reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

rojku zycze Ci szybkiego rozwiazania:) goraca kapiel,biala armia plus sutki powinno pomoc,a jak nie to tak jak piszesz odpoczywaj do gory brzuniem:)

asko kurde to fajnie ze nie uzywa smoka:)nas ma smoka niestety...
a ja pampy uzywam dada i jestem mega zadowolona,czasem huggiesy,pampersy tylko przez pierwsze 6 miesiecy,bo stwierdzilam ze nie ma sensu wkladac tyle siana w piluchy jak nie jest na inne uczulony..ale musze wyprobowac te tesco,jak polecasz...
teraz byla u mnie promocja na dady bo otwierali niedaleko mnie biedronke i zamiast cos ok 26 zł placilam 19.99!!!
wiec wzielam 10 paczek:)takze mam nadzieje ze wystarczy na troche:)

Ja tez ide polozyc sie na boczek:)

Dobranoc Laseczki!!Spokojnej nocy..

Ostatnia edycja:
reklama
To troszkę was poczytałam bo coś spań nie mogę czekam na mojego P , który miał tylko na chwilę odwiedzić brata [4 godz] olać to.

Dziewczyny widzę ,że coś smutne ... chcą rodzić. Mnie już pomału też pcha ,ale czekam cierpliwie do 10
, a jak nic to wybiorę się do szpitala na wywołanie.
Co prawda my z P desperacko nie układamy puzzli ,ale za to gramy w scrablle.

Doły u mnie różnie ? - to bywa... ale ani porozmawiać z moim P... wrócił z uczelni i lipa jutro zaś na uczelnie prawie na cały dzień no tragicznie. Ale Olać nie przejmować się.

I znowu kolejny maluszek !!! ja się ciesze :) Grat !

Apropo : jak wygląda wasza skóra pękanie? czym się smarujecie ?...

Dziś tzn. już wczoraj byliśmy na małych zakupach nie miałam jeszcze szlafroka i normalnych kapci.

Teraz tylko czekać...

asko, izi ja też jestem jako jedna z ostatnich w kolejce... więc bite 3,5tygodnia przede mną :surprised:
cóż, zostaniemy ostatnie na placu boju na bb, no chyba, że mamusie, które mają już swoje maluszki zdążą to wszystko sobie jakoś poukładać i powrócą do nas!!

na dziś nauki wystarczy, idę się kąpać i spać!!
oby noc minęła spokojnie

Dobry wieczór grudniówki! Mały dalej w szpitalu ale jest lepiej - spada mu poziom CRP czyli zakażenia w organiźmie bo podają mu antybiotyki. Jeśli spadnie całkiem odstawią antybiotyki i znów zrobią CRP. Mały je 40 ml mleka ale 20 przez smoczek a 20 przez sondę wiec dopóki nie bedzie jadł całości ze smoka nie wypuszczą go. Pochorowałam sie i nie mogę do niego podchodzić. Mąż z ni siedzi, karmi, przewija a ja patrzę zza szyby i łzy mi lecą że nie mogę być przy nim. Mały waży już 2100 g więc jest postęp 200 g od urodzenia. Ja się męczę w domu z laktacją - mleko mam ale to odciąganie co 3 godziny jest dosyć męczące. Wczoraj zaczęłam normalnie chodzić i siedzieć więc chociaż tyle że fizycznie mi lepiej.
Bardzo się cieszę że kolejne grudniowe dzieci przychodzą na świat.
Żeby zabić czas ( u małego mogę być tylko 3 godziny dziennie) wzięłam sie za jego pokój i maluje samolociki na ścianie i układam ciuszki w szafie.
Trzymajcie się cieplutko no i życzę niecierpliwym rychłego rozwiązania!

Pyszczek kochana my tu wszystkie trzymamy za Was kciuki!! Bądź silna dla swojego maleństwa, napewno będzie już tylko lepiej. Dobrze że znalazłaś sobie zajęcie. Życzę zdrówka dla małego, a Tobie, zebyście byli już razem w domku!!

Inka jestem ciekawa która z nas pierwsza urodzi ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pyszczku, trzymam kciuki za Ciebie i synusia &&& oby jak najszybciej wrócił do domu.

Ja znowu nie mogę spać:no:
Czuję się tym bardzo zmęczona:-(

Witamy sie z Lenka w dwupaku oczywiscie :)

Mamusie nie pamietam, czy temat sie juz pojawił, ale mam pytanko:) : czy zamierzacie się czymś ściagac po porodzie? i te ktore sie juz sciagały, jaki sposob polecaja?? sa majty, gorsety a nawet ostatnio w dzien dobry tvn bylo, zeby sciagac sie bandazem elastycznym:>

Witajcie kochane ciężaróweczki.
Ja dziś znowu miałam ciężką noc. Do 1.00 skurcze mi nie dawały zasnąć i w tym czasie Maja budziła się chyba ze dwa razy z kaszlem takim aż do wymiotów. Jak zasnęłam to znowu pobudka o 1.45 do Majki i znowu nie spałam ale na szczęśćie krótko chociaż skurcze nadal były. Potem już trochę dłużej pospałam bo do ok. 5 z min i tak już nie śpię:crazy: Teraz skurczy nie mam, odpusciły. Musiałam coś z nimi zrobić bo jestem umówiona z Phelanią na poród.

