reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Hej babeczki!

Ja dziś równiez miałam kiepską noc, ale to tak jak wczoraj starsze dziecko nie daje spać...może cos przeczuwa??? Czyżby dziecięca intuicja?? ;-)

Agniesia Twoja rybka jest śliczna! Przeurocza!

Dziewczyny Venus, Agapa, Rojku, Maxwell za Wasze wizyty trzymam kciuki i te laski co juz sa "na wylocie" (Maxwell, Rojku) niech usłyszą, że rozwarcie na 3-4 cm i czas się zbierać do porodu !!!

Nastazja, spokojna Twoja głowa :-D...siły sie znajdą...i to nieprawdopodobne ich pokłady...aż mozna zostać w szoku, że takie siły w nas kobietach drzemia...ja cały czas twierdzę, że poród SN, to w 80% mega wysiłek, a niekoniecznie ból.

Mła, dziewczyny Cie tu atakują o tą niespakowana torbę;-),a ja myślę, że jak juz masz rzeczy do szpitalnej torby przygotowane, to spokojnie zdążysz je wszystkie ładnie poukładąc jak juz sie zacznie...w końcu to nie od razu zaczyna sie rodzić...a nawet warto troche tego początkowego etapu przeczekać w domu...także luz :D

Ostatnia edycja:
reklama
Witam
Kota ja sie pokłóciłam z męzem i na nastepny dzień urodziłam Milenkę :p ale jeszcze w ten sam mialam regularne skurcze, take wszystko możliwe

Dziewczyny a ja zasypiam jak dziecko - razem z dziećmi
i spie jak zabita ze zmęczenia

Takie sesje to świetna pamiątka wiec nie żałujcie kasy dziewczyny

hej
dziewczyny udanych wizyt!!!! haha i może faktycznie tym... prawie przeterminowanym lekarz cos tam poruszy jak Majeczce i zaczną rodzić;p;p

Mła grunt że masz już wszystko w zasięgu ręki, wrzucić to nei problem:) hihi zaraz spisuję co trza na ciastka bo wybieram się na spacer z Kamilem to potem będę piekła ciacha:):) ... o ile moje dziecko mi pozwoli na taki proces twórczy
Rojku... chyba Ci się doba przedluzyla jak widzę robiąc te stroiki;p;p hihi ja mam w planach zrobienie solnych aniołków na choinkę, lubię mieć co roku co innego ale co z tego wyjdzie...
270.. no własnie słuchaj ciotek dobra rada!! grzecznie proszę :) zawsze lepiej w domu niz w szpt.

Asko, jako dziecko miałam swoją fuche przy ciastkach - maczałam je w cukrze i układałam na blasze - potem mama mówiła wszystkim, że ja je upiekłam, a ja byłam z siebie bardzo dumna :) Kamilek jest jednak jeszcze za mały na takie numery, więc kulka z ciasta do łapki powinna załatwić problem na jakiś czas ;) Powodzenia i pochwal się efektami :)

Mła jasne ze się pochwalę, jak nie dziś to jutro bede z pewnoscia je robiła:) wiesz mój Kamil jest na etapie trzymania przyborów kuchennych w ręce i obserwacji z wysokości krzesła jak robi " brum brum" mikser, on ma fioła na punkcie sprzętów typu suszarka mikser itp bo wszystkie robią brum brum

Witam się Dziewczyny z Wami serdecznie!!!!

U mnie nocka do d..... Obudziłam się o 3 i nie spałam do 7. Od 7 do 9 udało mi się zdrzemnąć. Ale u mnie to stresik daje znać. Dzisiaj o 13 dzwonie do gin i jadę do szpitala, a jutro z rana CC:szok:!!!

Trzymajcie kciuki Kochane Mamuśki za mnie i moją Hanię!!!

A ja jeszcze " po łebkach" ogarniam mieszkanie, przeglądnę torbę do szpitala, bo już zapomniałam gdzie co jest:-) i JADĘ!!!

Trzymam kciuki za Wasze wizyty, i może w końcu coś się tutaj ruszy, że jak wrócę ze szpitala to większość Grudniówek będzie miała swoje maleństwa przy sobie!!!
Powodzenia!!!

Będzie mi Was brakowało:no:

Mła ratuj!!! napisz mi kochana bo chyba nie rozumiem jak rozpuscic te drozdze??? z mlekiem, wodą??? bo tam pisze ze rozpuscic z cukrem ale w czym i w jakiej ilosci

Ostatnia edycja:
Mimozami.. Oczywiście trzymamy kciuki, napewno wszystko będzie dobrze :tak: Powtórzę się po raz enty.. że zazdroszczę ci ostatniej takiej nocki i tej świadomości, że jutro już będzie po wszystkim.

Klariss, wierzę na słowo, w końcu masz już doświadczenie.. ;-)

Lece dziewczyny, choć czuję się jak koń po westernie.. :baffled:

Witam drogie Panie

Dzisiaj w miarę wyspana i zdecydowanie w lepszym nastroju niż wczoraj:tak:
Dzisiaj na 14-ta ma USG i moje córki się uparły, że chca iśc ze mną i zobaczyć małego. Przyjadą do przychodni prosto ze szkoły :-)
Tylko nie wiem czy lekarz pozwoli im wejść, bo wiecie jak to jest z NFZ. pewnie jakbym poszła prywatnie to by nie było problemu;-)
Lecę do sklepu po mleczko do kawy i zaraz wracam do Was kobitki:tak:

reklama
Mla dzieki :* chyba lepiej, maly juz sie nie wierci jak dzdzownica wiec ciut lepiej ale spojenie boli przy kazdym ruchu wiec albo sie przesunal albo taka moja uroda :-(

Wczoraj Kolezance olozna polecila zupe z fenkulu na wywolanie jakiejs akcji. Fenkul pokroic w drobne kawalki, kostka rosolowa, troche mieska i przyprawy. Podobno bardzo czesto uzywane przez francuzki. Polozna podobno wywolala swoja akcje taka zuoe juz w 24 h po zjedzeniu. Dziele sie informacja, gwarancji rezultatu nie daje :-D

Ja sie teraz boje porodu na maksa bo przy bolacych biodrach jak dojda skurcze to chyba od razu poprosze o ZZO :-(

Do góry