reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Hey dziewczyny!!!
Nom mnie tu u Was troszeczke nie bylo i tyle sie dzialoooo.....

sergeevna przykro mi z powodu pracy...
aspirynka i fefa sciskam Was kochane mocno:*

teraz troszke sie o mojego maluszka boje, wizyte mam we wtorek o 8.00 juz nie moge sie doczekac...
widze, ze Ci nasi mezowie bardzo do siebie podobni, bo mojemu powiedzialam i tylko mnie poinformowal, ze jak zauwazy, ze za bardzo na mnie te forum bedzie wplywac to bedzie zakaz.hmm...

ja tez od kilku dni mam smaka, ale problem w tym, ze nie wiem na co:-)

firanka kochana przykro mi, jeszcze kilka dni temu pisalas, ze super Wam w trojke dzien minol, a tu takie przykre wiesci. Nie wiem o co poszlo, ale mysle, ze sie to dobrze skonczy. Przeciez potrzebujecie siebie:tak:

reklama
Jestem po 3-dniowym zjezdzie.
Sesja daje mi w kość aż mi się dziś słabo zrobiło-aby do końca czerwca;-)
P[ierwsze usg miałam mieć 28 ale akurat wypada mi zjazd i znowu muszę przełożyć:-(
Padam już na pyszczek
Buziam

Ja też nie wiem na co mam ochotę z tym jedzeniem...wstawiłam sobie pierogi z truskawkami...
Piersi mnie bolą cały czas od początku, nigdy nie narzekałam na rozmiar, ale teraz....trochę przesada;)
U mnie byle do piątku do wizyty...

Ze smakami mam to samo, ale chyyyybaaaa bym chciała kwaśnych żelków z Lidla :eek:
Wizytę mam dopiero 23. a jutro zaczynam 12 tydzień.

Powiedzcie mi dziewuszki, czy wiecie, ile ma Wasza szyjka macicy? :sorry:
Czy lekarz Wam o tym powiedział, albo macie to wpisane w kartę ciąży?

hejka!
Bardzo mi przykro dziewczyny z powodu straty.....
Ja siedze w pracy i ledwo trzymam oczy otwarte pospałabym jeszcze. Piję heratkę, bo kawa mi już nie smakuje, od nabiału też mnie całkowicie odrzuciło. Jadłabym tylko coś mokrego i zimnego: arbuzy, mandarynki, pomarańcze, lody. Co dziwne, bo lodów nie lubie i nie jadłam, a wolę konkretne dania z mięchem-no a teraz zupa owszem wlatuje szybko a nad drugim się zastanawiam....
Ja jeszcze karty ciąży nie mam i niby wizyta na 27 maja - wtedy będę w 10tc, zastanawiam sie czy nie poczekać jeszcze tydzień do 3 czerwca i zrobić od razu przyzierność karkową. Czy to badanie robi sie tylko w 12 tc? Nie chce chodzić tydzień po tygodniu bo wizyta 150zł.

Cześć ciężaróweczki;-)
Moje samopoczucie się poprawiło, może dlatego, że obudziło mnie słoneczko:-)..a jak u Was?;-)
Ja jeszcze karty ciąży nie mam i niby wizyta na 27 maja - wtedy będę w 10tc, zastanawiam sie czy nie poczekać jeszcze tydzień do 3 czerwca i zrobić od razu przyzierność karkową. Czy to badanie robi sie tylko w 12 tc? Nie chce chodzić tydzień po tygodniu bo wizyta 150zł.
Przyzierność robi się, z tego, co się orientuję, między 12 a 14 tygodniem ciąży..

Cześć Dziewczynki :-)
Jak samopoczucie od rana?.. Ja czekam dzisiaj na bardzo ważny telefon... Między 9:00 a 17:00... aż mnie w żołądku ściska z przejęcia... :eek:

Dzisiaj pierwszy dzień na bezrobociu... :sad:

czesc laseczki :*

sergeevna, zajmij myśli czymś miłym, pooglądaj ulubiony serial, film, cokolwiek, z zobaczysz, jak szybko zleci Ci czas.

Ja dziś pierwszy dzień w pracy po tygodniowym lenistwie. Nie mogłam rano wstać, jak mi po 5 budził wył :hmm: teraz najchętniej bym pod kołdrę wskoczyła i podrzemała z godzinkę, czy dwie.
Strasznie mi się dłuższą te dni do wizyty u gina.. jeszcze 2 tygodnie! przez to niecierpliwe czekanie tylko się gromadzą niepotrzebne obawy i stresy. Mam nadzieję, że z kluską wszystko jest dobrze i że sobie rośnie zdrowa i silna.
W ogóle to ktoś powinien wynaleźć takie ustrojstwo do kontrolowania maleństwa w warunkach domowych. Ile mniej nerwów by było :-)

życzę Wam miłego i spokojnego dnia!!!

reklama
Rojku- długości nie znam, ale lekarz mówił że jest ładnie zamknięta a małż mówił że fajnie ciasno się zrobiło :zawstydzona/y:
Ewka- ja znam wersje że genetyczne robi się między 12-13 tc. Jak dasz rade poczekać jeszcze tydzień to ja bym poczekała
Sergeevna- odpoczniesz troche, tylko te emocje niepotrzebne ale wiem łatwo powiedzieć
Firanka- smutne :-(a modlicie się choć trochę ? Miłość się wypala jak wszystko i trzeba czerpać ją u źródła. My praktykujemy codzienny wspólny pacierz przed snem córci i mała w nim uczestniczy po swojemu. Jak na razie Pan Bóg błogosławi, bo miłość i zgoda w rodzinie panuje i to zasługa bardziej łaski a nie nasza...spróbuj jeśli Ci zależy na szczęśliwej rodzinie, walcz o nią ! :tak:

Do góry