reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
więc wg przypuszczań nasza zapakowana w 3pak mama urodzi pierwsza!!!!
Salsik - 3mam kciuki za nasze dzielne dziewczyny i czekamy na info!!
właśnie doczytałam że Salsik miała termin na 17 grudnia więc myślę, że jej córcie już są donoszone i że bedą okazami zdrowia!!
ja spokojnie już leże i podczytuję co u Was!!

Ostatnia edycja:
xxasienkaxx2 mam dokładnie tak samo z bólem dłoni!!

Nadal nadrabiam, ale widzę, że z opuchlizną walczą też https://www.babyboom.pl/forum/members/dorota1212423-95985.htmldorota1212423, dagne, zabcia_tbg, dorotar110, papayka, salsik - czyli cała armia balonikowatych :D

Pisałyście, jak daleko macie do szpitala - w moim przypadku, to jest inne miasto, ale raptem 30km z hakiem, więc myślę, że bez problemu zdążę :tak:

aga7602 biedaczko, to Ci się z kręgosłupem porobiło :( oby wszystko poszło po myśli i byś dotrwała do tego 2 grudnia

dorotar110 ja kupowałam pieluchy - Pampersy, ale nie te biale tylko te zwykle, a z chusteczek, to w domu planuję myć wacikami Cleanic Kindi zamoczonymi w wodzie, bo podobno za duzo chemii to nie zdrowo, ale na wyjscia kupilam pampers sensitive i huggies pure i jedna paczuszke takich różowych - chyba Bambino. Jak wytracę to, co mam to pewnie popróbuję te tańsze biedronkowe albo lidlowe :tak:

Dolcia2912 zapewne polecają Ci Oilatum, Emolium albo Balneum -tzw. emolienty. Nie trzeba po nich smarować, ale czytałam też opinie, że jak dziecko najlepiej na samym początku w samej wodzie i ewentualnie mydełka dziecięcego używać - zgodnie z trendem - im mniej tym lepiej :) I w tym trendzie również nie smaruja calego ciala oliwka - tylko same "międzyfałdki" Ja tak chyba spróbuję, bo nie miałam bigdy porblemow ze skóra i wole nie "przyzwyczaja" skory dziecka do cudów :) (nie zebym wyrodna matka byla i nie dbala o to)

Pyszczek28 trzymaj się dzielnie! Ujastek był moją opcją, jakbym zaczęła rodzić w okolicach 30 tygodnia, bo podobno o takie maluszki super dabaja i znaja sie na tym swietnie. Teraz chce rodzic w Tarnowie, bo juz jutro kończę 37tydzień, ale jakbym miała bliżej (bo mam 55km do Krk) to bym wybrala Ujastek :tak:

inka czekam na wieści!

no i nadrobilam :rofl2:

zlotko.27 ja mialam sobie zrobic przed jutrzejsza wizyta morfologie, mocz, sod i potas

o matko salsik rodzi!! kurde to trzymam kciuki :szok: jej to super, ze dotrwala do takiego terminu!!

reklama
Ja również:-) Jestem tak podekscytowana jakbym sama rodziła:-)
Muszę z boku śmiesznie wyglądać,siedzę i się śmieje do laptopa:-)

Do góry