reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Hej ja też chodzę nie przytomna, Kacperek w nocy budzi się 1, 2 godz, w sumie szybko się najada ale nim ja zasnę znowu pobudka. W związku z tym śpi z nami i nie boję się, że go przygniotę, K śpi od ściany, ja w srodku a mały z brzegu ale jest obok łóżeczko więc nie spadnie, jeszcze w nocy czasem Melcia się przebudza albo gada przez sen i mam tak pierś dla małego a ręka do góry i muszę Amelkę za rączkę trzymać albo jak jej się przypomni to muszę za pupkę ją głaskać. W dzień też nie odeśpię jak mały śpi, niby w tygodniu bym mogła bo do 13 jesteśmy bez Melki bo w przedszkolu ale do południa jakoś funkcjonuje a jak mnie bierze spanie to około 16 więc już wtedy córa w domu to i nią trzeba się zająć i nici z odpoczywania, ach takie życie Matki Polki, ale uśmiechnięte "mordki" moich dzieci to wynagradzają każde zmęczenie. A co do pomocy K to jest różnie ale powiem, że jest lepiej niż gdy Amelka była malutka, więc muszę powiedzieć, że duży plus mu się należy, tym bardziej że całe dnie pracuje i wiem, że zmęczony jest..
Jeszcze raz wesołych świąt wam życzę.

reklama
dorotar...ja sie podpisuję...moje noce wygladaja dokładnie tak samo, kursuje pomiedzy jednym synkiem a drugim...chociaz Błazejek juz w miare ładnie przesypia noce, ale tez mu trzeba dac pic, uspokojic jak marudzi, przykryć kocykiem itd, a Kacper do karmienia co 3-4 godziny, ale długo pije i óżniej jeszcze przebieranie, odbijanie i w ten sposób schodzi pól nocy....w sumie śpie po 3-4 godziny na dobę, wydawało mi się, że jestem do takiego trybu przyzwyczajona, ale jednak co dwójka dzieci to nie jedno i trzeba sie nachodzic troche...ale to jest słodkie poświecenie, wiec warto :D

Dziewczyny - ZDROWYCH, WESOŁYCH, SPOKOJNYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA!

hej dziewczyny,

ja dziś po raz pierwszy od porodu normalnie usiadłam i na siedząco nakarmiłam Kubę!! choć nacięcie już zagojone, to położna środowiskowa ściągała mi resztki szwów skalpelem i uroczo mnie poraniła :angry:
jeśli chodzi o maluszka, na początku było licho, dużo płakał, nie umiałam go przystawić, ale jakoś się ustabilizowało, teraz mały śpi w nocy ładnie, budzi się kilka razy, kwęka, ja go karmię, później M. bierze go na odbijanie, a ja już sobie śpię, nocami też M. przewija i przebiera, mam jak w raju :-)

Sergi
, ale prezent dostaliście :)

Hej dziewczyny ! Dziś nas wypisali i już z Kasią przy cycu chciałabym złożyć Wam serdeczne życzenia: ZDROWYCH, WESOŁYCH ŚWIĄT, PRZESPANYCH NOCY I SAMYCH RADOŚCI :-)!

Bardzo dziękuję za gratulacje i trzymam kciuki za Grudniówki, które wciąż są PRZED, aby "poszło jak po maśle"
:tak:

Mła- Dziękuję...- przekazałam Ci wieści jako pierwszej :-)

Witajcie swiatecznie:)
My u Tesciow wszyscy poszli na pasterke a ja z Malym ktory spi jestesmy w domku..
Ciesze sie ze dzis sie nie rozpakowalam bo moglam zjesc wszystko tak jak planowalam:) Teraz moze sie dziac wszystko:)

Asko a M kiedy wyjezdza z powrotem do pracy???

Jeszcze raz zdrowych spokojnych i pelnych rodzinnej atmosfery swiat:)

reklama
Do góry