reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

reklama
Nie bylo mnie chwilke a tu takie newsy:-)
Katrinka - Gratuluje
Mamcia -
poród juz masz kochana za soba;-)teraz kochana to tylko z górki:-)oby mała zaczela jesc z cyca i bedzie super:-)
Asko,Izi- ja łapie takie dołki jak M idzie do pracy,w dzien w dzien, najgorzej jest wieczorkami jak nie mam sie do nikogo przytulic , co z tego ze jest w dzien jak spi do 15-17 zje cos i znowu praca,raz w tyg robi sobie wolne ,ale zaraz jakis kolega przyjdzie na piwko itp:sorry2:i tak to wyglada....

Ogladam American Pie Wesele kurcze kregosłup tak mnie boli ze juz wytrzymac nie moge:no:ani to sie polozyc ani normalnie siasc ,kupilam puzzle na allegro 1000cz i tak układam kawałek o 2 godz----- chyba sobie za trudny obrazek wzielam:-):-D
puzzle.jpgpuuuuuu.jpg

Asko dobra to ryczymy...albo wiesz co mozze i nie placzmy??:) nie ma powodow,to pewnie przez ciaze..:)
wiesz tak patrze na moj suwak i na Twoj i kurde mamy dwa dni roznicy,a termin ten sam...
Mam nadzieje ze nie przenosimy,jak przenosimy to nie wiem...
Pewnie dopiero bedziemy ryczec:):):)

Phelania jestes niemozliwa z tym puzzlami:szok: ja bym nie ogarnela....przed Toba cala noc Kochana:):) wstaw fote jak ogarniesz ten obrazek:)

Ostatnia edycja:
Phelania,koniecznie usisz zdazyc przed porodem,bo po porodzie za bardzo czasu nie bedzie:):):)
Asko spisz??
Ja zaraz ide sie polozyc.ale powiem Wam ze mam jakas masakre...
Caly czas mi sie chce mega pic!!!jak bym miala kaca...
A oprocz tego łaze siuku co godzine w nocy:( i przez to sie nie wysypiam...

Izi nie jeszcze nie spię, idę się umyć, przygotować małemu butle na noc, zajrzę tutaj i idę spac.
Haha no własnie z tym terminem tez sie zastanawialam jest nas kilka na 31 a kazda ma inny suwaczek;p tzn roznia sie 1 lub 2 dniami, dziwne...
mi już trochę lepiej, a wiesz co mi się jeszcze nasunęło z Twoim brzuchem, że ty juz chociaz masz nisko brzusio, więc moze cos się wczesniej zacznie a ja... dalej mam u góry, mała nie chce sie wsuwać w kanał.. tak samo miałam z Kamilem...
Phelania ojj marzenie moje, ja bym poukładala z Tobą bardzo lubię puzzle no ale gdzie tam z moim synkiem... buhahah

Asko a mlody jeszcze Ci pije mleczko w noccy??Moj na szczescie od 6 mc nie pije w nocy ni,no chyba ze jest chory..
A z tym moim brzuchem to z Patrykiem tez mialam nisko i urodzilam 9 lutego a mialam na 10 lutego...
Takze dupy nie urywa:) teraz chyba wolalabym w nowym roku,byle nie przed swoetami :)
Bo musze sie najesc przed tym karmieniem:)
tez zauwazylam ze z tym ter,inem 31 jest dziwnie:)kazdy inny suwaczek:) zobaczymy kto przenosi:p
chociaz my drugie dziecko to moze o czasie??a jakbys mogla wybierac to kiedy bys chciala???
No własnie Phelania z naszymi baczkami mozna pomarzyc o puzlach

Nastazja wydaje mi się, że to noc będzie, bo jak już mam jakieś bóle to właśnie są w nocy. Noc jakaś taka jest skurczowa :D

Mła też tak sądzę, jeśli chodzi o drużynę Nergala. Mimo wszystko darzyłam tą kobitkę sympatią i zatykało mnie jak śpiewała. A ta sympatia pewnie po troszku tez do tego jej brzucha :-p Teraz to wydaje mi się, że wygra ten cały Krautwurst, czy jak on się tam piszę, a w związku z nim z kolei mam mieszane (delikatnie mówiąc) uczucia. W końcu jeden taki program wygrał, wydał płytę i po prostu ludziom się nie spodobała, więc miał swoją szansę.

Dziewczynki biała armia nasłana. Wczoraj podłogi zmyte. Jeszcze póki nie zasnę pomaltretuję sutki i jak już to nie poskutkuje, to się kładę i leżę do góry brzuchem i odpoczywam przez wywoływaniem :)
I wiecie co. też tak miałam jak było 2 tygodnie do terminu, że chciałam desperacko wręcz od razu tego porodu i miałam takie dołki jak piszecie. Teraz owszem też się nie mogę doczekać, ale jak minął termin to nie pozostało nic tylko cierpliwe czekanie i jakoś się troszkę uspokoiłam psychicznie. Jesteśmy pod kontrolą lekarzy więc będzie co ma być - czyli będzie dobrze!

reklama
Tak Kamil pije mleko, z reguly tak między 5-6 czasem sie cos przyspieszy lub przesunie, no i na wieczór jak idzie spac to dostaje butle, ale u nas to wynika chyba troche z braku smoczka, wogole go nie używał i dla niego butla to taki uspokajacz i zastępstwo, bywa tez czesto tak ze jak budzi sie wczesniej niz nad ranem to popija jeszcze herbatkę, stąd zdarzają się nam wpadki z przesikaniem.. niestety nawet najlepsze pieluszki nie zniosą 3 butli płynów i leżenia na dupie ponad 12 h;p;p. A ostatnio pobiliśmy rekord i mlody miał pieluchę zalozoną do spania a że wyjatkowo wstał pozno... to pielucha była na tyłku 15.5 h!!!!! i o dziwo nie przeciekła a dodam że był to pampke tesco essentiale. Uzywam ich na zmiane z oryginalnymi od miesiąca ijestem mega zadowolona, a ze nie chcialo mi sie ostatnio leciec do schowka po oryginalki to i na noc mu zalozylam te tescowe. I sie nei zawiodlam, wiec jak się skoncza zapasy będę kupowala juz tylko jemu te zielone tescowe.

co do terminu mlodego ur. dokładnie 2 tyg. przed wyznaczonym moim.. zobaczymy jak teraz, ja jakbym miala urodzic w ostatnich dniach gr. wolałabym przenosic na styczen, ale tak najbardziej bym chciala ur. tak do 20. I tu mowa o tym moim dołku, mężul przyjezdza za tydzien na 2 dni a potem dopiero na swieta, chciałabym juz byc z mała w domku, żebysmy mogli się nacieszyc wszyscy sobą, a jak ur. pozniej to znowu bedzie gorzej z przyjazdem, on jest na działalnosci wiec kazdy przestój jego jest dla nas mega ciosem w naszą kasę, a wiadomo zimą w budowlance i tak roznie bywa, wiec patrzac egoistycznie na wzgledy finansowe wolalabym w pierwszej polowie grudnia mniej wiecej:)

Do góry