

ANKUBATOR nie dajmy się zwariować, to że mojemu pokazła się skaza nie znaczy, że teraz każde dziecko mamusiek z bb będzie ją miało. Ale wiadomo jak coś niepokoji to trzeba to sprawdzić.

IZI sery żółte też chyba mają nabiał w sobie???

dorotar
maja troche(jasdlam malo czyli plasterk na sniadanie i kolacje)...ja wykluczylam wszystkie"biale"rzeczy i nie przesadzalam i probowalam...po zoltym mu nic nie bylo...takze trzeba probowac,a nie eliminowac wszystkiego..

izu kupujesz fiolet na spirytusie i takim dzialasz :) nie trzeba rozrabiac, maczasz paleczke do uszu i sparujesz te zywe czesci albo niezagojone
ja wczesniej tym 70% spirytusem przemywalam, zeby przeczyscic

Papaya ja mam problem z ropiejącym oczkiem :( Od 2 tygodni, przemywam solą fizjologiczna, masuję kanalik łzowy, pediatra dal nam krople do oka, stosuję juz 7 dni ale poprawa niewielka... jak nie przejdzie do poniedzialku to jedziemy do okulisty. Najprawdopodobniej kanalik łzowy bedzie do przetkania... Na razie czesto masujemy oczko bo duzo wyczytalam ze pomaga, no mam nadzieje, bo szkoda mi maluszka:-(Zabieg niby nie boli ale na pewno nie jest przyjemny.

Izu mi tez pępek odpadal tak jak ty piszesz, Na patyczek do ucha nawijalam gazik jalowy, maczalam w spirytusie i mocno wycieralam w srodku. Po kazdej zmianie pieluchy w dzien a na noc smarowalismy fioletem. Fiolet spirytusowy kup w aptece i niczym go nie rozcienczaj-namocz patyczek i posmaruj pępek- pare dni i bedziesz miala sliczny pępuszek

dorotar: chciałabym, żeby to byla prawda ;-) ale bąbel już od paru dni jest cały czerwony :( pisalam o tym już kiedyś ;p cały czas miałam nadzieję, że to potówki, ale coraz mniej się łudzę :-(uszka też ma takie "szorstkie" myślałam, że to przez oliatum w którym go kapię, ale po zamieneniu go na jonsona dalej sa takie...

jeszcz tylko jutro siedzimy w domu, a w piątek znowu uciekamy na wieś :) mam nadzieję, że pogoda będzie ładna, bo brakuje nam świeżego powietrza i spacerków... najgorsze jest to, że mamy tutaj dziwnych sąsiadów i strach wózek zostawić na dole:-(

reklama
AMKUBATOR właśnie czytam o skazie na bb z linka który dała KOTA i jestem coraz bardziej przerażona, wszystkim i swoją dietą a raczej resztkami które mogę jeść.
Skaza białkowa :((((
Po przeczytaniu kilku stron widzę, że pewne zachowania synka to też objawy skazy np. dziwne jęczenie przez sen, ulewanie, wymioty-zresztą poczytaj kochana sobie.

Do góry