Nie bylo mnie chwilke a tu takie newsy:-)
Katrinka - Gratuluje
Mamcia -
poród juz masz kochana za soba;-)teraz kochana to tylko z górki:-)oby mała zaczela jesc z cyca i bedzie super:-)
Asko,Izi- ja łapie takie dołki jak M idzie do pracy,w dzien w dzien, najgorzej jest wieczorkami jak nie mam sie do nikogo przytulic , co z tego ze jest w dzien jak spi do 15-17 zje cos i znowu praca,raz w tyg robi sobie wolne ,ale zaraz jakis kolega przyjdzie na piwko itp:sorry2:i tak to wyglada....

Ogladam American Pie Wesele kurcze kregosłup tak mnie boli ze juz wytrzymac nie moge:no:ani to sie polozyc ani normalnie siasc ,kupilam puzzle na allegro 1000cz i tak układam kawałek o 2 godz----- chyba sobie za trudny obrazek wzielam:-):-D
Zobacz załącznik 413250Zobacz załącznik 413251

Mogę ci pomóc w tych puzzlach, uwielbiam układać puzzle ale przy Mai to nie realne niestety. Ale ty masz chociaż dobry pomysł na oczekiwanie.

rojku zycze Ci szybkiego rozwiazania:) goraca kapiel,biala armia plus sutki powinno pomoc,a jak nie to tak jak piszesz odpoczywaj do gory brzuniem:)

asko kurde to fajnie ze nie uzywa smoka:)nas ma smoka niestety...
a ja pampy uzywam dada i jestem mega zadowolona,czasem huggiesy,pampersy tylko przez pierwsze 6 miesiecy,bo stwierdzilam ze nie ma sensu wkladac tyle siana w piluchy jak nie jest na inne uczulony..ale musze wyprobowac te tesco,jak polecasz...
teraz byla u mnie promocja na dady bo otwierali niedaleko mnie biedronke i zamiast cos ok 26 zł placilam 19.99!!!
wiec wzielam 10 paczek:)takze mam nadzieje ze wystarczy na troche:)

Ja tez ide polozyc sie na boczek:)

Dobranoc Laseczki!!Spokojnej nocy..
Ja jak tylko wypróbowałam DADA to innych nie używam. Próbowałam tych z TESCO-GAGA ale Maja chyba po nich miała uczulenie. Dla maluszka też kupiłam DADA i zobaczymy czy nie będzie uczulenia.

Dobry wieczór grudniówki! Mały dalej w szpitalu ale jest lepiej - spada mu poziom CRP czyli zakażenia w organiźmie bo podają mu antybiotyki. Jeśli spadnie całkiem odstawią antybiotyki i znów zrobią CRP. Mały je 40 ml mleka ale 20 przez smoczek a 20 przez sondę wiec dopóki nie bedzie jadł całości ze smoka nie wypuszczą go. Pochorowałam sie i nie mogę do niego podchodzić. Mąż z ni siedzi, karmi, przewija a ja patrzę zza szyby i łzy mi lecą że nie mogę być przy nim. Mały waży już 2100 g więc jest postęp 200 g od urodzenia. Ja się męczę w domu z laktacją - mleko mam ale to odciąganie co 3 godziny jest dosyć męczące. Wczoraj zaczęłam normalnie chodzić i siedzieć więc chociaż tyle że fizycznie mi lepiej.
Bardzo się cieszę że kolejne grudniowe dzieci przychodzą na świat.
Żeby zabić czas ( u małego mogę być tylko 3 godziny dziennie) wzięłam sie za jego pokój i maluje samolociki na ścianie i układam ciuszki w szafie.
Trzymajcie się cieplutko no i życzę niecierpliwym rychłego rozwiązania!

Kochana jeśli CRP spada, maluch przybiera na wadze to teraz będzie już tylko lepiej. A wiadomo skąd to zakażenie??? Współczuję ci że nie możesz przytulić malucha, tylko przez szybę, ale to dla jego dobra. Wykorzystaj sytuację i podlecz się kochana. Bo jak będziecie już w komplecie w domu to musisz być zdrowa. Trzymam kciuki.

cześć z rana kochane,
ja oczywiście 2w 1 na nic już nie licze nic się nie dzieje i pewnie już nie zadzieje więc....:-(
nocka jakoś w miarę tylko tyle że znowu mały wysoko żebra bolą i skóra na brzuchu boli ale pospałam nie powiem...

miłej niedzieli życzę

reklama
Do góry