reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

cześć nie nadrobiłam jeszcze bo dziś dopiero w domu po wizycie i po odebraniu mamy ale napewno poczytam te tomy wieczorem

ja jestem wkur.. na maxa wizyte opisałam i to co usłyszałam mnie dobiło totalnie jak nie urodzę do 5 to od 6 na ktg co drugi dzień a na oddział 18:szok::szok::szok: poprostu załamka bo ja miałam straszne powikłania przy pierwszym i macice pękniętą i mogę rodzić SN dziecko do ok4 kg nie więcej aby nie narobić sobie krzywdy ale najwyraźniej wszyscy mająto w dup.... i mówią o dobrze dziecka tylko a ja się nie liczę. przecież usg nie jest do końca miarodajne więc mam się nie martwić Łatwo powiedzieć prawie kipnełam przy pierwszym teraz nikogo to nie obchodzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok: jestem tak zła jak osa
Nie wiem co mam robić już bo mój uparciuch wogóle nie chce się urodzić i mi pomóc :-:)-:)-(

znowu narzekam ale objecuje że już wieczorkiem wrócę i poczytam was to napewno mi się poprawi

Tak cieszę się że u Maxuell się wreszcie ruszyło super czakamuy na dziewusię kolejną i nie zapominamy o naszej Ankubator niech się tam trzyma cieplutko i szybko daje znać :-D:-D:-D to mnie optymistycznie jedynie nastraja

reklama
MamoOskarka stanowczo apeluje i nalegam abyś dała spokój Mla odnośnie mojego porodu:)
Możesz ja męczyć za 2 tygodnie Kochana:) to dopiero 36 tydzień przeciesz. Fabianek ma jeszcze czas.

A ty Mla nie daj się namówić bo nawet wtedy na srebrny medal nie zasłużysz u mnie:)

Ale tak poważnie to łożeczko jeszcze nie skręcone pościel nie wyprasowana w domu bałagan więc jeszcze nie czas:) A mój tata w sobotę robi imieniny (Andrzej) i chciałabym na nich być:)

Łysa kochana współczuję tej opieki u Was. Ja bym tam oszalała z niepewności chyba.

Mla no ja to marudze na ich system zdrowotny juz 6 lat, chyba w koncu wezme przelicze finanse i zapisze sie gdzies prywatnie bo tu nawet do ginekologa nie mozna sie bez ceregieli dostac. Jak bylam w Polsce moja ginekolog powiedziala, ze mam nadzerke i nadaje sie do zamrozenia ale niestety nie zdazylam zrobic zabiegu bo @ dostalam, przyjechalam tu, poszlam do 'ogolnego' bo tylko tak mozna to powiedziala, ze kazda kobieta ma nadzerke i do ginka mnie nie skierowala :eek::crazy:

Info z ostatniej chwili...byla polozna, gatki w dol bo chciala wkladke zobaczyc, niestety trudno bylo jej ocenic. Kazala zalozyc ta duza porodowa podpaske, polozyc sie na pol godziny i jezeli wstane i cos poleci i wsiaknie to maja byc wody, jezeli zostanie na powierzchni to uplawy. No to pampers zalozony, ja na boczku i lezakujemy :-) za pol godzinki polozna wroci. Pytalam sie czy moze rozwarcie spr ale w zwiazku z tym, ze nie mam regularnych skurczy i jezeli to faktycznie wody sie sacza to moze dojsc do infekcji jezeli takowe badanie zrobi :eek: to ja juz nie wiem kiedy paluchowanie jest bezpieczne :no:

Zaglądać czy są juź newsy ale jeszcze nic.
Mła wizytę mam 5 grudnia, więc zobaczymy co dalej.
Jem obiadek i lecę z Młodą na aikido.

becia84, wszystkiego najlepszego!!!
no i urodzinowy popis z coca colą to jakas masakra, czasem faceci są tak niereformowalni, że nic, tylko ich w dupy lać.

Lysa, kurcze, chcesz nam poród online zafundować? siedzę jak na szpilkach i czekam, że tego "pampka" sprawdzisz i co powie położna!

mały mi się tak ciśnie w dół, że masakra, aż boli, wizytę mam dopiero 14.12, nie wiem, czy jej nie przyspieszyć, nie mam pojęcia w jakim stanie jest teraz moja szyjka itd, a dzieć na nią ewidentnie napiera, no i te skurcze .... :/ może herbatka zaczyna działać :))

Violett, powalił mnie ten argument o sobotniej imprezce ;)))

Łysa, to jakiś matrix i ja się nie łapię w tym. W majtki zagląda, ale badania nie robi - wtf?

Ewka, to przynajmniej nie musisz długo czekać i żyć w niepewności....

Gosia, jakoś tak się złożyło, że odpowiedziałam Ci jeszcze przed Twoim postem :D

Kota dziękuję :) No przynajmniej będę miała odmalowane. Wczoraj byłam mega zła ale dzisiaj z Waszą pomocą zaczynam widzieć coraz więcej plusów.

Lysa my tu na zawał padniemy. Sprawdzaj "pampka" i dawaj znać!

Gosia nawet nie wiem co Ci napisać. Ja też się wściekam na to podejście lekarzy. Ja mam termin na 8-go, wizyta w piątek, ostatnio mocz i morfologia robiona była we wrześniu, a moja ginka pełen luz. Ostatnio pobrała tylko wymaz, żadnego badania, żadnego USG. Jak mi taki cyrk zrobi w piątek to chyba już coś powiem na ten temat. Chciałabym chociaż wiedzieć to co Wy wszystkie tu zawsze wiecie czyli jak szyjka, czy jest jakieś rozwarcie i ile waży moja niunia. :/

Oj jestem :)
No masakra ten mój internet ostatnio. Dobijałam się od rana!!! jeszcze zanim wyszłam do ginka.
Widzę, że czekamy w napięciu na Łysą :) no ciekawe te metody ma położna...
Gosia - ja Cię rozumiem, mnie jakbym w 39tyg takie info usłyszała to by także szlag trafił... widzę, że różnie wszędzie jest. Ja w razie czego mam się zgłosić 40t6d do szpitala na obserwację i ewentualne wywołanie. A u Ciebie to aż tydz później!! no szok. Życzę Ci jednak abyś nie doczekała tego tygodnia i urodziła na dniach :)
A ja osobiście jestem zadowolona z mojej wizyty :) teraz tylko czekam... tak pomyślałam, żeby nie przyspieszyć akcji, to poczekam do 6 grudnia, zawieziemy dzieciom prezenty, a mężusiowi dam inny :D bo mieliśmy zakaz :) więc jeszcze 6 dni i działamy :) od Mikołajek może się dziać wszystko :tak:

Gosia kurcze bidulko, u ciebie koncowka i tez uparciuszek :-( moze powrot do zapalek itd cos zdziala? :-(

A musze wstac bo bym zapomniala, dam znac niedlugo co i jak ale pewnie nic...

Ostatnia edycja:
reklama
Co do opieki w UK , to serio nawet nie jestem tego w stanie odpowiednio skomentować:cool:

Kota- rzeczywiscie wizyta u Ciebie trochę późno tego 14, może dla swojego spokoju przełóż ja np na przyszły tydzień...przynajmniej będziesz wiedziała jak szyjka ...a my czy herbatka z lisci malin pomaga:tak:

Do góry