reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

reklama
freiya: u nas położna poogladala sobie bąbla z kazdej strony, poogladala i zerwala pęuszek, bo według niej i tak odpadł by za sekund pare (podobno nie powinna tego robić, ale ładnie sie goi więc może i dobrze sie stało) pooglądała jak ja sie goje i poopowiadała troche o pielęgnacji małego i tyle :) nie ma co się bać :)

a z tym snem to cie swietnie rozumiem, Miki ma "granice szczbelków", na kolanach, rekach w naszym łózku śpi idealnie, ale jak tylko położymy go do łóżeczka to oczy szeroko otwarte :D M. sie smieje, że ma wbudowany czytnik i na szebelki reaguje jak na bramke na lotnisku :D

edit: Jutro rano przychodzi do nas położna... Kto mi powie co ta pani robi jak już przyjdzie?
Freiya, u nas położna, jak była, to pooglądała malutką, mnie popytała, jak się czuję, a potem powypisywała jakieś karteluszki do poradni..przyniosła też jakieś reklamowe foldery (o kąpaniu, masażach dziecia itp. - z Nivei), przyniosła też z Hippa miseczkę i łyżeczkę dla małej (dostała Marysia):-D..i tyle..
mamuśki mam pytanko...jak to jest ztymi wizytami u pediatry?
kiedy powinnam iść z małym? w szpitalu mi powiedzieli, że pierwsza wizyta po 6 tygodniach ale tak piszecie że już chodzicie więc już sama nie wiem...iść czy czekać?
Asieńka, ja miałam w zaleceniach napisane, że na patronażową wizytę w 3 tygodniu życia, a potem w 6 tygodniu na szczepienie..
Edit:
Powiem Wam szczerze, że brakuje mi komentarzy zdjęć właśnie w wątku galerii naszych dzieci..bo tam oglądam, a potem zapominam, co miałam komu napisać - a wszystkie są przecudne zdjęcia!!!!

Ostatnia edycja:
Freyia- u mnie połozna już 3 razy była. ogląda maluszka, pierwszy raz jak była wieczorem to go wykąpała, pózniej juz przychodziła rano, to tylko oglada pępek i żółtaczkę. Wypisała milion papierków, a pózniej zajmuje sie mną. Wyciągnęła szwy, pooglądała jak się goję i tyle. Kolejna wizyta w czwartek lub piątek.

Asienka, ja mam wizytę w szpitalu u neonatologa, bo mały by przy porodzie niedotleniony i musi iść na kontrolę jutro. A normalnie u pediatry mam być po miesiącu.

Młody dzis sporo spał więc i ja sie położyłam ale teraz jestem rozespana i rozdrazniona.. :baffled: ciemno jak w ..... a dopiero 16:baffled: ehhh zle to na mnie działa , jreszcze M. ma duzo pracy gdzies wyjechał i dzis jestem sama :-(

chciałam się pochwalić, że Kubusiowi dziś odpadł kikucik z pępka :-):-D
dziewczyny, jak ja marzę o wyjściu z domu!!! chcę iść choćby na spacer, ale chyba jeszcze za wcześnie, może za tydzień zaczniemy werandowanie, a później jakieś spacerki.. nie mogę się doczekać!

Dziewczyny mojemu synkowi bardzo ropieje od rana jedno oczko. co robic???
wydaje mi się ze można przemywać solą fizjologiczną, ale dla pewności zapytaj sie położnej

kota: gratulacje dla Kubusia!

a Mikołaj znowu wisi na cycu :baffled: ale za niedługo kąpiel, więc padnie spać i bedę miała chwilke czasu.

Oj no mam nadzieję, że Milva odblokowała kolejkę... :)
Swoją drogą dziwnie się jeszcze czuję czytając posty o kikutach, cycku, śnie itd... o rany... zazdrośnica ze mnie!!

Właśnie zjadłam 2 śledzie i teraz napastuję czekoladę mleczną - że też pod koniec ciąży takie smaki dziwne mam ;)

reklama
Ja to chyba z nudów już jem wszystko co mi wpadnie w ręce.
milva urodziła no to teraz dalej dziewczyny-chyba nas wiele nie zostało.

Do góry