reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Witam się i zmykam nadrabiać chociaż wczorajszy dzień. Ja jak do tej pory czułam się wyśmienicie, a od piątku kiedy to zaczęłam 37 tydzień, to mnie torturuje opuchlizna. Już się bałam, że to gestoza, bo takiej opuchlizny nóg nie widziałam w życiu, ale w moczu białka nie mam i ciśnienie ok, więc to prawdopodobnie co innego. Zamroziłam obiadki mężusiowi na czas mojego niedysponowania po porodzie. I tak ma jego ukochane krokiety, pierogi ruskie, z miesem i kapusta, mielone i jeszcze wczoraj dynie przerobilam na marmolade z jablkami i imbirem. I jak tylko trochę postoję, to od razu moje stopy są tak opuchniete, ze ciezko mi nimi ruszac i az pieką. Miała któraś coś takiego?

Mari88 bez czopa można chodzić jeszcze z miesiąc, więc nie martw się. A ja bym raczej obstawiała, że to jakieś upławy raczej są - im bliżej porodu, tym podobno jest ich więcej.

reklama
cześć dziewczynki:)

jestem po bardzo ciężkiej nocy:( na początku miałam takie skręty żołądka że myślałam że tego nie przetrzymam a później to już bolał mnie bok brzucha do tego stopnia, że nie mogłam się podnieść do łazienki...coś strasznego;( byłam wczoraj po papierek w urzędzie pracy ledwo wróciłam do domu taka zmęczona, że szok i zamiast odpoczywać to moja nadgorliwość wzięła górę i zaczęłam sprzątać po remoncie-głupia jestem jak but!;)

trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!!:)
mirabelko u mnie już zostało tylko sprzątanie więc teraz trzymam kciuki za Ciebie, żeby w miarę szybko i u Cb remont się skończył:):):***
pyszczku tulę Cię mocno, trzymaj się kochana
maxwell cieszę się, że się u Ciebie uspokoiło i czujesz się już lepiej:*
rojku ja rano jak wstanę to nie mogę chodzić tak mnie stopy bolą, o staniu w kolejce czy coś w tym stylu mogę pomarzyć bo po prostu nie jestem w stanie;/ aaaa i mam tak spuchnięte dłonie, że bolą mnie kości palców...Wierzysz? autentycznie!! zaciśnięcie ręki w pięść boli mnie masakrycznie

Ostatnia edycja:
dzień dobry!podczytywałam wczśniej,ale dopiero teraz coś skrobię...Cały czas jest mnóstwo do zrobienia i naprawdę nie sposób się z tym wszystkim wyrobić.Na szczęście mam przy sobie M, więc wyręczyłam się nim przy zaniesieniu do laboratorium moczu, bo tym razem na wizytę gin kazał mi zrobić tylko to badanie.Kiedy wrócił do domu i zastał mnie sprzątającą łazienkę, wściekł się na mnie, nakrzyczał i prawie siłą zaniósł do pokoju. A przecież nic się samo nie zrobi..Kiedy przygotowałąm mu kolejną torbę i półkę do zabrania też się wykrćał ,że to nic nie daje, niczego nie przyspiesza,a jegi tylko denerwuje.Tłumaczę mu, żę z każdym dniem jest mi ciężej, że nie zdążymy etc, itd, ale jak grochem o ścianę.Wymyslił sobie,że sam zronbi meble do kuchni i teraz codziennie,ba, parę raxy dziennie zmienia decyzję co do wyboru okleiny, ścian itp.Przecież prośćiej było by kupic gotowe i można by już coś konkretnego podziałąć, a tymczasem jesteśmy na etapie skuwania starych kafelek.Dzisiaj nawet tam nie jadę, bo jak zobaczę ten bajzel, to chyba o własnych siłąch stamtąd nie wyjdę...Asieńka- ale masz super,ja też chcę już robić porządki!!!!
Co do pieluszkowych zakupów,mam 2 paczki rozmiar 1- baby dream z rossmana i 2 paki nr 2 huggisów.Chusteczki - babydream i nivea.
Kosmtyki nivea, ale tylko te podstawowe plus mydełko baby dream , sudocrem i maść bepanten.

Cześć,

na początku chciałam gorąco podziękować dziewczynom, które odpowiedziały na moją prośbę dotyczącą przeziębienia, szczególnie Mari. Bardzo się męczę i jednocześnie martwię o małą. Dzisiaj rano udałam się do lekarza, ale tak jak myślałam oprócz syropku i spray-u na gardło nic nie dała, bo jestem w ciąży i antybiotyk to ostateczność. Uprzedziła, że mogę tak leżeć w łóżku nawet 2 tygodnie. :(((

Dziękuję również ze swojej strony za pieluszkowy temat. Nie mam doświadczenia, a Wasze informacje bardzo mi pomogły.

Narazie zmykam. Niestety muszę sama pojechać do apteki bo M będzie dopiero wieczorem a wolałabym zacząć pić syropek itp. już teraz.

Będę później. Pa!

mirabelko powiem Ci, że jak taki remont się skończy to jest tyle do roboty, że nie wiadomo od czego zacząć dlatego proszę Cię o rozsądek, oszczędzanie się i dobre rozplanowanie sobie tego co będziesz robić żeby zbytnio się nie obciążać w jednym dniu tylko powolutku ze spokojem wszystko porobić:) 

kota jak Kubuś uciskał Ci żołądek to ból był jednostajny czy pojawiał się w formie "skurczów"???
jak mnie zaczęło wczoraj boleć to od razu pomyślałam o Tobie...ból był nie do zniesienia i przychodził falami...chyba troche przesadziłam z wysiłkiem wczoraj bo dzisiaj nawet schylić się nie mogę bo zaraz boli mnie brzuch;/

Ostatnia edycja:
Jak ja nie lubię podświetlonego na sygnale... ale Ineczko dobrze że jest w miarę porządki i dzidziuni nic nie grozi. No i śicznie przybrała ten Twój maluszek :):-)

:szok::szok::szok::szok:

O kurczę... czemu sie zdenerwowałam??:szok::szok::szok:

No to drogie Panie niedługo zastaniemy Ciociami:-)

Kota czekamy na dalsze informacje

Ostatnia edycja:
Dzień doberek :-)

U mnie nocka taka sobie bo bolał mnie brzuch w okolicach pępka i był taki strasznie napięty tak że myślałam że zaraz skóra na nim mi pęknie. Mój Synuś chyba się obniżył bo nie kopie już tak wysoko jak kopał jak ja bym chciała przyspieszyć czas i mieć już Małego przy sobie i móc przytulić.

Dzisiaj muszę zacząć pakowanie do przeprowadzki ale przeraża mnie to bo cokolwiek zrobię co chwilę siadam męczę się strasznie ostatnio i na nic nie mam sił czuję się wiecznie zmęczona ... też tak macie ??

Pyszczek trzymam mocno zaciśnięte kciukasy żeby wszystko było ok.
Miłego dnia :-)

reklama
kota jak Kubuś uciskał Ci żołądek to ból był jednostajny czy pojawiał się w formie "skurczów"???
jak mnie zaczęło wczoraj boleć to od razu pomyślałam o Tobie...ból był nie do zniesienia i przychodził falami...chyba troche przesadziłam z wysiłkiem wczoraj bo dzisiaj nawet schylić się nie mogę bo zaraz boli mnie brzuch;/

różnie mnie bolało, raz falami, raz jednostajnie, a ból przypominał typową "kolkę", ale w okolicy żołądka, czasem nie mogłam złapać oddechu, no spa pomagała i leżenie na boku...

Do góry