reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Sergi kartki wypasione!!! Czy ty sama wycinasz kwiatki, wozki itd czy masz cos ala cuttlebug machine? Kolczyki tez super! Widze, ze ci sie nudzilo, zebym ja miala taki zapal do robienia moich :zawstydzona/y: dzis przyszly drewniane zwierzaki dla maluchow do ich imion wiec jutro je pomaluje u mamy :tak:

P.S dobrze widzialam, ze mass maszyne do obszywania?

Ostatnia edycja:
reklama
To jak sie jest samotną matką to dostaje się podwojne becikowe???
Ja mam termin na 4 grudnia to mysle ze nie przenoszę aż do przyszłego roku :-D
wiem, że warunkiem jest mały dochód i wcale nie musisz być wtedy samotna matką! muszę odszukać odpowiedniego posta naszej Mły bo ona o tym pisała też co nieco, chyba w wątku o zwolnieniach, L4 itp!

z tym becikowym to juz pewne?? cholerka a ja liczyłam ze chrzciny przeznacze własnie na becikowe albo na debet wpłącic? i tez mysllaam o podwojnym becikowym ze wzgledu na to ze moj A. ma nie udokumentowne zródło dochodów i wychodzi na to ze zyjemy tylko z mojej pensji, a ze ja pracuje na pol etatu to mozecie sobie wyobrazic jaka ona jest:p
Termin mam na 25 grudnia wiec nie wiadomo jak sie to wszytsko potoczy;/

nikuss to sa plany rządu co do oszczędności, ale kiedy wejdą w zycie nie wiadomo, można sie jednak spodziewać, ze długo na ten sposób "oszczędzania" nie bedziemy musieli czekać...:baffled: wydaje mi sie jednak, ze jeśli nawet ustawa by weszła z nowym rokiem, to dzieciom urodzonym w 2011 becikowe sie bedzie należeć...narazie nie ma co spekulować...poki co, każda z nas becikowe ma pewne.

Sosnowiczanka
o becikowym tak jak Inka pisze jest w wątku o l4 itp...tam szczegóły :)

Ostatnia edycja:
no ale mądrze wymyslili... obetną becikowe, a to pzecież taaaka fortuna, :wściekła/y:ale mi się ciśnienie podniosło
a słyszalyście, że podobno od następnego roku, "odwieszą" wymóg. kótry mowi, że aby w ogóle załapać się na becikowe trzeba mieć potwierdzenie, zaświadczenia lekarskiego o pozostawaniu pod opieką medyczną przez okres co najmniej od 10 tygodnia ciąży - do porodu. nie wiem jak bylo u Was, ale ja od zrobienie testu do pierwszej wizyty czekałam trzy tygodnie, bo taki był tłok u ginekologa. i tak sobie pomyśląłam, że jesli ktoś sie nie stara lub nie spodziewa ciąży to zanim ją potwierdzi to może się minąć z tym terminem:no:

u mnie smaki dalej na kwaśne- najlepiej kiszona kapusta i sok grejfrutowy :D

Też słyszałam o tych zmianach na dzieci i szlak mnie trafia. Taki k..wa Tusk ma kasy w ciul, więc dla niego to nie ma znaczenia, że inni ludzie ledwo wiążą koniec z końcem. Wiem, że za 1000zł nie wykupi się całego sklepu, ale zawsze to jakieś pieniądze.

Tak jak pisałam rano byłam dzisiaj na zakupach. Mła dziękuję za namiary na tą hurtownie MIESZKO. Faktycznie mają tam duży wybór i przystępne ceny. Przypuszczam, że jednak nie będziemy zamawiać wózka przez allegro, tylko kupimy w tej hurtowni. A co najdziwniejsze byłam na 100% nastawiona na wózek bez skrętnych kółek, ale śmigałam wózkami po sklepie i chyba zapadnie decyzja o wózku ze skrętnymi kółkami.:-)
Jeden tak bardzo mi się spodobał, że pewnie już miałabym go w domu, ale jak zaczęłam składać daszek, to wydobył z siebie dźwięk pistoletu maszynowego:-D Także zrezygnowałam.
Pod koniec miesiąca pojadę z mamą, to może wybierzemy jakiś wóz.:-)

Aha i zapomniałam napisać, że brat niestety nie zdał dzisiaj. Tak mi było tego biedaka szkoda, bo załamał się okropnie. Próbowałam razem z M go pocieszyć, ale jakoś nie dało się.
Nie chcę przeginać, ale trafił na takiego służbistę i buraka, że aż miał łzy w oczach jak wrócił z miasta.
Wam dziewczyny dziękuję za trzymacie kciuków, ma nadzieję, że następnym razem uda się:-)

Ostatnia edycja:
SOSNOWICZANKA tak podwójne becikowe zależy od zarobków rodziny. Na szczęście ja się załapie mąż ma podstawowy cały etat w papierach ja pół etatu przez miesiąć, więc zarobki wyjdą też minimalne a to już na 4 osoby w rodzinie będą liczyć. Tak w sejmie tylko patrzą co by uciąć i zabrać prostym i zwykłym ludzią,
Ech mam straszny ból z tyłu uda od południa.
Dziś trzeba zacząć białą armię a od jutra biorę się za listki malin i mega porządki-odkurzanie na kolanach i tym podobne.

Siedzę i nie mogę się ruszyć, pani doktor mnie tak wygmerała, że cały dół mnie boli ledwo do auta doszłam i do domu wróciłam. I teraz też siedzę i wszystko boli. Ech te łapska.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Klariss1 mój jak usłyszał o tej uldze, to stwierdził, że trzeba szybko trójke robić, hehe optymista kurde, tylko jakby choć jedno ponosił ;P Zobaczymy… dobrze by było, żeby się zlitowali nad biednymi młodymi, bo dziecko to jest nie lada wydatek! No ale poczekajmy do expose, to będziemy mieć już czarno na białym jak to z nas robia zebraków.
Asko, Dorotar gratki udanych wizyt!
Dorotar szyjke masz dluga na palec, czy to rozwarcie? A wagowo nasze dzidzie podobnie, bo moja w skończonym 37tyg miala 3090g, wiec bardzo podobnie. Ja to się nawet martwie, ze to troszke duzo jak na ten czas…

reklama
Do góry