reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Ukręciłam ciasto kakaowo-cynamonowe z dodatkiem dżemu z czarnej porzeczki . Mój kochany mąż aż zdjęcia zrobił bo mówi że to kolejna rzecz która będzie się nam kojarzyła z ciążą :)

reklama
Jej jak dawno mnie nie było aż wstyd !

ile tutaj nowości tylko pogratulować i pozazdrościć mamusia nowym .

Nie wiem jak wy : ale ja wciąż nie mam skurczy , jedyne co stawia mi się brzuch ... i straszne boleści brzucha
tłumacze sobie ,że tak ma być.

Mam takie pytanie :
czy suwaczek dobrze chodzi u wszystkich ten liczący tyg. bo gin , i w szpitalu powiedzieli mi ,że jutro zaczynam 39 tydz.

Olluchna, widzę że zagościłaś na bb, co tam u Ciebie po szpitalnych przebojach????

Edit: pisałyśmy posty jednocześnie :D

Co do suwaczka, to musiałbyśmy wiedzieć, kiedy miałaś OM - zasadniczo mierzą dobrze ;) Poza tym może oni mówili o tc wg USG?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, a mnie cos zlapalo... tyle bylam zdrowa, a tu nagle podstepne przeziebienie....:-(
Jadlam juz czosnek, pije sok malinowy, herbatke z cytryna i na razie brak efektow.... Chyba zbyt niecierpliwa jestem....;-)
Mla - buty kupione.... nie do konca takie jak jak chcialam, ale w tych wymarzonych po prostu nie dopinala sie lydka:-D i zostala przy muklukach:-D A co do meza - on bardzo zdolny jest... czesto zdaje mi sie, ze to on jest w ciazy, a nie ja....;-) Wozek tez kupiony - fotki wkleilam w watku wozkowym, a lozeczko zostawiam kochanemu mezowi - niech sie wykaze:-D

Dziewczynki życzę wam kolorowych nocek. I mam nadzieję, że jak jutro po południu po wizycie wejdę na BB to znowu będzie wiadomość o jakimś maluszku.
PAPA UCIEKAM

Papayka, skoro masz buty i wózek, to może bez łóżeczka się obejdzie - najwyżej będziesz spacerować w nieskończoność ;))) (idę oglądać wózek, bo nie wiem, czy to nowość, czy ze mnie taka gapa :))

Kasiek, to ja przynajmniej mam spokój z kręgosłupem. W każdym razie póki co.... :)

Olluchna, widzę że zagościłaś na bb, co tam u Ciebie po szpitalnych przebojach????

Edit: pisałyśmy posty jednocześnie :D

Co do suwaczka, to musiałbyśmy wiedzieć, kiedy miałaś OM - zasadniczo mierzą dobrze ;) Poza tym może oni mówili o tc wg USG?

Tak długo się zbierałam odkładałam... aż wkońcu się pojawiłam. Bardziej was śledzę na facebooku.

Możliwe ,że oni liczyli z USG więc sama już nie wiem kiedy mam się spodziewać.

W szpitalu co - Wyleczyli mały się miewa dobrze ogólnie ok wszystko.

Wiesz co weszłam na który to tydzień i tam wpisujesz miesiączke i wpisałam 4.03.2011 i wyszło mi ,że jestem w 39. Czyli od jutra zaczynam 40 ? mieszam się w tym ? jak to sprawdzić ?

reklama
Olluchna, 4.03.2011 wypadł w piątek, więc właściwie w każdy następny czwartek zamykasz kolejny tydzień ciąży. Wg tego masz pełne 38 tygodni i 2 dni (trzeci dzień w trakcie, dzisiaj), czyli jesteś w trakcie 39 tygodnia ciąży. Tak to obliczają suwaczki.
Jeśli pójdziesz do gina, on Ci powie, że wg OM jesteś w 38 tc, bo dla niego istotne są tygodnie skończone.

Trudno powiedzieć, dlaczego, powiedzieli Ci, że jutro zaczniesz 39 tc. Albo policzyli tak mniej więcej, albo wg USG ;)

Gdybyś urodziła dokładnie po zakończeniu 40 tc od OM, to Twój termin to CZWARTEK 8 GRUDNIA lub PIĄTEK 9 GRUDNIA. A że pełnia jest 10 grudnia.... ;) Będzie wysyp w tych dniach, oj będzie :)))

Ostatnia edycja:
Do góry