reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dziewczyny, siedzę dzisiaj taka znudzona że normalnie chyba wyjdę z siebie i stanę obok zaraz... :eek: Z drugiej strony zaczęłam szperać w internecie w poszukiwaniu pomysłów na świąteczne ozdoby i własnoręczne prezenty :tak: Znalazłam kilka pomysłów, ale się kurna nie mogę zdecydować.... :sorry: A do wigilii zostało 4 tygodnie i 2 dni... :szok:

Mało czasu na robienie czegoś samemu, zwłaszcza, że niebawem czeka poród i Mały Krasnal w domu się pojawi :tak:

reklama
Gosia, ja z tą colą to się nie czepiam tylko pytam, bo nie wiem i do tej pory wolałam chyba nie wnikać ;)

A urodzinki ma w sobotę Kota. Dzisiejsze są w moim otoczeniu (nie moje), ale nie chodzi o to, czyje, tylko że dobrego ludka :) Ja jestem lipcowa i do niczego więcej się nie przyznaję :)

mła rozumiem że podpucha może któraś mamusia się dziś skusi na dobrego ludka:-D:-D:-D rak, czy lew ???

widzę,że temat szpitalnej torby powraca jak bumerang.Zgłaszam się i ja,jako ta piąta nie spakowana.Mla,Inka,Nastazja-może ustalimy czas i miejsce i razem zobowiążemy się to zrobić:-)?czy ktoś jeszcze do nas dołączy...?
Asko-nieźle,ciekawe,co Ci się dzisiaj przyśni.Oglądanie'durnych"programów tuż przed snem zaowocowało u mnie snem o zmianie płci:-D

więc proszę Cię podziel się ze mną tymi pomysłami, bo mi jakoś brak a mam teraz trochę czasu i mogłabym coś jeszcze stworzyć!!

Inka, proszę Cię uprzejmie ;-) Myślałam nad zrobieniem bombek z włóczki/nici, bardzo łatwe (potrzebne są baloniki, nici, klej wikol: maczasz nitkę w kleju, nadmu****esz baloniki, smarujesz je wacikiem nasączonym oliwką albo olejem żeby się później nitka odkleiła, owijasz balonik nitką zamoczoną w wikolu tak szczelnie jak masz ochotę, zostawiasz do wyschnięcia, przebijasz balonik i gotowe ;-) ).

Zdjęcia nie moje, znalezione na szybko w necie ;-)
bombka_nici1_d.jpgbombka_nici2_d.jpg

i efekt końcowy ;-)

ozdoba1.JPG

Myślałam nad ozdobami z masy solnej, jakieś aniołki małe, mikołajki, zawieszki na drucikach... Myślałam tez o zrobieniu tą metodą magnesów na lodówkę w formie prezencików ;-)

Tutaj wzorek odbity w masie przy pomocy sprzączki od paska, wysuszony, pomalowany farbkami i polakierowany na koniec ;-)

phpThumb.php.jpgzajawka_magnesy.jpg

Chodzą mi tez po głowie komplety biżuterii, ale nie chce mi się wyjmowac tych wszystkich koralików z szafy i rozkładać teraz :sorry: Szukam jakiejś innej inspiracji, z papieru na przykład... Znalazłam też ciekawe przepisy na własnoręcznie robione mydła zapachowe (np. z miodem i cynamonem) albo na lampion z wosku, o taki:
image008.jpgimage010.jpg

MŁA choroba, ból i rozpacz naszych dzieciaczków z tego powodu jest czymś okropnym i aż serce nam pęka jak nie możemy pomóc ani tym bardziej zabrać tego bólu. Ale skoro zdecydowałyśmy się na ciążę i macierzyństwo będziemy musiały nie raz to przechodzić.

Moje popołudnie wygląda kiepsko dziś, ledwo leżę, siły nie mam masakra jakaś.

Inka co do tych bombek z włóczki jeszcze, to fajnie wyglądają jak się je dodatkowo ozdobi, np. popsika złotym sprayem, klejem na gorąco w pistolecie doklei się koraliki, zawiąże wstążkę z kokardą, doczepi jakąś zawieszkę u dołu dla "obciążenia"... ;-)

Witch, chyba jako jedna z ostatnich szykujesz łóżeczko. Ja znalazłam co najmniej 2 powody, żeby je wcześniej złożyć, ale tak naprawdę chodziło chyba o to, że sprawia mi przyjemność już samo patrzenie na nie ;)

Mła, szkoda, że z taka samą przyjemnością nie możesz popatrzeć na swoją spakowaną torbę:-D;-)

Asieńka, super że jesteś z nami kobieto, wszędzie dobrze ale na BB najlepiej;-)

bajeczka przykro mi, że musisz się zmagać z chorobą dziecka:-(
w moim przypadku jednak, łatwiej mi znieść chorobę moich dziewczyn niż męża, który przy katarku planuje już swój pogrzeb;-)

Kota, więc w sobotę świętujemy Twoje urodzinki:-) może i narodzinki;-)

Sergi, te bombki są cudowne, może coś pokombinuje?...;-)

Na chwilkę się położyłam i zasnęłam jak kamień:szok:
Obudził mnie listonosz, tak szybko zerwałam się z łóżka, że nie wiedziałam co się dzieje.

Ostatnia edycja:
reklama
Gosia, rak, ale końcówka, więc mam sporo wredoty lwa ;)))

Mirabelka, pomysł jest świetny, ale.... Po co się stresować uciekającymi terminami? ;)))

MamoOskarka, słów mi zabrakło :p :)

Sergi, Ty to masz niespożyte siły do tych artystycznych spraw. Ja tu kombinuję jak koń pod górkę, żeby w tym roku obyło się jeszcze bez choinki (nie lubię, ale dziecku tego nie odmówię ;)), a Ty chcesz sama robić ozdoby! Jeśli dojdzie do skutku - pochwal się :)

Do góry