reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Olluchna, 4.03.2011 wypadł w piątek, więc właściwie w każdy następny czwartek zamykasz kolejny tydzień ciąży. Wg tego masz pełne 38 tygodni i 2 dni (trzeci dzień w trakcie, dzisiaj), czyli jesteś w trakcie 39 tygodnia ciąży. Tak to obliczają suwaczki.
Jeśli pójdziesz do gina, on Ci powie, że wg OM jesteś w 38 tc, bo dla niego istotne są tygodnie skończone.

Trudno powiedzieć, dlaczego, powiedzieli Ci, że jutro zaczniesz 39 tc. Albo policzyli tak mniej więcej, albo wg USG ;)

Gdybyś urodziła dokładnie po zakończeniu 40 tc od OM, to Twój termin to CZWARTEK 8 GRUDNIA lub PIĄTEK 9 GRUDNIA. A że pełnia jest 10 grudnia.... ;) Będzie wysyp w tych dniach, oj będzie :)))

Wszystko się zgadza !

Czyli jutro lecę z 39 tyg. tak jak mówiłam ... a 5 Grudnia 40 tydzień jakoś...

dobra czekam nie umiem się doczekać już.

reklama
witch gratuluje pierwszych kroków w świecie domowych smakołyków!!
Mła ja też obstawiam, że większość z nas urodzi ok 40tyg, choć nie ukrywam,że wolałabym jednak chociaż tydzień wcześniej, żeby na święta być już w domu :-)

ja przed TV i stwierdziłam, że nie mam co oglądać bo TzG mnie zupełnie nie przekonuje!!

Dziewczynki mi na pierwszym USG lekarz podał termin porodu na 25 grudnia i tak tez sie utrzymywalo przez wiekosc czasu, az do ostatniej wizyty...Mała na tyle urosła, ze termin sie przesunął o tydzien do przodu czyli 18grudnia i ja kompletnie nie wiem ktory terminem mam sie bardziej sugerowac;>? Daty OM nie potrafie pdac, gdyz strasznie nie regularnie miesiaczkowałam....

Praktycznie kazda z Was probuje sobie przyspieszyc porod i chciała by jak najszybciej urodzic a ja odwrotnie, tak boje sie porodu, ze modle sie tylko, zeby jeszcze nie teraz:p Tzn bardzo chciała bym miec juz Lenke przy sobie, ale tak sie boje, ze nie ejstem w stanie tego opisac:p

Serniczek gotowy lecz teraz muszę czekać aż stężeje :-)

Co do terminu porodu... ja według miesiączki na 6 styczeń, a według USG 30-31 grudzień i za każdym razem USG podaje taki termin. Zobaczymy jak to będzie według mojego wtorkowego USG;-)

Nikuss- wrrrr ja tez sie cholernie boje:sorry:chce urodzic jak najszybciej , ten ból chce miec za soba ,no i ta ociężałosć prowadzi mnie juz do furiii:no:A co najwazniejsze chce juz przytulic Malego szkraba:tak:
o własnie, mnie jedyne co pociesza jest to, ze niedługo pozbede sie brzuchaaaaaaa:sorry: no i oczywiscie, ze Leknka bedzie z nami, ale to oczywiste:tak::-D

Nikuss, w Twoim przypadku nie da się tego określić. Jedyne co pozostaje, to zaufać lekarzowi i jego doświadczeniu :) U mnie 18.12 to też jeden z terminów, ale właśnie wg OM i ten właśnie odlicza mi suwaczek :)

MamoO. gdybym wyglądała tak, jak Ty, wsuwałabym serniczek od rana do nocy! :) Pochwal się, ile masz w talii. Może powstrzyma mnie to jutro przed opychaniem się ciastkami, które miałam zamiar upiec ;)

Ostatnia edycja:
Tak jak Mła pisze najwiekszy wysyp maluchów bedzie mnie wiecej od 8-15 grudnia ,nie bedziemy nadazac z Gratulacjami:-DJa to jeszcze przechodze do Św .BN :-D

Mi tez według OM wylicza suwaczek:tak:chociaz powiem wam ze w niektórych kalkulatorach zaczal mi sie juz 39.tc:-)

reklama
Nikuss, ja też się boję porodu, ale jak za długo o tym rozmyślam, to zaczynam schizować ze strachu, jednak ta cała ociężałość i obolałość zaczynają sprawiać, że jest mi już wszystko jedno. I szczerze tęsknię za moją dawną formą i figurą, chciałabym ubrać normalne jeansy, szpilki i pozbyć się już tych wszystkich kg.

Do góry