reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

reklama
Pyszczku, nie matrw się, ja też dopiero dziś odespałam pare nocy. Mój Adas jeszcze nie ma uregulowanych pór spania i czuwania. Czasem nie śpi cały dzień i pół nocy i wtedy też zbiera mi się na płacz.

Teraz sama jestem i marzę o prysznicu, ale mały mausi zasnąć, bo nie chce wyskakiwać z wanny po minucie.
Pózniej jeszcze prezent dla M. spakuję, bo to tez robię na raty. Rodzicom wczoraj kupiłam małe upominki w postaci kosmetyków. Zupełnie zapomniałam o teściowej, a idziemy tam w poniedziałek.. :baffled: hmm.. no nic mówi się trudno. Może jeszcze cos wykombinujemy.

Aaa nie wiem czy wam mówiłam ale musiałam Adasiowi daćc smoka. Jak był śpiącyto się bawił moim cycusiem i nie pił tylko tak sobie go trzymał w buzi a ja przez to "karmiłam" pare godzin. Teraz się naje, a później jak marudzi dostaje smoka i zasypia.. :tak: No trudno musiałam sobie trocchę pomóc.

hej hej!!!
ale piękną niespodziankę ma Sergi:) normalnie cudowny prezent, i do tego w 100% niespodzianka w postaci laluni:)
Izi eee nie no mnie nic nie rusza, brzuch w nocy boli, zdycham, po czym w ciagu dnia latam jak młoda łania:D ale jakby co to bede dawala znac, normalnie nawet od meza spałam pol metra zeby sie czasme nie za bardzo roztulic;p;p hih no bo jak juz trzymac to do nowego roku;p;p moze sie uda... tylko czy ja wytrzymam jak go mam.. dosłownie od śwęta obok siebie.... ;p;p

Teraaz bawi sie z mlodym a ja szlifuje porzADKI, jeszcze kurze tylko a potem odkurzanie ale to juz maz jak wszystko skonczymy szykowac:)

udanej Wigilii Wam życzę dziewczyny!!!!

Czasem piszecie, że nie jesteście zorientowane kto się rozpakował, kto nie. Staramy się z Sergi w miarę na bieżąco aktualizować listę grudniówek oraz listę rozpakowanych. Ale że robimy to obie, czasem nam się pewne dane rozjeżdżają ;) Jeśli znajdziecie jakiś błąd, albo będziecie chciały coś uzupełnić, piszcie na PW :)

sosnowiczanka: wydaje mi się, że wystarczy parę dni werandowania, najpierw po 10, potem 20 min i będzie dobrze:)

pyszczku: mi położna poradziła, żebym robiła tak jak nastazja- tzn oszukiwała bąbla smoczkiem jak tylko ciamka cyca, a nie przełyka mleka. Co prawda bąbel za sekund pare smoka wypluwa, ale śpi i nie wisi na cycu ;)

W ogóle w nocy śpi dobrze, tylko w dzień czasami dokucza, bo..na za cicho! jak mu puszczę muzykę to od razu lepiej zasypia! Nie wiem skąd mu się to wzieło- pewnie przez M. bo chodzi z nim i śpiewa mu szanty xD

Sergi! cudny prezent gwiazdkowy dostałaś!

Jeszcze raz wszystkiego naj dziewczynki

Ja juz dzisiaj nic wielkiego nie robię żeby sobie pojesc u mamy:-) rano mi odszedł czop więc nogi zaciskam:-)
prezenty skończyłam juz wszystkie pakować, więc teraz tylko czekamy bo pierwsza wigilia u teściów na 15 a potem moi rodzice ok 17.30 .
Milego dnia dziewczyny i jeszcze raz wszystkiego najlepszego.

reklama
Zazdroszczę tym z was które w nocy mogą pospać... Emilka co prawda jest grzeczna, nie płacze, nie krzyczy, ale spać nie chce, chce się przytulać, rozmawiać i ogólnie "spędzać czas razem". Zasypia na trochę jak ją M przytula sobie do brzucha. Ale dla nas to i tak nie oznacza snu bo trzeba jej pilnować żeby mu nie spadła. W ogóle ona chętnie spałaby z nami, ale trochę strach. :no:

W dzień więcej mi śpi, ale znowu ja jakoś nie bardzo umiem z dzień odsypiać. I moje bateryjki są już wyczerpane.

Popakowałam sobie właśnie ładnie wszystkie prezenty, czekam na M bo jeszcze do 16 jest w pracy dziś i potem idziemy na Wigilię do moich rodziców popatrzeć jak inni jedzą.

Wszystkim wam życzę wesołych, rodzinnych świąt.

Do góry