reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Ja mam pasy p. po kuzynce ze Stanów (niestety wszystkie białe). Na szczęście wszystkie są na rzepy i nie mają rozmiarów, bo z niej straszny szczypiorek i na pewno bym się nie dopięła.

reklama
dziewczyny ten temat chyba nigdy nie milknie. Normalnie za każdym razem jak wchodzę to mam lekturę do przeczytania:)

Rojku teraz internet mam tylko w telefonie bo komputer mi padł chyba od tego siedzenie na BB:)
Ale ucieszyłam się że nie tylko ja mam dziś taki apetyt bo widzę że pozostała część też:) i dobrze nie tylko ja będę się niedługo toczyła:)

wogóle moja mama jest genialna. Jak byłam u lekarza opiekowała się Marika i jeszcze zrobiła mi pierogi takie pyszne że jak przyszłam i się do nich dopadłam to teraz nie mam siły się ruszyć dobrze że niunia śpi to się walnelam koło niej i odpoczywam:)

Dziewczyny trzymajcie kciuki o 18 bo mam usg i juz się oczywiście denerwuje

Hej dziewczyny, ja tylko na chwilke :), dalej jestem w dwupaku, malego ciagle monitoruja, mnie rowniez... rozmawialam z lekarzem wczoraj, wiec zwiekszyl mi fenoterol i powidzial ze jak sie nic nie pogorszy do 35 tygodnia to wtedy mi go odstawi i bedziemy czekac az Marc wyjdzie z ukrycia.

Asienka- wszystko bedzie dobrze, kciuki trzymam

Sergi- Twoj blog i te cuda sa obledne :)

Za wszystkie wizyty trzymam kciuki

Co do pasow poporodowych, to ja po poprzednim porodzie nosilam, ale krotko, zalozylam jakies 2 tygodnie po porodzie, w sumie mowi sie, ze najlepiej po skonczonym pologu, ale jak zalozylam zadnych problemow nie bylo i nosila,. Mi zostalo tylko 5 kg na plusie po porodzie i one migiem zniknely, a potem zajsscie w kolejna ciaze. Polecam Wam taki wkladany, a nie na rzepy. W nocy jest niewygodny do spoania, bo sciska i cieplo w nim jest, jak chodzilam po mieszkaniu to czasem bylo wrecz goraco, a urodzilam w styczniu. Teraz malo przytylam, brzuch, piersi i tylek tylko mi rosna. Jak po porodzie wrocilam do mojej wagi 57 kg ( a wzrost mam160cm), to jak zaszlam w ciaze przez mdlosci spadlam do 52 kg i teraz waze niecale 62 kg.

Violett trzymam kciuki! Ja mam wizytę dopiero w następny wtorek...juz nie umiem sie doczekać:tak:

Dziewczyny ja sie rzadko kiedy bawię w "politykę" ale jak usłyszałam, że premier planuje wyglosic w swoim piątkowym expose ograniczenie ulgi podatkowej na dzieci i ograniczenie becikowego dla rodzin posiadających mniej niz trójke dzieci to mnie szlag na miejscu trafił....:angry::angry::angry:

Klariss1 Ty chyba żartujesz? :angry::wściekła/y: Nie dość że vat na podnieśli to jeszcze coś takiego? Niech nam wszystko pozabierają a potem się martwią że niż demograficzny:wściekła/y: Powiem szczerze, że zawsze czekam na ten zwrot podatku za odpis na dzieci bo nie jednokrotnie mi dupsko ratował... nie no...:wściekła/y:

nie wierzę, po prost nie wierzę!! miałam tylko 3 strony do nadrobienia :-D:-)
właśnie wróciłam z zakupów i trochę uzupełniłam braki w lodówce, ale wiecie co mam wciąż takie wrażenie że o czymś zapomniałam... okaże się pewnie jak mnie najdzie na to ochota :tak::-D

a mnie przerażają ceny paliwa i to że znów ma podrożeć!! nawet nie wiecie jak ja to odczuwam.. robimy dziennie nawet 200km i przy takich cenach paliwa kasa z portfela po prostu znika w zastraszającym tempie!!:angry::wściekła/y:
a myślałam,że uda mi się coś zaoszczędzić na późniejsze czasy jak Aleksy już się urodzi a tu niestety nici z tego...

asko gratuluję udanej wizyty!! Twoja córcia waży mniej więcej tyle co mój synek i są nawet w podobnym wieku :-)
violett czekamy na wieści z usg, ważne że szyjka się nie skraca!

Ostatnia edycja:
mamoOskarka, to podobno prawda, ale Ty sie nie masz o co martwić, bo będziesz juz rodzicem trójki dzieci, więc będą Wam przysługiwały te ulgi itp... ja dopiero za ten rok miałam pierwszy raz dostać pelna ulgę podatkową na Błażeja, a tu chyba lipa...jestem mega wkurzona....może przynajmniej becikowe jeszcze w tym roku mi będzie przyslugiwać na drugie dziecko, bo jak ustawa wejdzie to pewnie dopiero od 2012 roku...szkoda gadać!:crazy:

Hej Kochane! Co do zmian w rozliczeniach i becikowym tez slyszalam...az mi sie slabo zrobilo...nie dosc,ze to i tak niewiele to jeszcze robia problemy... Szok! Mysla,ze zacheca-zmusza tym ludzi do posiadania conajmniej trojki dzieci...my z M zyjemy z jednej skromnej pensji... Mamy do dyspozycji jeden pokoj u moich rodzicow bo nie stac nas na wiecej,a tu...coz oni wiedza o zwyklych zjadaczach chleba...lepiej niech Ci politycy zrezygnuja z mega DIET,a do tego 3 tys.zl na paliwo/miesiecznie do kazdego auta... 1000zl becikowego to nic...i my matki o tym wiemy ile trzeba srodkow eh....
Violett trzymam mocno kciuki za usg i czekam na relacje.
Ja takze mam wizyte w nastepny wtorek 22-go

To pod koniec roku , jeśli nie rozpakujemy się o czasie, wszystkie pójdziemy na CC, żeby się załapać na becikowe ;)))

reklama
no a ja liczę, że dostanę podwójne becikowe ze względu na to że oficjalnie będę samotną matką, kwestia tylko odpowiedniego załatwienia papierów, bo prowadzę własną działalność i dochód mam niby spory ale może coś się uda w tej kwestii zrobić!! niech księgowa myśli- za to w sumie jej płacę!

To pod koniec roku , jeśli nie rozpakujemy się o czasie, wszystkie pójdziemy na CC, żeby się załapać na becikowe ;)))
i to nie byłby głupi pomysł bo my mamy z ostatnich dni grudnia tak naprawdę jesteśmy teraz trochę poszkodowane!!:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Do góry