reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Phelania- właśnie mój małżkupił mi tą maść i już po pierwszym smarowaniu jakby lepiej a te krosteczki umaluszka to ja też myślę że to potówki
Asko- bo mi zależało żeby urodzić jeszcze 20go grudnia :-D
Dziewczyny leżeć na płasko i sie nie ruszać do 22ej ;-):-) trzymam kciuki !

ŻYCZĘ WAM SZAMPAŃSKIEJ ZABAWYI WSZELKIEJ POMYŚLNOŚCI W 2012 ROKU !
Większość z nas do nawet Picolo sie nie napije :-D

reklama
Witajcie Kochane!

Bardzo Wam wszystkim dziękuję za kciuki, życzenia i miłe słowa na temat mojego Skarbu :) Oczywiście niezastąpiona MamaOskarka była na posterunku i jak zwykle dała z siebie wszystko podtrzymując mnie na duchu. Prawie jakbym miała własną dodatkową położną ;) Niestety nie poszło gładko. Może kiedyś o tym napiszę, ale na razie szkoda psuć sobie humoru ;) Dziękuję też za wszystkie smsy z gratulacjami. Sieci komórkowe wzbogaciły się dzięki Wam na koniec roku ;)

Emilk jest cudowna. I brak mi słów na opisanie uczuć, jakie w nas wywołuje :)

Od wczoraj jestem w domu, ale fizycznie nie jest najlepiej, dlatego potrzebuję czasu, żeby dojść do siebie i wrócić do Was. Postaram się też na czasie uzupełnić listę Maluszków i rozpakowanych.

Dziewczynki, życzę nam wszystkim, żeby ten Rok był dla nas tak wyjątkowy, jak żaden dotychczas! Myślę też o nierozpakowanych. Niech im pójdzie gładko na porodówkach w 2012! :* :)

Ostatnia edycja:
Wszystkim mamusią oraz ich rodziną życzę wszystkiego najlepszego żeby nadchodzący rok był lepszy od tego co mija i wiele wiele radości z pociech.

Dzisiaj z M i Maciusiem byliśmy na zakupach nasz Synek zachowywał się jak istny aniołek nawet nie zapłakał praktycznie całe zakupy przespał, heh ale nic dziwnego skoro w nocy urządził sobie czas zabawy od 3 do 6,30 i nie było mowy o spaniu. Mam nadzieję że dzisiaj prześpi ładnie nockę i jak uśnie po karmieniu po 24 obudzi się dopiero koło 4 na karmienie i dośpi ładnie do rana, ale zobaczymy.
Tej nocy jak M karmił Maciusia to się zachłysnął ale szybka reakcja tatusia i było w porządku ale strachu się najedliśmy bo nie mógł złapać oddechu, dosyć często nam się zaksztusza przy jedzeniu jak je na pół śpiąco =/.

znowu ja:) zastanawia mnie jedno i mam pytanie, nie wiem czy juz była o tym mowa- jesli tak to umknelo mi i przepraszam, ale ile po porodzie mozna zaczac wsp,ółzyc z partnerem?? zeby bylo najbezpieczniej i nie bolalo?? bo mnie juz to przraza, ze cos mi sie tam pourywa:p

reklama
nikuss to zalezy od Ciebie głównie.. z pewnoscia nei wtedy gdy mocno jeszcze krwawisz, ja miałam ze tak powiem laskawy połóg i wspolzylam pierwszy raz tak ok. 3 tyg. po porodzie ale nie ukrywam ze wszystko mnei jeszcze ocierało i bolało, w związku z czym postanowilismy jeszcze poczekac, ale tak po ok. 5 tyg. bylo juz spoko. Choc nie wiem czy porod cos mi tam pozmienial czy co bo do tej pory w pewnej pozycji która bardzo lubialam mam dyskomfort. Musisz siebie wyczuć, i z pewnoscia nie mozesz do niczego zmuszac. Ja sama chcialam, przekonalam sie i poczekalismy dluzej.

3 h do 2012 jestem optymistycznie nastaawiona jak nigdy !!!! przed chwilą wrocilismy z mezem i Kamisiem ze spacerku do żabki bo mi się zachcialo magnuma na koniec roku:D wiec przewietrzylismy sie i teraz ogladamy rodzinnie polsat a mały nam tancuje:)

Do góry