reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dziewczynki zajrzę do was póżniej, lecę zjeść mandarynki, zaraz córcię z popołudniowej drzemki zbudzić i mięsko usmażyć nie mam weny dobrze, że to tylko skrzydełka żadna filozofia i pół biedy bo mi mama ziemniaki obrała a na surówkę piwnicę odwiedzę i ogóry przyniosę. Może któraś zacznie się rozpakowywać przez ten czas:-D

reklama
Gosia, Asienka, głowa nadal niemiłosiernie boli :( co za dzień...

Sergi, piękne te ozdoby wyszukałaś, mam nadzieję, że będzie Ci się chciało te tworzyć i pokażesz na efekt :)

mamoOskarka, ja bym sobie życzyła narodziny świętować jednak jakoś na samym poczatku grudnia :) podobno Gosia mi to załatwiła i jestem wpisana na listę do rozpakowania :))

Mła ja w tym roku kombinuję jak mogę, żeby bylo bardzo świątecznie... :tak: W zeszłym roku Boże Narodzenie było kompletnie do kitu :sad: Staraliśmy się już wtedy o Bąbla i dokładnie na 2 dni przed wigilią zrobiłam test, mając oczywiście wielką nadzieję na wspaniały prezent pod choinkę...:zawstydzona/y: Nietrudno się domyśleć jaki był wynika, a na dodatek na pół godziny przed wyjściem z domu na uroczystą kolację wigilijną zawitała @... :sad: To było okropne, przeryczałam całe święta, byłam pewna, że nam się udało bo i samopoczucie inne było, i intensywne starania w okresie owulacji wychwyconej różnymi metodami... A w tym roku jeśli oczywiście Brzdąc się nie "zasiedzi" to będzie nas już trójeczka... I jakiś taki świąteczno-rodzinny nastrój mam już włączony, chciałabym, żeby te święta były wyjątkowe, bo nasze PIERWSZE WSPÓLNE... :zawstydzona/y:

Sergee świetne te bombki z włóczki. Ja porobiłam kilka bombek ala karczoch, ze styropianu i wstążek atłasowych. Jeszcze choinkę taką mam w planie, ale coś się zebrać nie mogę...

Mła-no proszę...raczek! ja też dwa do przodu,trzy do tyłu:-D
Nie znajdując w sobie siły,ani ochoty na trobienie czegokolwiek "polatałam" po różnych wątkach,skończyłam na relacjach listopadówek z porodu iiiiiiiiii....z nerwów zjadłam całe opakowanie ciastek.A myślałam,że to mnie uspokoi:no:

A ja nie dałam rady bez mandarynek w domu i poszłam do sklepu:)

Sergi poproszę o info jak zrobić mydelka:)

Mla ja przebije witch bo u mnie łożeczko jeszcze nie rozłożone:)

No i dołączam do dziewczyn które są nie spakowane:) Mam do połowy spakowana torbę dla Fabiana a moja w lesie nawet nie mam kupionych połowy rzeczy które muszę zapakować:)

jej jaki dziś paskudny dzień. Nic mi się nie chce. Mam takiego lenia że hej.

Ja tak podczytuję w przerwach między zabawami z Marysią, ale kompletnie nie mam sił na nic..normalnie dzisiejszy leń mnie całkowicie obezwładnił. Dobrze, że wczoraj wieczorem jeszcze zrobiłam zupę ogórkową na dzisiaj, bo inaczej chyba byłaby pizza na telefon:-D

Zgłaszam się jako ta z niespakowaną torbą. może dzisiaj, lub jutro?

Sergee u mnie podobnie – jakoś tak mi się marzą swięta wyjątkowe. Nie wiem czy będziemy już w trójkę czy w oczekiwaniu jeszcze ale klimat świąt muszę mieć. W tym roku wyjątkowo nie mogę się na nie doczekać bo oznaczają pojawienie się szkraba.

Czy któraś ma jakieś informacje od Salsik? Ciekawe jak się dziewczynki trzymają.

Lecę dziewuszki na to KTG do szpitala. Dzisiaj tylko odsłuch małego serduszka, a wizyta za tydzień dopiero. Lubię słuchać serduszka na KTG ale po pobycie w szpitalu mam odbity czerwony placek od tego żelu (robili KTG 2x dziennie po 40 minut + czasem dodatkowo wieczorami) na brzuchu i schodzi mi skóra z niego.

Aha i nie powinnam wychodzić z domu :D ponoć nad Krakowem 600 razy przekroczone stężenie smogu i nie powinny dzieci i kobiety w ciąży wychodzić na zewnątrz :D

hej!:-)
Trzymajcie sie dziewczyny! Bardzo wspolczuje bolu glowy... nienawidze go... u mnie rzadko boli, ale jak juz boli....:no:
Ja tez pozwalam sobie raz na jakis czas na cole lub pepsi... zielona herbata tez niczego sobie....;-)
Mla, z lozeczkiem - chyba bedzie to dostawne... ale poczekam na meza, niech tez ma jakis wklad w te zakupy....;-)
Aga, Bajeczka - gratulacje po wizytach!
Sergie, zazdroszcze kreatywnosci... moja sprowadza sie do tego co by tu zjesc....;-)
Asko, dolaczam sie do prosby Inki o przepis na brownie.... chyba monotematyczna zaczynam byc...;-)
Teraz chwila zasluzonego odpoczynku po jedzeniu i potem do szkoly rodzenia!
Sorki za pytanie nie z tego watku - ktora z was kupila uzywany wozek? Skleroza nie boli....
Papa!

reklama
sergee dziękuję bardzo- jeśli chodzi o bombki to pewnie zrobię i spodobały mi się te świeczniki, ale skąd wziąć taki wosk?? przetopić świece i zrobić jakąś foremkę?duży prostokąt a później po prostu wykroić interesujące mnie kształty?? hmmm :confused2: trzeba pomyśleć!
no i przyłączam się do prośby Viollet- o przepis na mydełka!!

papayko zwróć się do koty, ona kupiła tako jumpera z drugiej ręki i z tego co pisała to jest zadowolona!
a teraz uciekam poszukać w googlach co ciekawego można by jeszcze stworzyć bo jakiś taki artystyczny duch mnie dopadł :-D
jeszcze świąt nie czuję ale bardzo bym chciała żeby były wyjątkowe i żeby Aleksy był już z nami!!

Do góry