reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Violett, nawet się pochwalę, że sparzyłam smoczki, niestety przy okazji palce też :/ Jeszcze tylko laktator musze rozpracować i jestem w domu ;)

Łysa, to niezły z Ciebie VIP, że wysyłają do Ciebie położną! :)

Mirabelka, nie martw się remontem. Jeśli urodzisz przed przeprowadzką M. podczas Twojego pobytu w szpitalu przewiezie łóżeczko i tyle. A co do ciastek, skoro nie masz sił piec, po prostu kup coś dobrego w sklepie :)

reklama
lecę się szykować do gina dziewczynki mam nadzieję że nie rozbujacie się z tymi stronami za bardzoo:):)
chyba też się dzisiaj spakuję zresztą zobaczę co mi gin powie hehe:D kurczę walczę z tymi zatokami i coś przegrywam sapie jak byk czy coś:D
ciekawe co tam u naszych rodzących:cool2:

asienka w takim razie powodzenia życzę:tak: Niech Cię zbada tak, zebys z gabinetu trafiła wprost na porodówkę:-D

Violett, weź przykład z Mły, bo jak nie, to położymy ją na krótką drzemkę gdzie się jej przyśnisz i nie będziesz miała wyjścia i spakujesz się w 5 minut :-D

Lysa, nawet się nie musisz nigdzie fatygować, sami przyjdą do Ciebie :-D Tez bym tak chciała:-p

Hej Dziewuszki. Mało mam czasu by czytać Was codziennie ale gdy tylko mogę to podczytuje. Widzę że dużo z Was już "wyprawionych" do szpitala, wszystko pozapinane a u MNie :D? MASAKRA:-)
Jestem na etapie prania ubranek dopiero bo w weekend dopiero przyqwieźli mi pralkę. Wyprawki nie mam. Wczoraj dopiero zamówiłam wózek, kupiłam przewijak, linomag oliwkę SKARB MATKI,mydełko, szczoteczkę, nożyczuszki i majtki z siateczki. W sumie Sporo rzeczy mam tylko jeszcze nierozpakowane. Ale brakuje koszul do szpitala i karmienia.
W szpitalu w którym rodzę jest znieczulenie za darmo...zastanawiam się..

A wy Kochane jakie decyzje obieracie?
Decydujecie sie na znieczulenie? Lewatywe? POród z partnerem?

Pozdrawiam Was serdecznie!

Dzięki dziewczyny za życzonka.
Ja właśnie wróciłam z całą masą akcesoriów do odmalowania ścian po coli :)
Violet mi wręcz przeciwnie, jakoś przeszła ochota na colę :)))))
Klariss kto tu myśli o urodzinach mamusiek jak takie maleństwa przychodzą na świat! Moja mała miała na wczoraj zakaz urodzinek i się posłuchała :) ale teraz już może mamusi robić niespodziankę i się odrobinkę pośpieszyć :)
Mła przypomniałaś mi że smoczki i butelki mam nie wyparzone!!!!!!! A laktator też leży odłogiem! Muszę to ogarnąć, bo ciągle zapominam. A właśnie... czy do szpitala zabieracie smoczka dla dzidzi?

Ostatnia edycja:
Nasza Mla powinna dostać złoty medal za to że zawsze służy rada pomocą i jeszcze zmobilizować potrafi.
Ale za to że narobila mi takiego smaku ciasteczkami a ja nie mam siły ich zrobić to odemnie może dostać srebrny medal:)

Asienka Ty to juz na wylocie więc torba juz dawno powinna być spakowana:)

Łysa to czekam mi info od Ciebie dalej:) Może to wody i będzie kolejny dzieciaczek:)

Mla, mamaOskarka, Violett ja to bym wolala do szpitala jechac, chociaz ktg moze by zrobili i jakies badanie :eek: z tego co wiem to one w domu macanka nie robia a o jakimkolwiek paluchowaniu pewnie nie ma mowe wiec w gruncie rzeczy pewnie powie, ze mam obserwowac i tyle :crazy: jak mi wody odeszly z Zuzia i mialam juz dosc mocne skurcze (dzien pozniej), polozna przyjechala do domu i powiedziala, ze nie moze sprawdzic rozwarcia w domu bo wody mi odeszly no a w szpitalu mnie nie chcieli bo skurcze nie byly wystarczajaco mocne :confused2: nie czuje sie jak VIP tylko sierota w kraju bezsensownosci...

Asienka trzymam kciuki!

Ostatnia edycja:
MamoOskarka nie róbcie mi tego:) Jest jeszcze trochę mamus które są przedemną w kolejce:) Mi się nigdzie nie spieszy:)

Ale tak poważnie właśnie robię listę co mam spakować:)

reklama
Violett, tak trzymaj! W nagrodę jeszcze tej nocy mi się nie przyśnisz ;) No chyba, że MamaOskarka będzie nalegała.... ;)

Nereida, co do Twoich pytań: tak, tak i tak.

Becia, niby nic nie piszą o smoczkach, żeby zabrać, ale ja i tak biorę. Widziałam jak moje dziecko ssie kciuki w brzuchu. Nie ma opcji, chyba będę potrzebowała silikonowego wsparcia! ;)

Łysa, ja nie pojmuję tamtego systemu. Tyle kasy idzie z budżetu UK na planowanie ciąży, aborcje, in vitro... Ale jak kobieta jest w ciąży to olewka :/ I nawet nie możemy Ci pomóc :/ #$%#$%@$%#$&*%

Gosia! Nie panikujemy!!!!! Maxwell powiedzieli, że ma czekać do piniedziałku - i patrz, jak ich posłuchała. Pewnie już urodziła ;) Do 18-stego strasznie dużo czasu, a przecież wszystko może się zmienić jeszcze dzisiaj!

Dagne, Twój lekarz to jakiś luzak. U mnie niby termin wg OM na 18.12 (Gosia, bo my razem ;)), ale wizytę mam na 15.12 :)

Ostatnia edycja:
Do góry