reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Wow Asko_, szacun!!! Ślicznie to wygląda!!!:tak::-)
Ja nie mam cierpliwości do robienia takich cudeniek..Kiedyś kupiłam sobie książkę do decupage'u, czy jak się to tam pisze i...podarowałam ją w końcu koleżance:-D Tak samo z książką o robieniu biżuterii..Ech, ten mój słomiany zapał..:zawstydzona/y:

reklama
Asko przepiękna choinka! :laugh2: Super wyglądają takie cudeńka na choince, widać, że dużo pracy w to włożyłaś ale efekt jest powalający! :szok::-D:tak:

A co powiecie na choinkę z makaronu, ozłoconą sprayem? ;-)

IMG_0045.JPG

oj sergi one tez są cudne, na kiermaszu w szkole u mojego siostrzenca sa od 2 lat i co roku mam ochotę kupić.. ale sa wielkosci ok. 30 cm tylko a taka mnie nei urządza, no i niestety przy małym dziecku chyba musiałabym ja wysoko na szafie ulozyc.. bo jest bardzo delikatna, siostra sie skusiła ale oczywiscie jako dodatek i bardzo ladnie sie prezentowała.

dzięki dziewczyny.. co racja to racja tylko ja wiem ile czasu mi to zajęło ale efekt nie do ujęcia na zdjeciu, bo tu wydaje sie byc pusta a była cudna. ozdoby sciągnęłam i pewnie w tym roku beda jak znalazl z tym ze mam zamiar cos jeszcze dodac.. myslę tylko co ;p

aaaa zaczelo sie od tego ze siostra kupila wszystko co trzeba do tych bombek i miała słomiany zapał.... ja zgapiłam. koniec koncem ja mialam cudna choinkę w tych bombkach a ona ledwo chyba 2 szt;p;p.

wow:szok: Asko, zamurowało mnie!! przepiękne te ozdoby!! W życiu bym nie pomyślała, że można takie cuda robić własnoręcznie:szok:
Dużo Cię kosztowały te bąki ze wstążeczki chyba?
Właśnie szukam inspiracji na moją choinkę, bo do tej pory miałam dużą 1.9 m, ale w tym roku nie mam jej gdzie postawić bo na jej miejscu stoi komoda dla Oskarka więc kupiłam taką 70 cm tylko.

Sergi ja kupiłam dużą szyszkę i czerwoną doniczkę z złotym brokatowym wzorem doniczkę, na szyszkę podoklejam korali jakiś sztuczny mech i może coś z tego będzie.

Inka ja jutro wyskocze do sklepu po wkłady do zniczy bo też mogą być i jakieś ozdoby no i zastanawiam się nad foremkami bo nie wiem z czego zrobić. Muszę pomyśleć:)

Piękne choinki i ozboby.

A ja mam kolejny wydatek a myślałam, że moje zwolnienie zostawię na pójście do szpitala, szok same wydatki. Łożysko w aucie mi się kończy i jutro moje 4kółka wstawiam do warsztatu a ja mam sprawy w mieście i autobusem będę musiała się poruszać, ech. Dobrze, że mama ze mną jedzie. Ja się nie znam na autach ale jak ja już twierdzę, że coś jest nie tak i żle chodzi to na bank musi być kiepsko. No chyba, że przyjaciółka się nademną zlituje i mi swoje auto pożyczy ale nie wiem ma się zastanowić bo boi mi się dać bo też jej tam coś się dzieje i nie chce żeby mi się coś stało. Choć tak się zastanawiam jakby mi się jechało jej autem, bo jeżdzę już dwa lata i ciągle swoim nie miałam możliwości innym.

A zmieniając temat przedwczoraj wypał mi chyba czop-taka galaretka, dużo tego było na dwa podejścia wyleciał i chyba cały wyskoczył bo na razie spokój. Stwierdzam, że jakoś muszę się zgarnąć i że tak powiem ogolić tu i ówdzie. Choć brzuch wielki i ręce krótkie ale muszę się zebrać w sobie, wolę to na raty zrobić w domku niż mają mnie w szpitalu goli do porodu, bo cesarki też golą choć nie całość tylko od góry, przynajmniej mi tak robili przed pierwszą cc. No i już mnie męczy busz i bez niego higiena też inna:-)))

Melduje się kochane w dwupaku i bez żadnych rewelacji porodowych:-D
Phelania ja tylko tak spytałam o to ktg, bo nieraz dziewczyny robią sobie ot tak z ciekawości, ale jeśli są wskazania to rzeczywiście lepiej sobie zrobić.

Ja zaraz zmykam, ale będę wieczorkiem.

freya​ to się strachu najadłaś, współczuję.

reklama
mamaOskarka, kurcze ciezko mi powiedziec, kupowalam materialy na gieldzie kwiatowej u nas w Tychach, koszt kulki to w zaleznosci od wielkosci od 50-1,50 gr wstazeczki kupilam takie w rolce dwa kolorki chyba kazda za 4-5 zl, no i mnostwoooooo szpilek, bo jak chce sie zeby byly piekne to nei mozna oszczędzac i trzeba wpiac wszedzie gdzie moze sie tasiemka wymksnac. ja jeszcze kupilami organze zamiast lancuchow i koraliczki ktore doklejałam na ciepłym kleju tam gdzie mi pasowalo:) ale podejrzewam ze calosc materialow to mnie wynioslo cos kolo 60-70 zł na całą choinkę i jeszcze mi zostało roznosci pełno.

phpThumb_generated_thumbnai.jpgjeszcze jeden pomysł, skopiowałam fotke, bo niestety swojej nei zrobiłam, ale 2 lata temu kuzynka mi zrobila choinke z sianka byla osadzona w pieknej swiatecznej wysokiej doniczce ja kupiłam ratanowe zlote gwiazdki cienki lancuszek z koralikow i takie malutkie spinacze(mozna kupic w kwiaciarniach) ze swiatecznymi motywami i powpinałam je w sianko była boska ale w zesżłym roku mi się zniszczyła w schowku... Nie była duza ale zupełnie inna niz wszystkie:)

Ostatnia edycja:
Do góry